A+ | A- | Alap
2018. március 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Egyezséggel zárult a Képes Krónika per
2006. június 19.

A Képes Krónika hasonmás kiadását Pap Gábor és Szántai Lajos tanulmányainak kíséretében kiadó, Nemzeti Kincseinkért Egyesület és az Országos Széchenyi Könyvtár egyezséget kötöttek a Képes Krónika kiadása miatt a nemzeti könyvtár által indított perben, így a Fõvárosi Bíróság a pert megszüntette.

Tovább...
 
Van jogi lehetőség a fővárosi szovjet obeliszk elbontására
2006. június 19.

Magyar Nemzet, 2006. június 17. (2. oldal)

Pál Gábor

Holnap 16 órai kezdettel a szovjet katonai megszállásunk megszûnésének tizenötödik évfordulóján követeli a Nemzeti Jogvédõ Alapítvány a fõvárosi Szabadság téren a zsarnokság emlékmûvének elbontását, a magyar szabadság és függetlenség szobrának felállítását, és az ereklyés országzászló visszaállítását.

Tovább...
 
Lezajlott az első tárgyalás a délvidéki magyarok állampolgárságának megállapítására irányuló perben.
2006. június 16.

2006. június 6-án a Fõvárosi Bíróság elõtt került sor az elsõ olyan próbaper tárgyalására, amelyet Kiss L. és Kiss E., egy szabadkai magyar házaspár indított a belügyminiszter, és a BM Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ellen azért, mert esetükben az állapították meg, hogy õk magyar állampolgárságukat 1945-ben elvesztették. Amint ismeretes dr. Gaudi-Nagy Tamás mutatott rá 2005-ben tanulmányában arra, hogy a 1945-ben a terület visszacsatolásokhoz kapcsolódó jogszabályok hatályon kívül helyezésével, az ismét elcsatolásra kerülõ területeken élõ magyar állampolgárok magyar állampolgársága nem szûnt meg. Késõbb pedig már nem született olyan jogszabályi rendelkezés, amely õket megfosztotta volna a magyar állampolgárságtól, kettõs állampolgárságot kizáró államközi egyezmény sem  került megkötésre Magyarország és Jugoszlávia között, ezért az 1941-ben visszatért délvidéki terülteken élõ magyarok, ma is magyar állampolgárnak tekintendõk. Ezt az álláspontot a Magyarok Világszövetsége is felkarolta támogatólag, folyamatosan kiáll a délvidéki magyarok magyar állampolgárságának elismerése érdekében.

Tovább...
 
Nagygyűlés a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolításáért
2006. június 15.
Szovjetorosz katonai megszállásunk megszûnésének 15. évfordulóján, 2006. június 18-án (vasárnap) 16 órakor a budapesti Szabadság téren Wittner Máriával, nagygyûlésen követeljük: bontsák el a zsarnokság emlékmûvét!
Tovább...
 
A SZABADSÁG TÉR BIZOTTSÁG HATÁROZATA ÉS FELHÍVÁSA
2006. március 25.

Ezúton tesszük közzé a A SZABADSÁG TÉR BIZOTTSÁG HATÁROZATÁT ÉS FELHÍVÁSÁT, amelyet 2006. március 24-én fogadtak el a csatlakozó szervezetek és személyek. A csatlakozás lehetõsége még most is fennáll, jelentkezni írásban drótposta címünkön lehet. Alapítványunk a kapott felhatalmazások alapján megkezdte a szovjet emlékmû elmozdítására irányuló jogi eljárások, lépések elõkészítését, a megtett lépésekrõl a közvélemény rövidesen értesülni fog. Négy fontos és aktuális szempontot ezúton is jelzünk az üggyel kapcsolatban:

Tovább...
 
Méltóságot a Szabadság térnek és Magyarországnak!
2006. március 23.
M E G H Í V Ó
a N E M Z E T I J O G V É D Õ A L A P Í T V Á N Y ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT
TANÁCSKOZÁSRA.
Tovább...
 
A Nemzeti Jogvédő Alapítvány állásfoglalása a székely március 15-ról
2006. március 06.
Mint ismeretes, Március 15-én 14,00 órára a Székely Nemzeti Tanács és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal a székelység autonómia-igényét kifejező demokratikus tömegdemonstrációt tervez, amelyen Székelyföld lakóinak a területi autonómia iránti igényét szeretnék megerősítetni a nagygyűlés résztvevőivel. Sajtóértesülésünk szerint a kormányon levő RMDSz helyi szervezete szintén a nagygyűlés helyszínére tervezi ünnepi rendezvényét déli 12,00 órától, továbbá a Nagy Románia Párt a románságot provokatív székelyudvarhelyi ellentüntetésre hívta fel.
Tovább...
 
Megemlékezés a magyar-csehszlovák lakosságcsere egyezmény 60. évfordulójáról
2006. február 24.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a Magyarok Házának nagytermében 2006. február hó 24- én 18. órai kezdettel jelentős számú érdeklődő részvételével megemlékezést tartott Magyarország és Csehszlovákia között Budapesten 1946. február hó 27-én kelt lakosságcsere egyezmény 60. évfordulója alkalmából.

Tovább...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Következő > Utolsó >>

buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem