A+ | A- | Alap
2018. január 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
A budapesti tűzijáték tragédia és a vezetői felelősség kérdése
2006. augusztus 25.

Nemzeti Jogvédõ Alapítvány közleménye

A Nemzeti Jogvédõ Alapítvány a Kormány által rendezett országos és nemzetközi jelentõségû tûzijátékkal szoros összefüggésben bekövetkezett budapesti, augusztus 20-i tömegszerencsétlenség ügyében felhívja a figyelmet Magyar Köztársaság Kormányának, miniszterelnökének, a miniszterelnökséget vezetõ miniszternek és az illetékes minisztereknek alkotmányos jogi-politikai felelõsségére mindazon jogsértésekért és károkért, amelyek - a pártatlan ügyészi és országgyûlési vizsgálóbizottsági kivizsgálás során megállapítandó tényállás alapján - az állami ünnep megszervezésének hibáira, a kapcsolódó jogi szabályozás hiányosságaira és a jogszabályok megsértésére, az állami vezetõktõl fokozottan megkövetelhetõ, az adott helyzetben általában elvárható magatartási szabályok megsértésére vezethetõk vissza. Az alkotmányos-politikai-erkölcsi felelõsség a feltárandó történeti tényállás alapján az egyébként vizsgálat tárgyául szolgáló büntetõjogi és fegyelmi felelõsség mellett, a bekövetkezett halálos tragédiában és személyi sérülésekben való vétkességre tekintet nélkül is megállapítható.

Tovább...
 
Tájékoztatás a délvidéki magyarok állampolgárságáért indított próbaper második tárgyalásáról
2006. július 13.

A Fõvárosi Bíróság 2006. július 13-án megtartotta második tárgyalását a szabadkai Kiss házaspár keresete alapján indult közigazgatási perben, amelyet a magyar állampolgársági bizonyítvány kiadását elutasító hatósági határozattal szemben terjesztettek elõ.

Tovább...
 
HA MAGYAR - BŰNÖS!
2006. július 12.

A Magyar Polgári Szövetség elszörnyedve vette tudomásul, hogy a szerbiai legfelsõbb bíróság elutasította az öt temerini magyar fiú kérelmét az ügyük újratárgyalása kapcsán. Valakik nem szeretnék, ha tiszta víz kerülne a pohárba. Kocsmai verekedésért még senki sem kapott ekkora büntetést (összesen 61 év), hiszen a kiszabott évek száma is felér a gyilkossági kísérlettel - amely vád alapján a fiúkat is elítélték. Szerbia újból elégtelenre vizsgázott!

Tovább...
 
Tüntettek a Szabadság téren
2006. június 19.
Bodacz Balázs - Magyar Nemzet, 2006. június 19. (1. oldal)
Borisz Jelcin bocsánatkérése 1956-ért azt bizonyította: maga a szovjet-orosz birodalom sem tekint felszabadítóként saját hadseregére.
Tovább...
 
Egyezséggel zárult a Képes Krónika per
2006. június 19.

A Képes Krónika hasonmás kiadását Pap Gábor és Szántai Lajos tanulmányainak kíséretében kiadó, Nemzeti Kincseinkért Egyesület és az Országos Széchenyi Könyvtár egyezséget kötöttek a Képes Krónika kiadása miatt a nemzeti könyvtár által indított perben, így a Fõvárosi Bíróság a pert megszüntette.

Tovább...
 
Van jogi lehetőség a fővárosi szovjet obeliszk elbontására
2006. június 19.

Magyar Nemzet, 2006. június 17. (2. oldal)

Pál Gábor

Holnap 16 órai kezdettel a szovjet katonai megszállásunk megszûnésének tizenötödik évfordulóján követeli a Nemzeti Jogvédõ Alapítvány a fõvárosi Szabadság téren a zsarnokság emlékmûvének elbontását, a magyar szabadság és függetlenség szobrának felállítását, és az ereklyés országzászló visszaállítását.

Tovább...
 
Lezajlott az első tárgyalás a délvidéki magyarok állampolgárságának megállapítására irányuló perben.
2006. június 16.

2006. június 6-án a Fõvárosi Bíróság elõtt került sor az elsõ olyan próbaper tárgyalására, amelyet Kiss L. és Kiss E., egy szabadkai magyar házaspár indított a belügyminiszter, és a BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ellen azért, mert esetükben az állapították meg, hogy õk magyar állampolgárságukat 1945-ben elvesztették. Amint ismeretes dr. Gaudi-Nagy Tamás mutatott rá 2005-ben tanulmányában arra, hogy a 1945-ben a terület visszacsatolásokhoz kapcsolódó jogszabályok hatályon kívül helyezésével, az ismét elcsatolásra kerülõ területeken élõ magyar állampolgárok magyar állampolgársága nem szûnt meg. Késõbb pedig már nem született olyan jogszabályi rendelkezés, amely õket megfosztotta volna a magyar állampolgárságtól, kettõs állampolgárságot kizáró államközi egyezmény sem  került megkötésre Magyarország és Jugoszlávia között, ezért az 1941-ben visszatért délvidéki terülteken élõ magyarok, ma is magyar állampolgárnak tekintendõk. Ezt az álláspontot a Magyarok Világszövetsége is felkarolta támogatólag, folyamatosan kiáll a délvidéki magyarok magyar állampolgárságának elismerése érdekében.

Tovább...
 
Nagygyűlés a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolításáért
2006. június 15.
Szovjetorosz katonai megszállásunk megszûnésének 15. évfordulóján, 2006. június 18-án (vasárnap) 16 órakor a budapesti Szabadság téren Wittner Máriával, nagygyûlésen követeljük: bontsák el a zsarnokság emlékmûvét!
Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 Következő > Utolsó >>

buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem