A+ | A- | Alap
2017. június 29.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Budaházyékat ma ismét bebörtönözték - az egyetlen igazságos megoldás a közkegyelem
2016. október 28.

Ma (csütörtökön) késő délután bebörtönözték Budaházy Györgyöt és több vádlott társát, Az elsőfokú bíróság által elrendelt házi őrizetet esetükben másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták.Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka! A tisztán látó és tisztességes emberektől azt kérem, hogy ezekben az órákban gondoljanak együttérzéssel a politikai foglyokra és családtagjaikra,s nézzék meg azt a 15 perces dokumentumfilmet, amit munkatársaimmal pár évvel ezelőtt készítettünk Budaházy közéleti tevékenységéről. Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a FIDESZ képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia ügy többi vádlottját.

A film itt látható:

Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő

 
Nemzeti jogvédő emléktábla a 2006 őszi rendőrterror áldozataink és ellenállóinak
2016. október 28.

2016. október 23-án délelőtt a Hazatérés Templomában lélekemelő istentiszteletet követően avatta fel ifj. Hegedűs Lóránt tiszteletes, Nagy László, a 2006 őszi rendőrterror egyik szemkilőtt áldozata, dr. Morvai Krisztina és dr. Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Hazatérés Templom gyülekezete közös, 2006 őszi rendőrterror áldozatainak és ellenállóinak szentelt emléktábláját.

Almási Lajos filmje megörökíti ezt különleges eseményt és bemutatja az istentiszteletet követően a templomban dr. Morvai Krisztina és dr. Gaudi-Nagy Tamás által elmondott évfordulós gondolatokat tartalmazó beszédeket.

Az emléktábla felirata:

1956-2006

Nem felejtjük a 2006. őszi rendőrterrort, a hatalom tömeges jogtiprásait.

Tisztelet az áldozatoknak és az ellenállóknak, megvetés az önkény kiszolgálóinak.

Hiszünk Magyarország feltámadásában!

2016.október 23. Hazatérés Temploma Gyülekezete és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat

Hála és köszönet Hazatérés Templom gyülekezetének, lelkészi és világi vezetőinek, akik nélkül a tábla nem jöhetett volna létre.

A nemzeti jogvédők nem felejtenek és nem adják fel az igazságtételi küzdelmet!

Ezért összegezték a most könyvben kiadott és október 21-én bemutatott jelentésükben, a 2006 ősze kapcsán már a tíz éve tartó nemzeti jogvédő küzdelmüket és az igazságtételre váró feladatokat.

A kötet az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen rendelhető meg, ára 2006,- Ft + postaköltség (500,- Ft), személyesen hozzáférhető dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd irodájában (1095 Budapest, Gabona u. 10. II.1, tel.: 216-3088) és rövidesen a nemzeti könyvesboltokban, de már most a Hegedűs Loránt Könyvesházban (Budapest, V. ker. Szabadság tér 2.)

 
Főhajtás 1956 és 2006 hőseinek, áldozatainak
2016. október 24.
Ma, 2016. október 23-án délelőtt a Hazatérés Templomában lélekemelő istentisztelet keretében avattuk fel a a 2006 őszi rendőrterror áldozatainak és ellenállóinak emléktábláját ifj. Hegedűs Lóránt tiszteletessel, Morvai Krisztinával és Nagy Lászlóval, a 2006 őszi rendőrterror egyik szemkilőtt áldozatával. Nem felejtünk és nem adjuk fel az igazságtételi küzdelmet! Ezért összegeztük a most könyvben kiadott és október 21-énbemutatott jelentésünkben, a tíz éve tartó 2006 ősze kapcsán folytatot nemzeti jogvédő küzdelmünket és az igazságtételre váró feladatokat.
Különleges érzés volt 2006-os bajtársakkal és hazafiakkal együtt megélni ezt a pillanatot. Eközben a terror felelősei szabadlábon gyűlölködtek,szabadságjogokra hivatkozva önkényt emlegettek és hatalomátvételért acsarogtak... Mi folyik itt ?

Jogvédő bajtársakkal és hazafiakkal a ma avatott 2006 őszi emléktábla előtt

Késő délután pedig a 60 évvel ezelőtti 1956-os szabadságharcot követő megtorlás több száz áldozata előtt tisztelegtem a Kozma utcai temetőben. 301-es parcellánál és a kommunista terror 1945 utáni áldozatai előtt a 298-as parcellánál.
A nemzet szabadságáért küzdők elleni terror egy tőről fakad. Az 1956 utáni megtorlás bűnösei megúszták, eddig a 2006 őszi rendőrterror és leszámolások felelősei is, de azon vagyunk, hogy már ne sokáig. Aki büntetlenségüket helyesli, eltűri vagy elősegíti maga is az önkény támogatója.

Legkisebb fiam, András gyergyát gyújt az áldozatoknak
 
VÉR AZ UTCÁN, KÖNNYEK A TÁRGYALÓTEREMBEN - KÖNYV A NEMZETI JOGVÉDŐK 10 ÉVE TARTÓ 2006 ŐSZI KÜZDELMÉRŐL- AZ N1 TV ÉS AZ ALFAHIR.HU TUDÓSÍTÁSAI
2016. október 23.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat egy évtizedes munkáját bemutató kötet jelent meg a napokban. A "Jelentés a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006. őszi rendőrterrorral és megtorlásokkal összefüggő jogvédő küzdelmeiről a 10. évfordulón" című könyv 2016. október 21-én zajlott bemutatóján a nemzeti jogvédők hangsúlyozták: küzdelmük nélkül tíz esztendővel ezelőtt felszámolhatták volna a jogállamiságot, ám az igazságtételért folytatott harcuk a mai napig nem ért véget.

Az alfahir.hu tudósítását Balogh Gábor készítette, amelyet kiegészítettünk a dr. Grespik László Kossuth téri jogsértettekről szóló tájékoztatásával. Az N1 tudósítását készítették: Magyar Klára, Nagy Ferenc és Tamás Róbert. A kötet az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen rendelhető meg, ára 2006,- Ft + postaköltség (500,- Ft), személyesen hozzáférhető dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd irodájában (1095 Budapest, Gabona u. 10. II.1, tel.: 216-3088) és rövidesen a nemzeti könyvesboltokban.


Tovább...
 
"Addig csináljuk, amíg Gyurcsányék börtönbe nem kerülnek!" - a Hír Tv tudósítása a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi rendőrterrorral összefüggő jogvédő küzdelmeiről szóló kötet bemutatójáról
2016. október 23.

2016. október 21-én Budapesten nagyszámú jogsértett, jogvédő, újságíró és érdeklődő jelenlétében mutattuk be a „Jelentés a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006. őszi rendőrterrorral és megtorlásokkal összefüggő jogvédő küzdelmeiről a 10. évfordulón” c. kötetünket. Tavaly döntöttük úgy, hogy a 10. évfordulóra gyűjteményes dokumentumkötetben összegezzük a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi rendőrterror áldozataiért és az igazságtételért folytatott máig tartó küzdelmeit. Alább adjuk közre - megfelelő kiegészítésekkel (pl. dr. Grespik László ügyvédnek az általa vitt 2006 őszi kártérítési ügyekről adott lényeges tájékoztatása, Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesületének felelősségre vonás kapcsán kifejtett fontos gondolatai és a kötet létrehozatalában Varga Domokos György elévülhetetlen szerepe kimaradtak, ezeket szövegesen röviden pótoljuk) - a Hír Tv tudósítását. A szöveges rész a videót követően a Hír Tv összefoglalója az említett kiegészítésekkel.

Az N1 TV és az alfahir.hu tudósítását, továbbá saját videós tudósításunkat rövidesen közreadjuk.

A kötet az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen rendelhető meg, ára 2006,- Ft + postaköltség (500,- Ft), személyesen hozzáférhető dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd irodájában (1095 Budapest, Gabona u. 10. II.1, tel.: 216-3088) és rövidesen a nemzeti könyvesboltokban.


Tovább...
 
Meghívó 2006 őszi NJSZ jelentés könyvbemutatójára és 2006 őszi rendőrterrorra emlékező tábla avatására
2016. október 19.
Minden jogsértettet, jogvédőt, újságírót és érdeklődőt várunk szeretettel a „Jelentés a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006. őszi rendőrterrorral és megtorlásokkal összefüggő jogvédő küzdelmeiről a 10. évfordulón” c. kötet sajtó-nyilvános bemutatójára.

Tavaly döntöttük úgy, hogy a 10. évfordulóra gyűjteményes dokumentumkötetben összegezzük a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi rendőrterror áldozataiért és az igazságtételért folytatott máig tartó küzdelmeit. A munkát elvégeztük: a kötet megszületett, a kiadó a Nemzeti Jogvédő Alapítvány.


Tartoztunk vele nemzetünknek. És azoknak is, akik még mindig gátlástalanul tagadják a 10 évvel ezelőtti véres hatalmi önkény brutális tényét. És azoknak is, akik velünk együtt szükségesnek tartják a felelősök felelősségre vonását és a teljes körű 2006 őszi igazságtételt.
A jelentésben dokumentumokkal, képekkel kiegészítve áttekintést adunk máig tartó jogi küzdelmeink fontosabb mérföldköveiről, időrendben, illetve négy nagy téma köré csoportosítva: civilek védelme, jóvátétel, felelősségre vonások és tüntetés-feloszlatások jogellenessé nyilvánítása.
Az 1956-os szabadságharc 60. évfordulója előtt is tisztelegve a 2006 őszi nemzeti jogvédő missziónk során képviseltek közül 56 jogsértett esetleírását tesszük közzé a jelentés mellékleteként. Megrázó és hátborzongató metszetét adjuk ezzel a 2006 őszén megnyílt pokoli bugyroknak. Bemutatunk néhány, a jogi képviseleti munkánk során keletkezett tanulságos bírósági ítéletet és ügyészségi határozatot is.
Közreadjuk e kötetben a nemzeti jogvédők (dr. Galla János, dr. Gaudi-Nagy Tamás, dr. Grespik László, dr. Morvai Krisztina, dr. Novozánszky Ilona és dr. Zétényi Zsolt) évfordulós gondolatait is, és fényképekkel is felvillantjuk a véres és küzdelmes időszakot.

A könyvbemutató helye és ideje: (1055 Budapest, V.ker. Arany János u. 10.)

Aranytíz Kultúrház Nagylovagterem
2016. október 21. /PÉNTEK/ 11 óra


Szeretettel várunk rendezvényünkön, amely az utóbbi évek legjelentősebb eseménye lesz életünkben.

Egyúttal örömmel tájékoztatunk arról, hogy a Hazatérés Templom Gyülekezetével együtt a 2006 őszi rendőrterror áldozatainak emléktáblát állítunk. Az emléktábla felirata:


Az avatásra 2016. október 23-án /VASÁRNAP/ a 10 órás istentisztelet keretében
a Hazatérés templomában kerül sor, amelyre szintén várunk szeretettel!


Üdvözlettel:

Dr. Novozánszky Ilona ügyvéd
Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnök

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd
NJSZ ügyvezető

Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd
Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnök
 
Mérsékelt kártérítés és rendőri vegzálás 10 év után a 2006 őszi meghurcoltnak
2016. október 07.

A Székesfehérvári Törvényszék 2016. szeptember 30-án egymillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést ítélt meg első fokon a 2006 őszén meghurcolt Dukán Dánielnek. Az összeg egyharmada az igényelt jóvátételnek, emiatt fellebbez a jogsértett. Dacára annak, hogy 2006 őszi elítélését három éve semmissé nyilvánította a bíróság a mostani ítélet másnapján otthonában a készenléti rendőrök arról faggatták, hogy mit csinált a múlt heti Teréz körúti robbantás idején. Ez arra utal, hogy a megsemmisített elítélése ellenére a nevét mai napig nem törölték a nyilvántartásból. A jogtalan vegzálás miatt panasszal és kárigénnyel él a fiatalember, akit eljárásai során dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője képvisel.

A Turul TV ítéletről és annak értékeléséről szóló videós tudósítása itt látható, az ügy további részletei a videót követően olvashatók:

Tovább...
 
Kárpát-medencei magyar nemzeti jogvédő találkozó
2016. október 02.

ORBÁN ÉVA

 Kárpát-medencei nemzeti jogvédő találkozó

 „Legyünk mi a változás,

amit látni szeretnénk a világban”

/Mahatma Gandhy/

„Nemzeti jogvédelem nélkül nem megy az önrendelkezés” 

Budapest

 Dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat Budapesten, a Körszállóban 2016. szeptember 9-én és 10-én kétnapos szakmai találkozót, tapasztalatcserét és közös önképzést szervezett a felvidéki, kárpátaljai partiumi, erdélyi, délvidéki, ügyvédek, illetve jogvédők részére. Ezzel szinte azonos időben 10-én, a Felvidéken, Érsekújváron zajlott az V. Közép-európai Emberi Jogi Konferencia isa brüsszeli székhelyű Közép-európai Emberi Jogi Bizottság szervezésében.

A budapesti konzultációra azokat hívták meg, akik már részt vettek, vagy szeretnének részt venni az elszakított területeink őshonos magyar közösségeinek egyéni és kollektív jogi küzdelmeiben.Akik a jog eszközeivel jobbá, igazságosabbá szeretnék tenni szülőföldjükön, az elcsatolt területeken élő magyar nép helyzetét.

A megnyitón dr. Morvai Krisztina EP képviselő,dr. Zétényi Zsolt a NJA elnöke, dr. Novozánszky Ilona elnök a NJSz elnöke, és dr. Gaudi-Nagy Tamás az NJSz ügyvezetője fejtették ki a nemzeti jogvédéselvi és jogi kereteit.

A meghívott vendégek dr. Szili Katalin autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott, Csóti György Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetője, dr. Pákozdi Csaba (KKÜM) Kalmár Ferenc, a szomszédos államokban élő magyarokért felelős külügyminiszteri biztos munkatársa mondták el gondolataikat az együttműködés és a jogvédelem kérdésében.

 Az elcsatolt területek jogvédői tapasztalataikról számoltak be eset-ismertetései jogi keretekre és mozgalmi vonzatokra is kiterjedően a különböző témakörökben.

 - A magyar anyanyelv használata, magyar kultúra ápolása és fejlesztése terén tapasztalható jogsértésekről. A kétnyelvű utcanév táblák, cégtáblák, helységnév táblák használatáról, a kereskedelemben, szolgáltatásokban kérdéséről,a kétnyelvűség a közigazgatásban, hatósági eljárásokban és bíróságokon kérdéskörről.

 A vélemény-nyilvánítási szabadság elleni jogsértések- közösségi szimbólumok: zászló, jelvény, címer, elnevezés használat tiltásának, korlátozásának kérdéseiről, és a

 restitúciós-kárpótlási ügyek, kollektív bűnösség jogkövetkezményeinek mai napig történő érvényesülése miatti jogsérelmekről, amit mindhárom témakörben hozzászólások, vita, értékelés, összegzés követett.

 Gyorsreagálású szabadságjogi nemzeti jogvédelem volt a fő kérdéskör a konferencia második napján.A tüntetések, a rendezvények jogi biztosítása, "műveleti irányító központ" szerepe a nemzeti jogvédő munkában, jogi képviselet fogdákban, rendőrségen, szabálysértési ügyekben, gyülekezési jog, egyesülési jog korlátozása (tüntetéseken önkényes bírságolás, részvétel megtiltása, szervezetek zaklatása, feloszlatása, bejegyezésének megtagadása).

 Önkényes büntető és szabálysértési eljárások magyarokkal szemben magyarságuk, jogérvényesítő, önrendelkezési mozgalmi tevékenység miatt (például Beke-Szőcs ügy Erdélyben, "régi" temerini fiúk esete, "új" temerini fiúk ügye Délvidéken).

 Árnyékjelentések, alternatív jelentések készítése jogvédők, illetve jogvédő szervezetek részéről az ENSZ, az Európai Unió, az Európa Tanács és más szervezetek számára; a nyilvánosság, sajtó, világháló, filmek szerepe a nemzeti jogvédő munkában.

 Az elcsatolt területen működő jogvédők eset-ismertetései jogi keretekre és mozgalmi vonzatokra is kiterjedő referátumait hozzászólások, vita, értékelés, összegzés követte.

 Majd a további jogvédelmi témák igényét, a teljes körűen meg nem tárgyalt témák folytatásának igényét jelezték a résztvevők.

 Az egyes témakörök előtt kisfilmekkel mutattak be konkrét eseteket.Például Erdélyben 60-80 %-ban magyarlakta városokban nincs magyarnyelvű felirat az oktatási intézményekben, az utcanév-táblákon, nincs magyarnyelvű tájékoztató a hivatalokban, sőt a bíróságon sem. Az ügyintéző nem ad felvilágosítást magyarul, és ráadásul ellenséges is.

 A konferenciát összegzés követte.

A Kárpát-medencei nemzeti jogvédő szakmai találkozó kiemelt célja volt, hogy a különböző élethelyzetekben jogaiért küzdő magyar közösségek nemzeti jogvédő tapasztalatait összegezze és rendszerezze, és azokat az elszakított területeken élő magyarok egyéni és közösségi jogainak kivívása érdekében bevethető hatékony jogi eszközökké alakítsa. A tanácskozás ezt meg is valósította.

Egyértelműen megfogalmazták Erdély, Partium, Felvidék, Kárpátalja és a Vajdaság magyar jogvédői – minden megszólalás azt bizonyította -, hogy 1990 óta az elszakított területeken élő magyarság helyzete egyértelműen rosszabbodott. Ami a vonatkozó helyi és nemzetközi jogi normák, megállapodások, törvények be nem tartásából fakad. Úgy tűnik, mintha a végrehajtó hivatalok ügyintézői nem is ismernék ezeknek a dokumentumoknak a tartalmát.

A tanácskozás résztvevői az önkény és jogfosztás területén megdöbbentően sok hasonló jelenségről számoltak be. Tényekkel bizonyították, hogy az elszakított területeken élő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki magyar nemzeti közösségek tagjainak a nemzetközi egyezményekben is garantált egyéni és közösségi jogai jelentősen és folyamatosan sérülnek.

Ez létüket, fennmaradásukat veszélyezteti a szülőföldjükön, és ellenkezik az európai követelményekkel és normákkal. Egyet értettek abban, hogy a szükséges megoldás az önrendelkezési jog kivívása, valamint az azon alapuló autonómiamodellek megvalósítása lenne.

 Ezért sokkal nagyobb erőt kell fordítani az európai normák betartatására és gyakorlati alkalmazásának megfigyelésére. Feltétlenül szükséges az érintett európai intézmények tájékoztatása.

Ezért a konferencián résztvevők meggyőződése, hogy a magyar közösség érdekét védő egyedi jogi ügyek tanulságait meg kell ismernie minden, nemzeti jogvédelemmel foglalkozó kollégának, minél több magyar embernek, sőt az emberi jogok szavatolásáért felelős szervezeteknek és kormányoknak is.

Egyértelmű, hogy: „Nemzeti jogvédelem nélkül nem megy az önrendelkezés” Ezért az is lényeges, hogy az egyedi ügyek tapasztalatait szembesítő-nyomásgyakorló jelentésekké is formálják, és a jogsértések ügyében Strasbourghoz forduljanak.Szülőföldjükön a megmaradásuk kérdése, hogy a nemzeti jogvédő munkát összehangolják.A konferencián közel 50 jogvédő vett részt.

Dr. Zétényi Zsolt Magyar Örökség díjas jogvédő szavaival zárom a tudósítást.

 „Magyarország és az elszakított nemzetrészek magyarsága a romlás állapotában van. A népszámlálás adataiban 5-10 %-os fogyás figyelhető meg. Szellemi és kulturális tekintetben is a visszaesés látható.”Tény, hogy„a helyzet lényegesen rosszabb, mint 10-20 évvel ezelőtt volt. Ebben a helyzetben a magyar államot illeti a legsúlyosabb kötelezettség, mert az Alaptörvény szerint a magyar állam felelősséget visel a határon túlra szakadt magyarok sorsáért, önrendelkezési joguk érvényesítéséért. Ez azonban nem teszi nélkülözhetővé maguknak a jogsértetteknek a tevékenységét, tiltakozását, állapotfelmérését. Azt, hogy ők hangot adjanak létezésükről, igényeikről, és terveikről. Ebben a tekintetben ez a rendezvény összhangot jelent az összes jogvédő: határon túli és a magyarországi –támogatott és nem támogatott (NJSZ) - jogvédők és az állami szervek tevékenysége között, mert abban közösek, hogy a magyar nemzet megmaradását szolgálják.”

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem