A+ | A- | Alap
2015. augusztus 30.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
NEMZETI GYÁSZNAP 2014. NOVEMBER 4. ÖSSZEFOGLALÓ (videó)
2014. november 23.

NEMZETI GYÁSZNAP 2014. NOVEMBER 4.

ÖSSZEFOGLALÓ (videó)

A 2006 őszi tüntetésekkel és megtorlásokkal összefüggésben ellátott jogvédő tevékenységéről,

https://www.youtube.com/watch?v=XyxXjeB1PqI

 
A 2006 őszi tüntetésekkel és megtorlásokkal összefüggésben ellátott jogvédő tevékenységéről,
2014. november 05.

ÖSSZEFOGLALÓ

a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat

A 2006 őszi tüntetésekkel és megtorlásokkal összefüggésben ellátott jogvédő tevékenységéről, ügyeiről a számok és konkrét esetek fényében

A Nemzeti Jogvédő Szolgálatot működtető Nemzeti Jogvédő Alapítvány 2006. szeptember 18-21-e közötti, illetve 2006. október 23-24-e közötti tüntetésekkel összefüggésben lezajlott események kapcsán, több száz megkeresést kapott. A megkeresések döntő része a rendvédelmi szervek jogellenes tevékenységére vonatkozó állampolgári bejelentés, adatközlés volt, kisebb számban, közel 100 esetben büntető vagy szabálysértési védelem, illetve sértetti képviselet iránti igényt jeleztek, ezekből több mint 100 személy ügyében vállaltak képviseletet a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő ügyvédei, akiknek száma a legforgalmasabb időszakban megközelítette a százat. A megkeresések közel fele, a 2006 szeptemberi tüntetésekhez kötődött, a másik fele a 2006 októberi tüntetésekhez.

Tovább...
 
NEMZETI GYÁSZNAP 2014. NOVEMBER 4.
2014. november 04.

2014. NOVEMBER 4.

NEMZETI GYÁSZNAP 

NJSZ

1956.    SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ    2006.

Az 1956-os szabadságharc leverésének gyásznapján nov. 4-én sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. A sajtótájékoztatón bejelentésre került az egyesület vezetésében történt változás. A Szolgálat új elnöke, dr.Novozánszky Ilona eddigi elnökségi tag lett. A bemutatkozását követően megemlékezett az 58 évvel ezelőtti brutális megtorlásokról. Méltatta a forradalomban résztvevő „pesti srácok” hősies helytállását, az óriási túlerőben lévő megszállókkal szemben. Elmondta, hogy a nyugati világ cserbe hagyta a független, szabad Magyarországért heroikus harcukat vívó és életüket áldozó hős forradalmárokat így ezért eltiporták dicső forradalmunkat. Ezt követően áttért a 2006. okt. 23.-iki, a forradalom 50. évfordulóján történtekre, amikor a budapesti Astoriánál békésen ünneplő tömegre brutálisan rátört Gyurcsány rendőrsége. Elmondta, hogy ennek a példátlan rendőr brutalitásnak a jogsértett áldozatait nagyobb részben, a Szolgálat közreműködő ügyvédei védték. A bűntető ill. szabs.-i eljárások az esetek többségében sikeresek voltak és az eredmény felmentés,vagy eljárás megszüntetése lett, amit követtek a sikeres kártérítési perek. A 2006-os brutalitások felelőseit vizsgáló Parlamenti Vizsgálóbizottság az NJSZ-t a kiemelkedő tevékenységéért állami elismerésre terjesztette fel. Köztudott, hogy a rendőri felelősséget vizsgáló „Balsai Bizottság” jelentése, 90 %-ban, a Szolgálat által képviselt ügyeken alapult.

 Az új elnök rámutatott arra is, hogy a 2006-os ügyek a mai napig elhúzódtak. Ma is vannak perek, persze kisebb számban, amelyek még folyamatban vannak. Különösen a rendőrök ellen indult perek húzódtak el. Végezetül beszélt a Szolgálat új céljairól. Elsődlegesnek jelölte meg a kárpát-medencei magyarság védelmét jogsértések esetén, és a magyarok önrendelkezési jogáért való küzdelmük segítését. Tervezés alatt áll az elszakított magyarok jogait tartalmazó Kiskáté, amelyből megismerhetik jogaikat és kötelességeiket. Fontos új területek lesznek a munkajogi és fogyasztóvédelemi jogi teendők. Az elnöki beszámolót dr.Gyurta Tibor elnökségi tag, dr.Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető és dr.Grespik László elnökségi tag jogeseteinek ismertetése követte. Az értékes beszámolókból kiemelkedik dr.Grespik László által képviselt 2006-os Kossuth téri oszlatásból eredő kártérítési igény érvényesítése, amelyben 175 jogsértett 2006-os ünneplő kártérítési igényét képviseli. Jelenleg a BRFK jogilag megalapozatlan indokokkal elzárkózik a peren kívüli megegyezéstől. Így 10 fővel kénytelenek próbapert indítani. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat sajtótájékoztatóján az előadók továbbra is célul tűzték ki annak elérését, hogy azok az állami rendőri felsővezetők, akik felelősek a 2006. évi őszi tomboló rendőrterrorért, megkapják méltó büntetésüket.

 Budapest, 2014. november 4., kedd (OS)

 

 
1956
2014. október 21.

ÜNNEPELJÜK EGYÜTT A DICSŐSÉGES

1956-OS

GYŐZTES FORRADALMUNKAT

ÉS

SZABADSÁGHARCUNKAT !

                                                                          1956 - Hungarian Revolution

Egmont-nyitány a szabadságharc emlékére

https://www.youtube.com/watch?v=554ZJUv-avQ

http://www.youtube.com/watch?v=_0WxRJKiAZA

A magyarok vére  A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.A megmaradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol - még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat. Nehéz minekünk méltónak lenni ennyi áldozatra. De meg kell kísérelnünk, feledve vitáinkat, revideálva tévedéseinket, megsokszorozva erőfeszítéseinket, szolidaritásunkat egy végre egyesülő Európában.Hisszük, hogy valami bontakozik a világban, párhuzamosan az ellentmondás és halál erőivel, amelyek elhomályosítják a történelmet - bontakozik az élet és a meggyőzés ereje, az emberi felemelkedés hatalmas mozgalma, melyet kultúrának nevezünk, s amely a szabad alkotás és a szabad munka termése. A magyar fiatalok, munkások és értelmiségiek, akik mellett annyi tehetetlen bánattal állunk ma, tudják mindezt, s ők azok, akik mindennek mélyebb értelmét velünk megértették. Ezért, ha balsorsukban osztozunk - miénk a reményük is.

Nyomorúságuk láncai és száműzöttségük ellenére királyi örökséget hagytak ránk, melyet ki kell érdemelnünk:A szabadságot, amelyet ők nem nyertek el, de egyetlen nap alatt visszaadtak nekünk!

                                                                                                    Albert Camus

 
Megjelent - VARGA DOMOKOS GYÖRGY - ÚJ MÉDIATÖRTÉNELEM
2014. október 18.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY

 Új médiatörténelem


Itt olvasható >>>   http://mek.oszk.hu/13300/13313


 
Vádlottból vádló
2014. szeptember 22.

Vádlottból vádló - egy 2006 őszi áldozat 8 év után visszavág

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon  2014. szeptember 12-én került sor egy olyan pótmagánvádas büntetőeljárás első tárgyalására, amely során  a 2006 szeptember 20-án történt rendőri erőszak miatt közel 8 év után  két rendőr súlyos testi sértés vádjával ült a vádlottak padjára.  A korábbi vádlók most kezüket tördelve tagadtak és védekeztek, korábbi hazugságaikat fenntartva, bár egymásra terhelő közléseket is tettek. A büntető ügy tárgyalása október 28-án 8.30-tól folytatódik (284. sz. terem), ahol akár már ítélet is születhet.

 
Köszönettel Tamás
2014. június 13.

Kedves Honfitársaim !

Kérlek Benneteket, hogy terjesszétek ezt az írást, amelyet az ellenem indított koncepciós per nyomán felém áradó szolidaritási és szeretet megnyilvánulások kapcsám tettem közzé !

Köszönettel Tamás

Köszönöm az ellenem indult koncepciós per kapcsán felém áramló szolidaritást és szeretet ! Hálásan köszönöm, és egyúttal jelzem, hogy erővel és bizakodással tölt el az a nagyszámú szolidáris, szerettel teli biztatás és támogató vélemény, amelyet az ellenem indított koncepciós eljárás kapcsán kiadott közleményemet (http://gaudinagytamas.hu/%C3%BAjabb_2006-os_koncepci%C3%B3s_ez%C3%BAttal_m%C3%A1r_ellenem_mint_igazs%C3%A1gt%C3%A9tel%C3%A9rt_harcol%C3%B3_nemzeti_jogv%C3%A9d%C5%91_ellen) követően kaptam. megvesz Kamagra oral jelly| interneten

Köszönöm különösen dr. Bene Gábor harcostársamnak, hogy szinte perceken belül szolidaritásáról biztosító közleményt adott ki: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg&cikk=2#cikk

Egyik legfontosabb gondolata szerint:

"Tamás lerántja a leplet a korrupt és politikai befolyás alá került állami intézményekről, s az abban dolgozó (vörös vagy fehér) bolsevik elemekről. Kristálytiszta logikával és a jelenleg uralkodó idegen jogrend tökéletes ismeretével minősíti, s magáról az egész rendszerről bizonyítja be, hogy csaló és álszent. A törpe lelkű ellenfelek pedig vicsorognak rá és ijesztgetik...."

Ide emelek néhány nekem nagyon tetsző Facebook oldalamon és kuruc.info-n megjelent véleményt, amelyeket szintén köszönök:

"Adjál nekik, Tamás! Alázd őket a sárba, hogy soha ne felejtsék el, míg élnek."

"Igaz magyarnak lenni akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik. (Wass Albert)"

"A jelek szerint jó úton jársz, kitartás."

" Kitartás Gaudi úr! Csak nem húznak csőbe, te tőlük okosabb vagy!"

Nyilvánvaló, hogy ebben a koncepcós eljárásban az ügyészség a 2006-os bűneit védi és most meg kívánja fordítani a felelősségre vonás irányát, amely feléjük teljesen elmaradt. Természetesen vannak bizonyítékaim, sőt az ügyész feljelentésében elismeri: a koncepciós eljárás alá vont jogsértett feleségének beszélt a férjre váró jogkövetkezményekről. Azt is elismeri, hogy vezetői utasításra kezdeményezett előzetest egy olyan gyanúsított esetében, aki a telefonos cellainformációk szerint ott sem a helyszínen, kész csoda, hogy "csak" házi őrizetbe került.

És ami a lényeg: az apa 2006 őszi elítélését (1 év 8 hónap börtön) megsemmisítették kérelmünkre néhány hete. Tehát bírói határozat mondja ki, hogy ártatlanul hurcolták meg és ebben részt vett a jóhírnevére oly kényes ügyésznő is, akkor még ügyészségi titkárként. Buy Fluoxetine online at bestdrugs24h.net internet pharmacy with no prescription.

Végül egy érdekes adalék ehhez a koncepciós eljáráshoz: a gyanúsítotti kihallgatásomon az előadó ügyésznő mellett részt vett Waltner Roland ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes vezetője is a biztonság és a nyomaték kedvéért.

Ő emlékeztetett arra, hogy már találkoztunk: ő volt a katonai ügyész a Szima Judit elleni büntetőperben 2010-ben, ahol én védtem a legnagyobb magyar rendőr szakszervezet (TMRSZ) bátor vezetőjét. Akkor Juditot bujtogatás miatt vádolták meg és - sajnos jogi küzdelmünk ellenére - ítélték el, mert végezte a dolgát: szakszervezeti vezetőként felemelte szavát a rendőri vezetők visszaélései, a kisrendőrök vezetői megalázása és a kormányzat politikai igényeinek elvtelen kiszolgálása - különösen a 2006 őszi vérengzésekben játszott szerep - miatt. Érdemes elolvasni az alábbi alapos beszámolót (http://www.alfahir.hu/node/50867) ennek a pernek az egyik, 2010-es tárgyalásáról, ahol védői munkám teljesítése során 200.000 forint rendbírsággal sújtott alaptalanul a bíró. E körben ezt írja a beszámoló:

"Annak ellenére, hogy az ügyvéd úrnál volt a szó, az eljáró bíró 100 ezer forint rendbírságot szabott ki a munkáját végző doktor úrra, aki azt helyben megfellebbezte és kinyilvánította, hogy fogalmilag kizárt a tárgyalás rendjének megzavarása akkor, amikor egy ügyvéd a munkáját végzi, és ha szót kap, akkor érvekkel mutat rá a vád tarthatatlanságára."

Hiába a megbízható csavarok mindig kéznék vannak, ha kell egy újabb koncepciós per !

És mi volt annak a pernek a lényege a beszámoló szerint:

"Ténykérdés ugyanis, hogy ma, 2010 áprilisában azért akarnak bűnösnek nyilvánítani egy szakszervezeti vezetőt, mert – többek között – bocsánatot kért a 2006. őszi események rendőri túlkapásaiért."

Ezzel csak egyet érteni lehet !

Peremben tehát az lesz a célom, hogy bemutassam nyilvánosságnak az ügyészség 2006 őszi megtorlásokban játszott szerepét, amely miatt tudomásom szerint közülük senkit nem bocsátottak el és nem büntettek meg.
Jó érzés tudni és megtapasztani, hogy számíthatok nemzeti jogvédő kollégáim támogatására (többen védőként állnak majd mellettem), az igaz szívű hazafiak szolidaritására és a remélem tárgyalásaimon csordultig lesz a terem, mint amikor a Nemzet lelkészét próbálták meghurcolni.

Egyik példaképem, Mahathma Gandhi veretes mondása most nagyon ide illik:

"Egy tévedés nem lesz igaz, attól, hogy ismételgetik, de az igazság sem lesz tévedés, csak mert senki sem ismeri el.

Az igazság tömegtámogatás nélkül is fennmarad. Az igazság önfenntartó."

Tehát az igazság legyőzése elleni kísérletek kudarcra vannak ítélve. Mert a mi oldalunkon van az igazság és a jog is. Csak végig kell menni a küzdelem útján a győzelemig !

Brüsszel, 2014. június 13.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (
www.njsz.hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu

 
Kérem segítségeteket&. Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd
2014. június 13.

Kedves Honfitársaim !

Kérem segítségeteket abban, hogy ellenem indult újabb támadás első sajtóhullámát visszaverhessem, alábbi közleményem minél szélesebb körben történő terjesztésével és felrakásával, megosztásával.

Számítok egyúttal az ügy kapcsán szolidáris kiállásotokra !

Köszönettel
Tamás

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője

www.gaudinagytamas.hu

Újabb 2006-os koncepciós per: ezúttal már ellenem, mint igazságtételért harcoló nemzeti jogvédő ellen

EP szakértői munkám megkezdésekor és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat küldöttségének szakmai tanulmányút céljából történő itt tartózkodása idején Brüsszelben ért a hír (http://www.hirado.hu/2014/06/12/gyanusitott-lett-gaudi-nagy-tamas/?source=hirkereso), hogy az ügyészség éppen tegnap tartotta fontosnak a hazai sajtóval közölni az ellenem, most először nyíltan a 2006 őszi rendőrterror miatti nemzeti jogvédő munkám kapcsán indított koncepciós büntetőeljárás tényét. Rendelés Metformin 1000 mg vény nélkül
buy levitra online without prescription
Rágalmazás miatt indítottak eljárást ellenem, mert jogvédőként egy meghurcolt jogsértett (akinek közel két évre történt 2006 őszi koncepciós elítélését éppen néhány hete semmisítette meg kérelmünkre a bíróság a a 2006 őszi elítélések semmissé nyilvánításáról szóló törvény alapján) által velem közölt megdöbbentő körülményeket hoztam tavaly ősszel nyilvánosságra a rendőrterror 7. évfordulóján. Névvel együtt, mert végre neveket akarunk hallani és a drasztikus jogsértésekért felelős ügyészek, bírák és rendőri vezetők megbüntetését szeretnénk végre százezrekkel együtt. Ez alkalommal készítettük el nemzeti jogvédő bajtársammal, Morvai Krisztinával a 2006 őszi véres rendőri erőszak és megtorlások elleni nemzeti jogvédő küzdelmünkről szóló "Res iudicata: 2006 ősze - ítélt dolog" c. dokumentumfilmet, amelyet ezúton is ajánlok mindenki szíves figyelmébe, a közelgő 8. évfordulóra is tekintettel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

http://rxonepill.com/category/mans-health/ http://rxonepill.com/category/antibiotics/ http://rxonepill.com/category/womans-health/ http://rxonepill.com/category/general-health/
Ventolin inhaler buy Xenical buy Order prilosec Buy advair cheap Clonidine online purchase Buy roche accutane online uk Order nexium Doxycycline no prescription Diflucan online purchase

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem