A+ | A- | Alap
2017. április 24.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Az Európai Parlament valótlan indokokkal utasította el a magyar devizahitel-károsultak petícióját- a jogsértettek az Európai Bírósághoz fordulnak
2016. február 25.

(Magyar Nemzet, 2016. február 24., Pilhál Tamás, Horváth Csaba László cikke nyomán)


Hiába fordult tavaly márciusban petícióval az Európai Parlamenthez (EP) két hazai civil szervezet a magyar devizahitel-károsultak érdekében, a brüsszeli testület befogadta, majd érdemi vizsgálat nélkül, mondvacsinált ürüggyel le is zárta az eljárást a közelmúltban. (a felháborító döntés itt olvasható: ide rakd a csatolt doksit kérlek). A Nem adom a házamat mozgalom és a Radikális Bankellenes Csoport több károsulttal és dr. Varga-Damm Andrea ügyvéddel együtt azt kérte az EP Petíciós Bizottságtól, hogy állapítsa meg: a forintosítási törvények ellentétesek az unió fogyasztókat védő normáival. Továbbá: hívják fel a magyar Országgyűlést, hogy a fogyasztókra nézve tisztességes törvényt hozzon, a felvételkori forintárfolyamon való elszámolást írja elő, ne szentesítse a tisztességtelen szerződéseket, a végrehajtási eljárásokat pedig függessze fel. A brüsszeli testület azt állította: ők nem hatálytalaníthatják a tagállamok illetékes hatóságai által hozott határozatokat. A civilek azonban nem is ezt kérték. Úgy tudjuk, a civilek az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, amiért az uniós jogszabályok ellenében, valótlan indoklással zárták le az eljárást. A petíciót és a károsultak ügyét dr. Morvai Krisztina EP-képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat is felkarolta. Az ügy részletei (többek között a petíció) itt érhető el.
Nem ez az első eset, hogy az Európai Unió nem jár el a magyar devizahitelesek ügyében. Tavaly év végén számoltunk be arról, hogy bár kötelezettségszegési eljárással is zárulhatna az Európai Bizottság vizsgálata, amelyet a magyar devizahiteles-törvények ügyében folytatnak, mégis hallgatnak az eljárásról. Az uniós fórum a magyar kormánnyal egyeztet az ügyben, ám a tárgyalás részleteiről nem hajlandók részleteket közölni. A titkolózás miatt egy független magyar fogyasztóvédelmi szervezet az Európai Bírósághoz fordult, hogy kötelezzék a bizottságot az adatok kiadására.
 
Gaudi az ECHO Tv-ben az illegális bevándorlás miatt önvédelmet szorgalmazó határvadászok elleni büntetőeljárás megszüntetéséről és migránsinvázióért felelős "jogvédők" elszámoltatásáról.
2016. február 17.

Az ECHO Tv-n a Bírósági történetek c. műsorban beszélgettem 8 percben Liebmann Katalinnal 2015. február 10-én arról, hogy nemrég megszüntette az ügyészség a hazánkba zúduló illegális bevándorlók megállításáért szárba szökkent önkéntes határvadász civil kezdeményezésben való részvétellel gyanúsított, NJSZ ügyvédei által védett három hazafi ellen, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan szervezése miatt indított büntetőeljárást. A beszélgetés végén felvetettem a migránsok hazai inváziójáért felelősséggel bíró személyek és – magukat jogvédőnek nevező, kollaboráns szerepű, liberális - szervezetek (pl. Magyar Helsinki Bizottság, Migration Aid) elszámoltatásának szükségességét.

Az ügyről korábban az ECHO Tv 2015. november 25-én nyilatkoztam.

A határvadászok sikeres védelméről a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2016. január 15-én kiadott közleménye itt olvasható.

Honfitársi üdvözlettel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,

a Nemzeti Jogvéső Szolgálat ügyvezetője (www.njsz.hu)

 
SZJA 1%
2016. február 15.

„Az igazság kutatása súlyos erőfeszítést követel tőlünk,

s ha megtaláltuk, még súlyosabbat ró ránk’’ (Francis Bacon : Az igazságról)

 
Meglepő verdikt: bár megsértették jogait, mégsem jár kártérítés a 2006 őszi rendőrterror áldozatának
2016. február 06.

A Fővárosi Ítélőtábla 2016. január 28-án hozott meglepő és elévülési szabályokkal ellentétes jogerős ítéletével elutasította a 2006 október 23-i jogellenes Nádor utcai erőszakos rendőri oszlatás egyik áldozatának kártérítési igényét, akit dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője képviselt. 

A jogsértettet 9 és fél éve, 2006. október 23-án délelőtt a budapesti Nádor utcában a Kossuth térre megemlékezni igyekvő honfitársaival együtt Gyurcsány rendőrsége közel egy órán át körbezárta, gyülekezésüket annak békés jellege ellenére erőszakkal feloszlatta, majd kiszorították őket a tér közeléből, így megakadályozták részvételét az 1956-os szabadságharcra történő megemlékezésen. 

Az Ítélőtábla mostani döntésében csupán annyit állapított meg - az elsőfokú ítélettel egyezően- hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség mindezzel megsértették felperes személyes szabadságát, amiért magánlevélben kell elnézést kérniük. Azonban a jogsértett felperes jelentős összegű perköltséget köteles fizessen a rendőri szerveknek.

Tovább...
 
Amit Európa népei előtt elhallgatnak
2016. február 03.
A népvándorlás Damoklész kardja Európa felett
Megjelent a KAPU című folyóirat 2016. januári számában.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2015. december 5-én ”Menekültjog és a migráció időszerű kérdései az Európai Unióban” címmel egész napos nemzetközi konferenciát tartott Budapesten. A kialakult helyzetről és a Magyarországot ért uniós kritikákról hallhattunk figyelemre méltó elemzéseket.


A konferenciát Novozánszky Ilona, az NJSZ elnöke nyitotta meg. Vitaindítójában kiemelte, hogy az Európát sújtó válságra jogi megoldások keresése a céljuk. Mert Európa jövője szempontjából rendkívül súlyos probléma vár megoldásra társadalmi, vallási és kulturális szempontból egyaránt.

Morvai Krisztina, EP képviselő a szociális érzékenység és a nemzeti elkötelezettség párhuzamba állításával az igazságosság kérdéseit feszegette.
- Igazságos-e azokra terhelni a következményeket és felelősséget, akik egyáltalán nem felelősek a kialakult kétségbe ejtő állapotokért?
- Igazságos-e a bevándorlás okozta súlyos károkat és következményeket a szegényebb rétegekre kényszeríteni, különös tekintettel az oktatás és egészségügy területén?
- Igazságos-e ránk kényszeríteni, hogy az általunk vállalt erkölcsi rangsor helyett - család – közösség – honfitárs- idegen érdekeket képviselve lemondjunk saját érdekeinkről és hagyományos, történelmi értékeinkről?
Tovább...
 
Gaudi az Álmos Király Tv-ben a sikeresen védett önkéntes határvadászokról és az önkéntes katonai szolgálat fontosságáról
2016. január 18.

2016. január 15-én interjút adtam az Álmos Király TV-nek a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által a sikeresen védett önkéntes határvadászokról és az önkéntes katonai szolgálat fontosságáról. Köszönet a lehetőségért Kubinyi Tamás műsorvezető-szerkesztőnek és Kubinyi Biankának, akik dicséretre méltó missziót végeznek nemzetünk hiteles tájékoztatása érdekében.

A bátor hazafiak elleni, megszüntetett nyomozásról szóló NJSZ hír itt található.

A Hír Tv is hírt adott a sikerről.

Ezúton köszönöm minden nemzeti jogvédő kollégám nevében a hír nyomán küldött és írt nagyszámú elismerést. Az öröm mellett sokan bosszankodtak a notórius feljelentő okán, aki miatt indult ez a végül jól végződő eljárás. Ajánlom figyelmébe a tettrekész hazafiaknak a fenti közleményünk utolsó mondatát: "indokolt a bevándorlási áradatért felelősséggel bíró személyek és – nem egy esetben magukat jogvédőnek nevező, kollaboráns szerepű, liberális - szervezetek elszámoltatása". E körben is akad tennivaló kedves hazafiak, ugye? Elég, ha a migránsinvázióban dicstelen szerepet játszott Migration Aid-re, a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság liberális "jogvédő" fedőszervezetekre gondolunk... Mit is tettek ők? Milyen módszerekkel ? Mire bíztatták a "szegény menekülteket"? Kinek az érdekében? Végül egy idézet: " A tett halála az okoskodás." (Goethe)

Íme az interjú:

Honfitársi köszöntéssel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

www.gaudinagytamas.hu

 
Szenzációs magyar kárpótlási siker Délvidéken
2016. január 18.
Alábbiakban adjuk közre dr. Bozóki Antal kiváló újvidéki magyar ügyvéd és egyszemélyes nemzetpolitikai intézmény (iránymutató jogi honlapja ) maratoni, több mint 9 éves küzdelemmel elért hatalmas sikerét, amely szerint sikerült közel hárommillió forintnak megfelelő jóvátételt kiharcolni egy délvidéki magyarnak, akit három évesen zártak szüleivel és több ezer délvidéki magyarral, némettel együtt a II. világháború vége felé a járeki haláltáborba. A szerb igazságügy-minisztérium határidőben nem fizette ki a jogerősen megítélt kártérítést ezért közel egy évig tartó végrehajtási eljárás során sikerült behajtani az összeget ! Gratulálunk nemzeti jogvédő kollégánknak és egyúttal vele együtt arra buzdítunk minden érintettet arra, hogy kérjék a II. világháború során elszenvedett jogsérelmekért a rehabilitációt, amelyre csak 2016. december 15-ig van lehetőség!

A közlemény elérhető itt.
 
Megszüntették a migránsok elleni önvédelmet szorgalmazó határvadászok elleni eljárást (Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye)
2016. január 15.

Örömmel közöljük, hogy a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nemrég kézbesített jogerős határozatával megszüntette a nyomozást három olyan hazafi elleni büntetőeljárásban, akik a migránsinvázió ellen önkéntes határvadász zászlóalj elnevezéssel cseréltek eszmét közösségi oldalakon.

Tényi István feljelentését követően tavaly augusztusban emiatt őket közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése bűncselekménnyel gyanúsították meg, hajnali házkutatásokat tartottak náluk, lefoglalták számítógépeiket, majd a rendőrségre hurcolva kihallgatták őket.

Az egyik volt gyanúsított, Vass István Mátyás tavaly júliusban tett közzé felhívást Hunyadi Önkéntes Határvadász Egység címmel a Facebookon, hogy társakat találjon a kiterjesztett jogos védelem gyakorlására a bevándorlási áradat feltartóztatása érdekében, és ennek keretében „megállásra késztessék a határon épülő kerítést megrongálni készülő törvénytelen bevándorlókat”, mivel a „hatóságok láthatóan képtelenek a migráns helyzetet elvárhatóan kezelni” és ezért a polgárok „készek saját maguk, önállóan is fellépni saját védelmében, alkotmányos jogaikat gyakorolva.” Felhívására többen jelentkeztek, közülük két vidéki férfit azonosítottak be a hatóságok, így lett három gyanúsított.

A szabadlábon védekező gyanúsítottak a Nemzeti Jogvédő Szolgálathoz (NJSZ, www.njsz.hu) fordultak védelemért a nemzeti jogvédők „Bevándorlási válsághelyzet: a magyaroknak is vannak jogai!” c. 2015. szeptember 4-i közleménye nyomán, amelyben védelmet ajánlottak a migránsok miatt jogsérelmet szenvedetteknek és kimondták: „ebben a jogos önvédelmi helyzetben kötelességünk hazánk és a magyarok jogainak védelme.”

Az ügyet az NJSZ bemutatta a sajtóban, a november 4-én tartott sajtótájékoztatóján, illetve az NJSZ december 5-i migránsügyi nemzetközi jogi konferenciáján követelve a törvénytelen eljárás megszüntetését és az eredetileg gárdaellenes éllel beiktatott, közbiztonsági tevékenység jogosulatlan szervezése bűncselekmény hatályon kívül helyezését.

A három gyanúsított vitatta a gyanúsítást és közölte, hogy „ magyar emberként fontosnak tartom és egyet értek azzal a céllal, amit Kormányunk is követ, mely szerint a legfontosabb, hogy megvédjük határainkat az illegális migráció során beáramló idegenektől”, továbbá „örömömre szolgál, hogy a Kormány gondoskodott arról, hogy Szerbiával és Horvátországgal fennálló határaink lezárásra kerüljenek, azon illegális migráns ne jöhessen át.” Szerintük félreértés történt, valójában nem büntetést, hanem kitüntetést érdemelnének, miután felvetéseik azóta „teljes mértékben megvalósultak a Kormány határvédő akciói révén.”

A védelem szerint nem büntethető a közösségi oldalon zajló eszmecsere az illegális bevándorlók elleni jogos védelemről és az sem, ha a határ mentén csoportban tartózkodó polgárok jelzést adnak migránsok behatolásáról a hatóságok részére.

Fontos rögzíteni, hogy a büntetőeljárási törvény felhatalmazza a polgárokat arra, hogy bűncselekmény észlelése esetén a tetten ért elkövetőt a helyszínen tartsák. Egy felelős civiltől pedig elvárható, hogy rövid úton értesítse a hatóságokat, ha közrendet veszélyeztető cselekményt észlel.

Az ügyészség osztotta a védelem álláspontját. „A szervezés olyan folyamat, amely szükségképpen azt jelenti, hogy az elkövető a szervezés első olyan lépésével, amelynek következében a célul kitűzött tevékenység már meghatározott és a külvilág számára kitűnik, megkezdi és befejezi a bűncselekményt.” Ilyen tevékenység az ügyészség szerint a két csatlakozó esetében nem volt, ezért esetükben bűncselekmény hiányában szüntették meg az eljárást, míg a kezdeményező terhére nem volt megállapítható bűncselekmény.

Szükséges a házkutatások során - egyébként több esetben szabálytalanul, eljárási hibákat vétve, - lefoglalt eszközök haladéktalan visszaszolgáltatása, illetve az érintettek meghurcolás miatti megkövetése és arányos jóvátételben történő részesítése.

A gyanúsítottak védelmét dr. Novozánszky Ilona ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke és dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője látta el.

Korábban már sikeres büntetővédelmet biztosítottunk egy hazafinak, aki tavaly nyáron önkéntes civil segítséget ajánlott fel egy határszéli önkormányzatnak a határ védelméhez és ezt célzó felhívást tett közzé. Emiatt őt másnap hajnalban előállították és közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésével gyanúsították meg, majd hónapokkal később az ellene indult eljárást megszüntették.

Végül pedig – az elmúlt hónapok tragikus európai migrációs fejlemények és a kapcsolódó tömeges erőszakos bűncselekmények ismeretében - ismét leszögezzük: az Európát és hazánkat is fenyegető bevándorlás ellen a nemzeti önvédelem minden lehetséges eszközét be kell vetni. A magyar nemzet jogos védelmi helyzetben van jelenleg és ennek gyakorlását az Európai Unió sem akadályozhatja meg. Elsődleges az államhatár védelme, ezért továbbra is támogatjuk a törvényes rendet és a polgárok biztonságát fenyegető illegális migráció elleni, szükséges és arányos kormányzati erőfeszítéseket, valamint indokolt a bevándorlási áradatért felelősséggel bíró személyek és – nem egy esetben magukat jogvédőnek nevező, kollaboráns szerepű, liberális - szervezetek elszámoltatása.

Budapest, 2016. január 15.

 

Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) nevében:

Dr. Novozánszky Ilona elnök

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem