A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
Morvai Krisztina nyílt levele: Kedves Magunkfajták! Kedves Dr. Bárándy Péter és Hajós András!
2008. december 10.

Amikor először megláttam a meghívót Kormos Valéria újságírónő könyvének bemutatójára,
- amely december 11-én 15 órakor a Terror Házában lesz - megállt bennem az ütő. Már majdnem felkiáltottam: „Ég az arcom!”. A könyv ugyanis a 2006. őszi véres rendőrterror, ÁVH-s kínzások és koncepciós eljárások áldozatairól szól, s a művet nem más mutatja be, mint Dr. Bárándy Péter az MSZP-SZDSZ kormány nemrégi igazságügyi-minisztere és Hajós András, az RTL Klub magyargyűlölő, szélsőséges és kirekesztő Heti Hetesének sztárja.

Először arra gondoltam, hogy ez a választás a megvert, meggyötört, megkínzott áldozatok és az egész magyar nép szemen köpése, s egyben a népnyúzó MSZP és a szemkilövetőket aktívan támogató liberális-szocialista értelmiségi elit szalonképessé tételére irányuló kísérlet.

 

Tovább...
 
Kétmillió forint a jogtalan előzetesért
2008. december 09.


Magyar Nemzet (2008. december 9., Pilhál Tamás www.nja.hu  Nemzeti Jogvédő Szolgálat
 
Újabb jogerős bírósági ítélet született tegnap a 2006 őszi rendőrterrorral összefüggésben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1,4 millió forint plusz kamatainak, valamint 336 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a magyar államot, amiért tizenegy napig tartották jogtalanul előzetes letartóztatásban Darnay Jánost. Így a fiatalember összesen közel kétmillió forintot kap majd. Miután az első fokú ítélet ellen sem a magyar állam nevében eljáró Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, sem a károsult vagy az őt képviselő Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.

Tovább...
 
2006 ősz: kétmilliós kártalanítás
2008. november 28.

NJSZ hír, Magyar Nemzet cikk (Pilhál Tamás) nyomán, 2008.november 28., www.nja.hu
 
Miután a magyar államot képviselő Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) nem fellebbezett a Pesti Központi Kerületi Bíróság közelmúltban hozott első fokú ítélete ellen (az előzmények részletei itt olvashatók: , így az jogerőre emelkedett, és tegnap ki is fizették Fodor Gábor egyetemistának a megítélt 1,6 millió forint kártalanítást, 200 ezer forint kamatot és közel 400 ezer forintnyi perköltséget. A 2006. szeptember 21-én a Nyugati téren levadászott, megvert és közel két hétig jogtalanul fogva tartott fiatalember bankszámlájára így mintegy 2,2 millió forint érkezett tegnap. Az előzményei és az elsőfokú ítélet értékelése honlapunkon itt érhető el.

Tovább...
 
Jogerős egyezség 2006 szeptemberi jogsértő letartóztatás miatt: hétszázötvenezer forint kártalanítást fizet az állam
2008. november 28.


NJSZ hír, 2008. november 28.    www.nja.hu

 2008. november 10. napján újabb jogerős határozat született a 2006. szeptemberében jogsértő módon elrendelt előzetes letartóztatás miatt: a Magyar Államot képviselő Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) perbeli egyezésg alapján hétszázötvenezer forint kártalanítást fizet egy kilenc napot ártatlanul előzetes letartóztatásban töltött károsult fiatalembernek.

Tovább...
 
Megszületett a harmadik jogerős kártérítési ítélet a 2006 őszi rendőrterror miatti perekben - Ezúttal is egymilliós kártérítést fizethet a rendőrség
2008. november 21.

NJSZ hír, Magyar Nemzet, 2008. november 21.  Pilhál Tamás cikk nyomán www.nja.hu
 
Megszületett a harmadik jogerős bírósági ítélet a 2006 őszi rendőrterror miatti kártérítési perek sorában. Ezúttal egy 2006. október 23-án ok nélkül megbilincselt, előállított és napokig őrizetben tartott férfinak ítélt meg egymillió forint kártérítést a Fővárosi Ítélőtábla.

Tovább...
 
Megszületett a második jogerős ítélet a 2006 őszi rendőri jogsértések miatt: egymilliót fizethet a rendőrség
2008. november 12.


NJSZ hír, Magyar Hírlap cikk nyomán (Swendt Pál), 2008. november 12. www.nja.hu

 Múlt héten megszületett a második jogerős ítélet a 2006 őszi tömeges rendőri jogsértések miatt indított kártérítési ügyekben.
 M. Balázs estében  mind a Készenléti Rendőrséget, mind a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) ötszázezer-ötszázezer , azaz összesen egymillió forint nem vagyoni kártérítés és kamatai, illetve perköltség megfizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla ezzel helybenhagyva Fővárosi Bíróság első fokú, nem jogerős ítéletét. , annak a fiatalembernek javára, akivel szemben korábban megalapozatlan szabálysértési eljárást indítottak, és 3 napig fogva tartottak. ( részletek itt: )

Tovább...
 
Megszületett az első jogerős ítélet 2006 októberi rendőri jogsértés miatt: félmilliót fizethet a rendőrség
2008. október 14.


Magyar Nemzet, 2008. október 11.  Pilhál Tamás
 
Megszületett az első jogerős kártérítési ítélet a 2006 őszi rendőrterror miatt megindult eljárások sorában – tájékoztatta lapunkat Balogh Gábor, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja. Elmondta: az általa képviselt H. Attilának jogerősen félmillió forintos nem vagyoni kártérítést ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, amiért 2006. október 23-án délelőtt indokolatlanul hasba rúgták, megbilincselték és előállították őt a Nádor utcában, majd közel fél napig fogva tartották a Gyorskocsi utcában.

Tovább...
 
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi tüntetésekkel összefüggésben ellátott ügyeiről a számok fényében
2008. szeptember 26.

TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 őszi tüntetésekkel összefüggésben ellátott ügyeiről a számok fényében

(2008. szeptember 15.)

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány, 2006. szeptember 18-21-e közötti, illetve 2006. október 23-24-e közötti tüntetésekkel összefüggésben lezajlott események kapcsán, több száz megkeresést kapott. A megkeresések döntő része a rendvédelmi szervek jogellenes tevékenységére vonatkozó állampolgári bejelentés, adatközlés volt, kisebb számban, közel 100 esetben büntető vagy szabálysértési védelem, illetve sértetti képviselet iránti igényt jeleztek, ezekből összesen 70 személy ügyében vállaltak képviseletet a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő ügyvédei. A megkeresések közel fele, a 2006 szeptemberi tüntetésekhez kötődött, a másik fele a 2006 októberi tüntetésekhez. A részletes adatok az alábbiak:

Tovább...
 
Két rendőrt elítéltek, kettőt felmentettek
2008. szeptember 22.

Független Hírügynökség - Index.hu nyomán

2008. szeptember 22.

Két rendőrt elítélt, kettőt pedig felmentett a Fővárosi Bíróság hétfőn. A négy rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolta az ügyészség. A bíróság csak kettejük esetében látta legalább részben bizonyítottnak a vádakat. A rendőrök még 2006 októberében bántalmaztak tüntetőket a Duna korzón.

Tovább...
 
Embervadászat 2006-ban - milliós kártérítések 2008-ban
2008. szeptember 18.

Gaudi-Nagy Tamás: Soha ne feledkezzünk el arról, hogy idáig jutottunk

2008.09.18. Magyar Nemzet Online

Udvardy Zoltán


A tüntetők bántalmazását rögzítő, rejtélyesen elkallódott felvételek, az összes, rendőri vezetők ellen indított eljárás leállítása – nem túl könnyű feladattal szembesül a 2006-os rendőri brutalitások és jogsértések áldozatainak ügyében eljárva a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető kiemeli: nem szabad elfeledni mindazt, ami történt.

– A 2006. őszén kirobbant kormányellenes tüntetések és zavargások évfordulóján aktuálisnak tűnik a hír: a Fővárosi Bíróság felmentett a hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás és könnyű testi sértés vádja alól két rendőrt, akik a Belgrád rakparton megvertek és összerugdostak egy tüntetőt. A bíróság szerint valóban bántalmaztak a rendőrök, ám az elkövető kilétét az ügyészség nem tudta bizonyítani. Mennyiben mondható tipikusnak ez az eset? – kérdeztük Gaudi-Nagy Tamás ügyvédet, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és az effektív jogvédő munkát ellátó Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjét.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 91 - 100 / 235
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem