A+ | A- | Alap
2015. augusztus 31.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Gaudi az MTV Ma reggel c. műsorában
2013. október 24.

Gaudi-Nagy Tamás

az MTV Ma reggel c. műsorában

2013, október 24 - 11:01

 http://www.gaudi.jobbik.hu/gaudi-nagy_tam%C3%A1s_az_mtv_ma_reggel_c_m%C5%B1sor%C3%A1ban

 
MEGHÍVÓ!
2013. október 17.

MEGHÍVÓ

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete és

Dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő

tisztelettel meghívja Önt a

"Res Iudicata – 2006. ősze: ítélt dolog"

című rendezvényre

Az eseményen a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei és jogsértett ügyfeleik bemutatják azokat a jogerős bírósági ítéleteket, egyezségeket és a mögöttük lévő személyes drámákat, amelyekből mozaikszerűen és tárgyszerűen összeállítható mi is történt valójában 2006. őszén Budapesten.


A rendezvény során a témáról készített

"Res Iudicata – 2006. ősze: ítélt dolog" című

dokumentumfilm ősbemutatójára is sor kerül.

A rendezvény sajtó-nyilvános,

amelyre a tisztelt sajtó képviselőit

is szeretettel várjuk.

Helyszín:Aranytíz Kultúrház - Budapest, V. ker. Arany János u. 10.

NAGYLOVAG TEREM

Időpont :2013. október 20. (VASÁRNAP) 10:30-15 óra

 A résztvevőket helyszínen ebéddel kínáljuk.

 Megjelenésére feltétlenül számítunk !

 Tisztelettel kérjük Önt,

hogy részvételi szándékát (név, szervezet, email, mobil tel.szám)

az  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges vagy a +36-30/549-4167 elérhetőségeinkre

szíveskedjék elküldeni!

 Dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő s.k.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat

ügyvezetője, országgyűlési képviselő s.k.

Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete  s.k.

Honlapjaink:

www.njsz.hu    www.kje.hu   www.morvaikrisztina,hu

 A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

 
Gaudi-Nagy erőszak áldozata lett...
2013. október 11.

Gaudi-Nagy erőszak áldozata lett Strasbourgban

http://indavideo.hu/video/Egy_magyar_hazafi_Strasbourgban_1

2013.10.11. 14:21 MGM

Szűk negyedórás videót forgatott Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője arról, hogy milyen megpróbáltatásokat élt át, amikor társaival az Európa Tanács strasbourgi épülete előtt tüntetett, majd megpróbált bejutni Tomiszlav Nikolics szerb elnök sajtótájékoztatójára. Gaudi-Nagy a délvidéki magyarságnak biztosítandó területi autonómiáról szerette volna kérdezni a politikust a nyilvánosnak meghirdetett rendezvényen.

A politikus felháborítónak tartja történteket: úgy véli, gátolták a szabad mozgásában, és erőszakot alkalmaztak vele szemben. A magyar mellett angol és francia nyelvű részeket is tartalmazó felvételt vágatlanul közöljük, így mindenki maga ítélheti meg, sérültek-e Gaudi-Nagy jogai. A tanulságos felvétel csúcspontjai:

00.18: Gaudi-Nagy francia rendőröknek magyaráz: No, no, no!

01.00: Ahol azonos neműek is házasságot köthetnek, ott nem lehet megtiltani a kamerázást – illusztrálja a francia jogi helyzetet Gaudi-Nagy.

01.38: A megafont tartó férfi arcára fagy a mosoly.

02.19: A délvidéki testvérek közelebb jönnek.

02.38: Tomiszlav Nikolics szerb elnök kísérőivel elszökik Gaudi-Nagy Tamás elől.

02.45: Ez egy szabad ház, Nikolics úr meg lesz kérdezve.

02.52: Szabad ember vagyok – jelenti Gaudi-Nagy angolul.

03.03: Gaudi-Nagy megpróbálja utolérni Nikolics urat, de útját állja valaki, és a mellkasára teszi a kezét: szabad ember vagyok, ne érjen hozzám – kiabálja Gaudi-Nagy, és rendőrségi feljelentéssel fenyegetőzik.

04.30: Miért félnek tőlem? Nem ártok senkinek!

04.50: Senki sem érhet Gaudi-Nagy Tamáshoz, mert ő egy szabad ember.

05.15: Gaudi-Nagy megpróbálja franciául feljelenteni a szerb delegáció őt feltartó tagját a francia rendőrnél, mert az szerinte megfélemlítette.

05.50: Senki sem segít.

07.05: Gaudi-Nagy a francia rendőrt is feljelentené.

08.30: A demokrácia házában nem lehet megtiltani a videózást, nem kell tőlünk félni.

09.38: Nem szeretnék részt venni a sajtótájékoztatón – mondja Gaudi-Nagy, miközben nem sikerül bejutnia a sajtótájékoztató termébe. Újabb személyt fenyeget feljelentéssel.

10.08: Ez a bűnök napja az Európa Tanácsban.

10.20: A szerbek azért nem engedik be, mert félnek a kérdésektől, a demokráciától.

12.10: Gaudi-Nagy a helyzet abszurditásáról beszél: az Európa Tanácsot az önkény ellen, a jogállamiságért hozták létre, és most mégis lökdösik és feltartóztatják.

12.50: Az ET parlamenti közgyűlésének elnöke kéreti Gaudi-Nagyot.

13.00: Gaudi-Nagy Tamás szereti Mignon urat, ő a kedvenc elnöke, de épp nem ér rá.

13.30: A jobbik képviselője blokádba ütközik.

13.40: Gaudi-Nagyot két percre behívják egy szobába. Bemegy. Aztán kijön.

 http://kepviselofunky.blog.hu/2013/10/11/gaudi-nagy_eroszak_aldozata_lett_strasbourgban

 Magyarok, elzásziak és franciák tüntettek a délvidéki autonómiáért

http://www.gaudi.jobbik.hu/magyarok_elz%C3%A1sziak_%C3%A9s_franci%C3%A1k_t%C3%BCntettek_d%C3%A9lvid%C3%A9ki_auton%C3%B3mi%C3%A1%C3%A9rt

 Nemzetközi sajtótájékoztató a délvidéki magyarokról az Európa Tanácsban

http://www.gaudi.jobbik.hu/nemzetk%C3%B6zi_sajt%C3%B3t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3_d%C3%A9lvid%C3%A9ki_magyarokr%C3%B3l_az_eur%C3%B3pa_tan%C3%A1csban_0

 Gaudi-Nagy Tamás stúdióbeszélgetése Strasbourgban László Bálinttal, a Magyar Remény Mozgalom vezetőjével és Rácz Szabó Lászlóval

http://www.gaudi.jobbik.hu/gaudi-nagy_tam%C3%A1s_st%C3%BAdi%C3%B3besz%C3%A9lget%C3%A9se_strasbourgban_l%C3%A1szl%C3%B3_b%C3%A1linttal_magyar_rem%C3%A9ny_mozgalom_vezet%C5%91j%C3%A9ve

 
Felmentette a bíróság Budaházy Györgyöt..
2013. október 09.

Felmentette a bíróság Budaházy Györgyöt a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól

2013. október 9.

 A Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap bűncselekmény hiányában felmentette a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja, dr. Gyurta Tibor Roland ügyvéd által védett Budaházy Györgyöt az ellene a 2009. március 15. napján a Március 15-e téren és az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél történtek okán hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vád alól.

Az ügy első fokon mintegy 4 és fél év után zárult le, amelynek alapja az volt, hogy Budaházy György Demszky Gábor akkori főpolgármester beszéde után a rendezvény végén elindult kifelé, amikor egy rendőri csoport odasietett hozzá, körbevették és mindenféle kommunikáció nélkül durván megragadták és elkezdték kirángatni a helyszínről.

A vád szerint ezalatt - az elvezetésnek egyáltalán nem mondható - a rendőri eljárás alatt egy alkalommal hátrafejelt a mögötte haladó rendőrnő felé, majd kicsit később egy alkalommal hátra is rúgott felé.

Budaházy György a rendőröktől folyamatosan kérdezte, hogy miért intézkednek vele szemben, de választ nem kapott, csak erőteljes lökdösést, durva kézcsavarást, rángatást. Az Erzsébet-híd pilléréhez érve az erős és sérüléseket okozó rendőri intézkedések következtében a fájdalmas fogásból kiszabadulni akarva a falra fellépett és hátratolta magát, amelyet követően a rendőrök Budaházy György lábát kisöpörték és földre vitték, majd bevitték a Gyorskocsi utcai rendőrségi objektumba.

 Az elhúzódó eljárás során a bíróság sok tanút hallgatott meg és több videofelvételt is megtekintett, amelynek eredményeképpen megállapította, hogy a Budaházy Györggyel szembeni rendőri intézkedések nem voltak jogszerűek, mert vele semmilyen formában nem kommunikáltak, továbbá azok nagymértékben szakszerűtlenek voltak, amelynek következtében a rendőrségi törvényben meghatározott, a rendőri intézkedés kötelező zsinórmértékéül szolgáló szükségesség és arányosság követelménye sérült. A bíróság megállapította azt is, hogy a rendőri intézkedésnek a mai napig nem volt igazolt törvényes oka, önmagában pedig azért elfogni és előállítani, mert ő Budaházy György, nem lehet.       

A bíróság rögzítette továbbá azt is, hogy nagyszámú rendőrtanú vallomásai erősen ellentmondásosak voltak, különösen az érintett rendőrnőé, aki közvetlenül az eseménykor nem értékelte szándékos erőszakos magatartásnak Budaházy György magatartását, azt csak később, az ügyészségi meghallgatásán tekintett bűncselekménynek, többek között a videofelvétel megtekintésének hatására, amely videofelvétel egyébként nem támasztotta alá a bűncselekmény elkövetését.

 Az indok nélküli elfogással, előállítással és fogvatartással, valamint az intézkedéskori rendőri közlés hiányának jogsértő voltával kapcsolatban Szolgálatunk már számtalanszor felemelte a szavát, így a közelmúltban szintén Budaházy György 2008. október 23-ai előállatása kapcsán. 

Az ítélet az ügyész fellebbezése folytán még nem jogerős, azonban Szolgálatunk bízik benne, hogy az ilyen és hasonló jogszerűtlen rendőri intézkedések nem szolgálhatnak most már büntetőeljárás alapjául, illetve annak áldozatai mielőbb megkapják elégtételüket mind erkölcsi, mind anyagi síkon, amely mellett a felelősségre vonás sem maradhat el. 

 

 
Gaudi az ET-ben: Amit Önök tesznek, az a demokrácia szégyene!
2013. október 03.

"Önök nem védik a demokráciát, önök csak olyan figurák, akiket valahogyan valakik azzal a céllal mozgatnak, hogy rombolják a nemzeti kultúrát Európában" - egyebek mellett ezt mondta a nemzeti jogvédő képviselő Strasbourgban

 A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének plenáris vitájában leszavazták azt az indítványt, hogy ezentúl automatikusan tűzzék a miniszterek bizottsága nevű ET-intézmény napirendjére a parlamenti közgyűlési monitoring jelentéseket - közölte szerdán az MTI-vel Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő.

Megszavazása esetén az indítvány egyebek közt azt vonhatta volna maga után, hogy a miniszterek bizottságában újra előveszik az idén tavasszal, nyár elején tárgyalt "magyar ügyet". Akkor a parlamenti közgyűlés monitoring bizottsága olyannyira aggályosnak minősítette a jogállamiság magyarországi helyzetét, hogy Magyarországgal szemben - EU-tagország vonatkozásában mindeddig példátlan módon - indítványozta módszeres megfigyelési (monitoring) eljárás megindítását. Ezt az indítványt a parlamenti közgyűlés plenáris ülése a június 25-én tartott vitában eredeti formájában nem fogadta el, csupán azt mondta ki, hogy a továbbiakban is "szoros figyelemmel kísérik" a magyarországi helyzet alakulását.


A téma az ET parlamenti közgyűlésének Strasbourgban zajló őszi ülésszakán, abban a kedd esti vitában merült fel újra, amelyet a monitoring bizottság 2012 júniusa és ez év szeptembere közötti tevékenységének áttekintéséről folytattak.


A vitában Gaudi-Nagy Tamás - felidézve a Magyarországról folytatott júniusi plenáris vitát - emlékeztetett arra, hogy a parlamenti közgyűlés akkor elvetette a monitoring bizottság jelentését. A jobbikos képviselő azzal vádolta a monitoring bizottságot, hogy "piszkos játékot játszik", "csak a romákkal és az LGBT (leszbikus, homoszexuális, biszexuális, illetve transzszexuális) emberekkel  foglalkozik", miközben figyelmét elkerüli a hagyományos európai kisebbségek sorsa.


"Önök nem védik a demokráciát, önök csak olyan figurák, akiket valahogyan valakik azzal a céllal mozgatnak, hogy rombolják a nemzeti kultúrát Európában" - mondta Gaudi.


A monitoring bizottság tevékenységének áttekintéséhez határozati és állásfoglalási javaslatot is benyújtottak. A határozat - amelyet a parlamenti közgyűlés el is fogadott - felszólította a monitoring eljárás alatt álló államokat kötelezettségeik teljesítésére. Az ajánlási indítvány egyik pontja ugyanakkor vitát váltott ki. Arra irányult, hogy a parlamenti közgyűlés szólítsa fel a miniszterek bizottságát a parlamenti közgyűlés legutóbbi monitoring jelentéseinek "kellő megfontolására", valamint mostantól fogva az összes közgyűlési monitoring jelentés napirendre vételére.

 

A vitában többen azzal érveltek, hogy az ajánlás csorbítaná a közgyűlés önálló véleményalkotási szerepét, mintegy alárendelné azt az ET-tagállamok kormányképviselőiből álló miniszterek tanácsának.


Végül - tájékoztatta az MTI-t Gaudi-Nagy Tamás - az ajánlástervezet erről szóló lényegi pontját 66-64 arányban elvetették, így az egész ajánlástervezetet már fel sem tették szavazásra. Gaudi közlése szerint a magyarok mellett zömmel orosz, illetve török képviselők szavaztak az ajánlás ellen.

Kapcsolódó:

Gaudi az ET-ben: „Amit Önök tesznek, az a demokrácia szégyene!”

 http://www.youtube.com/watch?v=Q674Yyd1xNI&feature=youtu.be

 
Kártérítés és elégtétel Budaházy Györgynek 2008. október 23-áért
2013. szeptember 23.

A BRFK-t 500.000,- Ft, a Készenléti Rendőrséget 300.000,- Ft kártérítés és késedelmi kamata, valamint a perköltségek megfizetésére kötelezte 2013. szeptember 20-án a Fővárosi Törvényszék első fokon a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja, dr. Gyurta Tibor Roland ügyvéd által képviselt Budaházy György számára.

Budaházy György 2008. október 23. napján a Budapest, XIII. Kerület Teve utcai 4-6. szám alatti rendőrségi épülettel szemben lévő területen a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom rendezvényén vett részt. A rendezvény befejezésekor az ott résztvevőkkel együtt elindult a Budapest, V. Kerület Astoriához a Magyarok Világszövetsége rendezvényére. A Budapest, V. Kerület Markó utcában, a Bihari utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakaszon a rendőrség lezárta az elvonulási útvonalat és fokozott ellenőrzés keretében igazoltatásokba kezdett. Ezt követően Budaházy Györgyöt rendőri intézkedés alá vonták és a Gyorskocsi utcában előállították jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés elkövetése miatt, mivel a rendőrök állítása szerint nem akarta alávetni magát az igazoltatásnak.

A fogvatartás több, mint 7 óra időtartamig tartott, végül azonban a szabálysértési eljárást a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság, mint szabálysértési hatóság szabálysértés hiányában megszűntette.

 Budaházy György keresetében kérte, hogy a Fővárosi Törvényszék állapítsa meg, hogy az indok nélküli, ezáltal nyilvánvalóan jogszerűtlen rendőri előállítással és fogvatartással a rendőri szervek a személyhez fűződő jogait megsértették, egyben a kártérítés mellett adjanak elégtételt is számára.

A Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében nagy részében helyt adott a keresetnek és a személyes szabadság megsértésének megállapításán túl kötelezte a BRFK-t és a Készenléti Rendőrséget, hogy levélben fejezzék ki sajnálkozásukat és bocsánatkérésüket a jogsértő magatartásuk miatt, egyidejűleg a fenti összegű kártérítés megfizetésére is kötelezte őket.

 A bírósági ítélet rögzítette, hogy Budaházy György „az említett időpontban és helyen a Készenléti Rendőrség felszólításának nem állt ellen, hanem annak megfelelően kívánt eljárni” - bár a környezetében állók egymással összekapaszkodva voltak -, azonban „éppen ő volt az, aki őket ennek ellenkezőjére szólította fel, majd az intézkedésnek minden ellenállás nélkül alávetette magát, akként egyébként, hogy az intézkedés okát vele nem is közölték”.

A bíróság a Készenléti Rendőrség azon érvelését is elvetette, hogy ő a BRFK utasítására cselekedett, így jogszerűen járt el: az ítélet szerint az állapítható meg, hogy együttesen cselekedtek (a BRFK mint utasítást adó, a Készenléti Rendőrség mint végrehajtó), ami pedig Budaházy Györggyel történt, az az együttes magatartásuk eredménye, ezért a felelősség alól a Készenléti Rendőrség sem mentesülhet.

 Az indok nélküli előállítással és fogvatartással, valamint az intézkedéskori rendőri közlés hiányának jogsértő voltával kapcsolatban Szolgálatunk már számtalanszor felemelte a szavát, sajnos ez az ügy is még azon időszak alatt keletkezett, amikor a hatalom gyakorta súlyos törvénysértéseket követett el.

Az ítélet még nem jogerős, azonban Szolgálatunk bízik benne, hogy az ilyen és hasonló jogszerűtlen rendőri intézkedések áldozatai mielőbb megkapják elégtételüket mind erkölcsi, mind anyagi síkon, nem feledkezve meg a felelősségre vonás szükségességéről is. 

 

 

 

 

 

 
Gaudi-Nagy Tamás az Echo TV Napi aktuális c. műsorában
2013. szeptember 18.

Gaudi-Nagy Tamás az Echo TV Napi aktuális c. műsorában

http://www.youtube.com/watch?v=UwX2IcbjebQ

 
Gaudi-Nagy Tamás az MTV Ma reggel c. műsorban
2013. szeptember 17.

Gaudi-Nagy Tamás az MTV Ma reggel c. műsorában

http://www.youtube.com/watch?v=9sDlwTdRyXk

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

http://rxonepill.com/category/mans-health/ http://rxonepill.com/category/antibiotics/ http://rxonepill.com/category/womans-health/ http://rxonepill.com/category/general-health/
Ventolin inhaler buy Xenical buy Order prilosec Buy advair cheap Clonidine online purchase Buy roche accutane online uk Order nexium Doxycycline no prescription Diflucan online purchase

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem