A+ | A- | Alap
2015. október 08.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
JÚNIUS 4. Trianon - DUNASZERDAHELY
2015. június 07.

„Trianont ledöntjük” –a diktátumról és az önrendelkezésről Dunaszerdahelyen június 4-én

Felemelő érzés volt részt vennem az elkötelezett és harcos felfogású Magyar Megmaradásért Polgári Társulás által a trianoni diktátum 95. évfordulóján Felvidéken június 4-én, Csallóköz szívében Dunaszerdahelyen a Trianon emlékfánál tartott emlékező-mozgósító rendezvényen, amelynek főszónoka voltam. Elismerés és köszönet illeti Aranyossy Szabolcsot, a meghívó szervezet elnökét, Molnár Attilát, a csenkei Baranta Csapat vezetőjét és Karaffa Attilát, a Pázmáneum Társulás elnökét, hogy megszervezték és annak a közel 300 derék csallóközi magyarnak, akik jelen voltak. Részletes képes beszámolóm az eseményről itt olvasható!

http://www.gaudinagytamas.hu/%E2%80%9Etrianont_led%C3%B6ntj%C3%BCk%E2%80%9D_%E2%80%93_dikt%C3%A1tumr%C3%B3l_%C3%A9s_az_%C3%B6nrendelkez%C3%A9sr%C5%91l_dunaszerdahelyen_j%C3%BAnius_4-%C3%A9n


 
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye
2015. június 03.


A Nemzeti Jogvédő Szolgálat üdvözli Póka László felmentését.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat elégedett a Fővárosi Törvényszék (június 2.)  elsőfokú ítéletével (http://mno.hu/gazdasag/megsem-terrorista-a-nem-adom-a-hazamat-mozgalom-alapitoja-1288967), amellyel felmentette Póka Lászlót, a Nem Adom a Házamat Mozgalom vezetőjét az ellene terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt emelt vád alól és más bűncselekményért való felelősségét sem állapította meg. Az ügyészség bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásért fellebbezett, a védelem tudomásul vette a döntést.

Tipikus koncepciós eljárás ez: aktív közszereplő ellen közéleti tevékenysége miatt indult, nyilvánvalóan megalapozatlan volt a gyanú, majd a vád és a cél az eljárással való fegyelmezés, a deviza-károsultak mozgalmának megfélemlítése. A koncepció azonban megbukott, a bíróság megalapozott ítéletében világosan meghúzta a határt: a vélemény-nyilvánítás szabadságát nem lépték át a mozgalmár vád tárgyává tett nyilatkozatai, bűncselekményt nem követett el objektív alkalmatlanság miatt. A közéleti tevékenység során alapvető szabadságjog gyakorlása körében kifejtett magatartás büntetőjogi megítélése csak a legmegszorítóbb értelmezéssel történhet, ennek szerzett érvényt most a bíróság.

 Valós jogállami körülmények között égető társadalmi gondok (jelen esetben becsapott és cserbenhagyott "deviza"-hitel károsultak) megoldásáért szót emelő társadalmi mozgalmak kritikus, szokatlan és meghökkentő véleményeket hangoztató és ilyen akciókat szervező vezetőit nem vádlottak padjára, hanem tárgyalóasztalhoz kellene ültetni a tisztességes megoldás érdekében. Reméljük a vádhatóság is okul az ügyből és a jövőben tartózkodni fog az ilyen és ehhez hasonló ügyek bírósági szakba juttatásától, fellebbezését visszavonja és ejti a vádat Póka László ellen folyamatban levő másik, közveszéllyel való fenyegetés miatti, szintén koncepciós és megalapozatlan büntetőeljárásban. Jogerős felmentés esetén  a mozgalmárt jóvátétel illeti. Figyelemre méltó az a fegyelmezett szolidaritás, amellyel a mozgalom tagsága a tárgyalásokon kiállt vezetője mellett. A perben szakmai együttműködésben állunk a kiváló védői munkát ellátó dr. Varga-Damm Andrea ügyvéddel, a másik koncepciós perben

(http://gaudinagytamas.hu/megold%C3%A1s_helyett_%C3%BAjabb_koncepci%C3%B3s_elj%C3%A1r%C3%A1s_p%C3%B3ka_l%C3%A1szl%C3%B3_%C3%A9s_devizahitel_k%C3%A1rosult_aktivista_t%C3%A1rsa_ellen) dr. Gaudi-Nagy Tamás, a szervezet ügyvezetője védi Póka Lászlót. Ezen utóbbi ügyben a Ráckevei Járásbíróságon 2015. szeptember 29-én 8.30-kor tanúbizonyítással folytatódik az eljárás.

 
 
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye
2015. május 26.

Megoldás helyett újabb koncepciós eljárás Póka László és devizahitelkárosult aktivista társa ellen.

2013 decemberében hat szigetszentmiklósi bankfióknál egy-egy téglaszínű papírba csomagolt fahasáb került elhelyezésre, amelyre azt írták fel: "Elég volt a kifosztásból", illetve "Fordíts!". A csomag túloldalán Petőfi Sándor: Feltámadott a tenger c. verse volt olvasható, illetve az a felhívás, hogy ezt a költeményt másnap olvassák az érintett bankfiókban.

A biztonságiak, a bankok, a rendőrség és az ügyészség túlreagálták az ügyet: úgy gondolják a közveszéllyel fenyegetés bűntette valósult meg és ezért vádat emeltek Póka László, a Nem adom a házamat Mozgalom vezetője és Fehér Nándor, a Nem adom a házamat Mozgalom aktivistája ellen.

Az ügyben 2015. május 21-én került sor a koncepciós per első tárgyalására a Ráckevei Járásbíróságon, amelynek során a két vádlott védelmét dr.Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője látta el.

https://www.youtube.com/watch?v=MDoVsMQ7ikg

A nagyszámú hallgatóság előtt zajlott tárgyalás igen feszült hangulatban zajlott, miután a bíró, dr. Keyha Ádám törvényes indok nélkül megtiltotta a kép- és hangfelvétel készítését, illetve többször olyan módon nyilvánult meg, amelyből az üggyel kapcsolatos elfogulatlanságával kapcsolatban megalapozott kételyek merültek fel. A tárgyalás elején a védelem kérte az eljárás megszüntetését, utalással arra, hogy nyilvánvaló, hogy senki nem

keltett jelen esetben olyan látszatot, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, miután ehhez a törvény közvetlen, konkrét és reális veszéllyel járó magatartást követel meg (pl. bombarobbantással való fenyegetés telefonon, nyilvánvalóan robbanóanyagnak látszó tárgy elhelyezése stb.)

Ezzel szemben egyértelmű, hogy jelen esetben a becsapott devizahitel károsult mozgalmáról vélemény-nyilvánítási szabadság körébe tartozó figyelemfelkeltő akciójáról van szó, amely minden olyan elemet nélkülözött, amely ezen három éves szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megvalósulásához szükséges. A per szeptember 29-én 8.30-tól folytatódik

tanúmeghallgatásokkal, várhatóan perbeszédekkel és ítélettel. Póka László ellen emellett terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt is folyik koncepciós eljárás http://www.gaudinagytamas.hu/devizahiteles_k%C3%A1rosultak_tisztess%C3%A9ges_megold%C3%A1st_k%C3%B6vetelnek_ek%C3%B6zben_koncepci%C3%B3s_v%C3%A1d_hitelk%C3%A1rosult_mozg

szintén 2013-ban tett markáns kijelentései miatt. A vádlottak és a szimpatizánsok nagy meglepetésére a bíróság épületének főbejáratát egy tégla támasztotta ki, amely senkiben nem keltett riadalmat és közveszély bekövetkezésének veszélyét sem idézte fel...

A devizakárosultak ügyében a "forintosítás" nem adott megoldást, sőt terheik növekedését eredményezte, az árfolyam-különbözet tisztességtelen profitját a bankoknál hagyta a törvényhozás. A mozgalmárok márciusban az Európai Parlamentben akcióztak http://www.gaudinagytamas.hu/devizahitelesek_br%C3%BCsszelben_-_dr%C3%A1mai_k%C3%A9psorok_%C3%A9s_t%C3%B6rt%C3%A9netek  május 7-én tüntettek és május 29-én újabb tüntetést tartanak a tisztességes megoldás érdekében: felvételkori árfolyamon történő forintosítás, kártérítés a szenvedésekért, illetve a felelősük elszámoltatása. A hatalom egyelőre a megoldás helyett a megtorlás eszközét választja.

De az igazság előbb-utóbb győzni fog!

 Budapest, 2015. május 25.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.njsz.hu

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető

 
SZJA 1% a NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLATNAK!
2015. május 11.

„Az igazság kutatása súlyos erőfeszítést követel tőlünk, s ha megtaláltuk, még súlyosabbat ró ránk’’

(Francis Bacon : Az igazságról)

1%

Kedves Honfitársunk!

Kérjük, támogassa a személyi jövedelemadója

SZJA 1%-ával

AZ EMBERI JOGOKÉRT KÜZDŐ

NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT-ot!

Jogvédő munkánk eddigi eredményei bizonyítják, hogy érdemes!

Köszönjük ha elküldi kérésünket rokonainak, barátainak és ismerőseinek !

Adószámunk:

19334684-1-05

http://youtu.be/VEehuSpOZp8
 
SZJA 1% a NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLATNAK!
2015. május 11.

„Az igazság kutatása súlyos erőfeszítést követel tőlünk, s ha megtaláltuk, még súlyosabbat ró ránk’’

(Francis Bacon : Az igazságról)

1%

Kedves Honfitársunk!

Kérjük, támogassa a személyi jövedelemadója

SZJA 1%-ával

AZ EMBERI JOGOKÉRT KÜZDŐ

NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT-ot!

Jogvédő munkánk eddigi eredményei bizonyítják, hogy érdemes!

Köszönjük ha elküldi kérésünket rokonainak, barátainak és ismerőseinek !

Adószámunk:

19334684-1-05

http://youtu.be/VEehuSpOZp8utu.be/VEehuSpOZp8
 
Dr.Zétényi Zsolt - A MAGYAR NEMZET
2015. április 19.

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia új előadássorozata –   

 A magyar nemzet című tantárgy, 3. sorozat legközelebbi előadása

április 20-án, hétfőn, 19 órakor kezdődik az MVSZ-székházban

Eszmecsere a magyar nemzet meghatározásáról

Dr. Boór Ferenc beszélgetőtársa

Dr. Zétényi Zsolt alkotmányjogász

a Magyarok Házában
(Budapest, Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem)

követhető a világhálón is, ide kattintva.

a felvételek utólag is megtekinthetők: YoutubeMVSZ

 A magyar nemzet új meghatározásához Dr. Zétényi Zsolt  világkongresszusi előadása is hozzájárult. Az ő ott előadott dolgozatából származik a meghatározás 4.2. paragrafusának 3. bekezdése – a magyar alkotmányosság öt alapelve. A magyar nemzet új meghatározásának teljes szövege ide kattintva olvasható:  A magyar nemzet.

 

 
Nem tiltakozhattak a tibetiek...
2015. április 16.

Nem tiltakozhattak a tibetiek a kínai miniszterelnök ellen: a rendőrség jogerősen kártérítésre köteles

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ezúton tudatja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2015. április 14-én hozott jogerős ítéletével túlnyomó részt helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék tavalyi ítéletét, amely kimondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2011. június 24-én és 25-én a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének magyarországi látogatása során a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt két tiltakozó tibeti aktivista véleménynyilvánítási szabadságát illetve személyes szabadságát megsértették és ezért nekik fejenként félmillió forint összegű nem vagyoni kártérítést és kamatait ítélt meg. A Fővárosi Ítélőtábla mostani döntésében úgy pontosította az elsőfokú ítéletet, hogy kimondta az egyik felperes - aki menekültként tartózkodik Magyarországon - esetében 5 alkalommal, a másodrendű felperes - aki egyetemi nyelvtanár - esetében 2 alkalommal akadályozták meg, hogy kínai delegáció elhaladási útvonala mellett tibeti zászlót lengessenek,illetve Tibetet éltető jelszavakat hangoztassanak.

A bíróságok megállapították, hogy a rendőrség visszaélésszerűen, kifejezetten a vélemény-nyilvánítási szabadság megakadályozása céljából lépett fel jogsértően tibetiekkel szemben, sőt még az egyenlő bánásmód is sérült azzal, hogy a helyszínen tartózkodó kínaiak szabadon lengethették zászlóikat, velük szemben senki sem intézkedett. Az egyik tibetit elő is állították, a másik esetében pedig törvényellenesen alkalmaztak testi kényszert, mindkettejüktől erőszakosan elvették tibeti zászlóikat, megtaposva, illetve a zászlórudat eltörve.

A másodfokú bíróság a kártérítések összegét nem érintve felemelte a perköltség mértékét elsőrendű felperes esetében a megítélt kártérítés 35 %-a+ ÁFA összegre, illetve megállapította, hogy az ellene alkalmazott testi kényszer az emberi méltóságát sértette meg.

A rendőrség köteles elégtételadásként saját honlapján 30 napon át közzétenni a pernyertes felperesek felé kinyilvánított bocsánatkérését.

Sajnálatos, hogy időről időre a magyar rendőrség az irányadó emberi jogi normákat és alapvető emberi jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat megsérti, amikor kínai delegáció érkezik Magyarországra és a védett személy megvédésére történő hivatkozással gyökerében próbálják elfojtani a Tibetből elűzött tibetiek vélemény-nyilvánítását és ezzel emberi jogi szempontból "kínai helyzetet" teremtve Magyarországon.

Tibeti aktivisták - részben jelen per felperesei - ellen 2012-ben is hasonló jellegű törvényellenes intézkedéssorozatot foganatosított a rendőrség, amely ügyben a Fővárosi Törvényszék előtt zajló személyiségi per van folyamatban 2008-ban tibeti tüntetők ellen elkövetett rendőri jogsértések miatt peren kívüli egyezség alapján fizetett annak idején kártérítést a rendőrség. Ennek az ügynek a jelentősége a konkrét ügyön messze túlmutat, és egyértelművé tette a mostani döntés is, hogy az alapvető szabadságjogok gyakorlásában  önkényesen akadályozott polgárok felé a rendőrség jóvátételre köteles. Jó volna megélni, hogy ezen és sok más - nemzeti jogvédők által kiharcolt - jogerős ítélet tanulságait végre a jövőre szólóan is messzemenően figyelembe venné a rendőrség és ilyen és ehhez hasonló újabb törvénysértéseket nem követne el, ezt kívánja a tisztesség, a jogállamiság és jogbiztonság elve is.

Budapest, 2015. április 16.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője www.gaudinagytamas.huz.hu) ügyvezetője www.gaudinagytamas.hu

 
BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS! ÁPRILIS 10.
2015. április 09.

2006-os rendőrterror: holnap várható ítélet két rendőr elleni büntetőperben

 

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon (Budapest, V., kerület, Markó u 25.)  a II. 284. sz. tárgyalóteremben holnap  8 óra 30 perces kezdettel kerül sor egy pótmagánvádas büntetőeljárás ítélethozatali tárgyalására, amely során  a 2006 szeptember 20-án történt rendőri erőszak miatt több mint 8 év után  két rendőr súlyos testi sértés miatt felelhet . 


A pótmagánvádat az a - dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt - Dukán Dániel terjesztette elő, akit annak idején, 2006. szeptember 20-án hajnalban egyetemistaként a Blaha Lujza tér környékén civil ruhás rendőrök megtámadtak, brutálisan megvertek, azt állították róla, hogy rendőröket dobált, ennek következtében őt gyorsított eljárásban elsőfokon 2,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, közel 40 napot töltött előzetes letartóztatásban. A másodfokú bíróság 2 évre enyhítette a büntetését és a végrehajtást felfüggesztette, és pártfogói felügyelet alá került.
A  2006 őszi elítélésekkel kapcsolatos, 2011-ben hozott semmisségi törvény jelentős részben Dániel esete miatt született és ennek nyomán elítélését megsemmisítették. A fiatalember azonban a mai napig nem kapott sem kártérítést, sem kártalanítást a meghurcolások miatt.  Megverése, ártatlanul történt elítélése és fogva tartása miatti  kárigényét bejelentette az Emberi Jogok Európai Bíróságán, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szemben, a Magyar Állammal és a Fővárosi Törvényszékkel szemben is, de az állami szervek az egyezség elől eddig elzárkóztak. A rendőrséggel szembeni kártérítési perében ma tartott tárgyaláson a rendőrség a terhelő tények ellenére vitatta felelősségét. Ez az ügy arra mutat rá, hogy a 2006-os rendőri erőszakkal kapcsolatos felelősségre vonási folyamatok még mindig nem záródtak le, még mindig vannak bűntetteikért meg nem büntetett rendőrök, illetve olyan áldozatok, akik az őket megillető jóvátételt még nem kapták meg.

A büntetőperben Dániel korábbi vádlottársa szintén terhelő vallomást tett a rendőrökre, a perről készített tudósítások itt tekinthetők meg: 
http://www.gaudinagytamas.hu/v%C3%A1dlottb%C3%B3l_v%C3%A1dl%C3%B3_2_%C3%B6n_r%C3%BAgott_fejbe_-_egy_2006_%C5%91szi_%C3%A1ldozat_k%C3%BCzdelme_az_igazs%C3%A1gt%C3%A9tel%C3%A9rt

http://www.gaudinagytamas.hu/v%C3%A1dlottb%C3%B3l_v%C3%A1dl%C3%B3_-_egy_2006_%C5%91szi_%C3%A1ldozat_8_%C3%A9v_ut%C3%A1n_visszav%C3%A1g


Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

www.gaudinagytamas.hu

as.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

If there is a necessity to buy Isotretinoin during trips or you are a busy person the easiest way for you then is to buy isotretinoin online. Accutane online is available any time of the day and night, moreover, it will be brought to your house without any additional troubles.

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem