A+ | A- | Alap
2018. március 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
Összefoglaló az MTV székház "ostroma" kapcsán, közérdekű üzem működésének megzavarásának bűntette miatt indult a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó perről
2008. június 18.

I. 1. A per első tárgyalása idén május közepén a vádirat ismertetésével kezdődött a 2006. szeptember 18-ról 19-re virradó éjszaka az MTV-székháznál történt eseményekkel kapcsolatban.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség 41 személlyel szemben emelt vádat közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett és más bűncselekmények miatt. Az alapesetben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő közérdekű üzem működésének megzavarása bűntettel minden vádlottat megvádolt az ügyész. A vádban említett további bűncselekmények a vád szerint főként hivatalos személy elleni erőszak bűntette, rongálás, valamint nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette – ezek a bűncselekmények viszont már nem minden vádlott esetében képezik a vád tárgyát. Több szintén ezen ügy kapcsán megvádolt személy esetében korábban már születtek jogerős ítéletek: a közérdekű munka, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztés büntetéseket szabtak ki korábban a bíróságok.

Tovább...
 
2006. őszi rendőri jogsértések miatti kártérítési ügyekben továbbra sem hajlandó az egyezségkötésre a rendőrség
2008. június 18.

(Nemzeti Jogvédő Alapítvány tájékoztatója, 2008. június 17., www.nja.hu)

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány, mint jogvédő szervezet a 2006 őszi rendőri jogsértéseket követően a hozzá forduló, rendőri intézkedésekkel összefüggésben jogsérelmet szenvedett károsultak érdekében több lépést tett. Ennek keretében többek között kezdeményezte az illetékes rendőri szerveknél az előterjesztett kárügyek peren kívüli lezárását. Mint emlékezetes, 2006 szeptemberében és októberében több száz személyt érintő önkényes fogva tartásokra és súlyos testi sérüléseket is okozó, közte látás elvesztéssel is járó bántalmazásokra került sor Budapest utcáin, rendőrségi fogdákban.

Tovább...
 
Idén már harmadszor kötelezték kártérítésre a rendőrséget 2006. október 23-i jogsértések miatt
2008. március 26.
(Nemzeti Jogvédő Alapítvány közleménye, 2008. március 26., www.nja.hu)

Mind a Készenléti Rendőrség, mind a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ötszázezer-ötszázezer , azaz összesen egymillió forintot, perköltséget, és kamatokat köteles kártérítésként megfizetni a Fővárosi Bíróság nemrég született, első fokú, nem jogerős ítélete szerint annak a fiatalembernek, akivel szemben korábban megalapozatlan szabálysértési eljárást indítottak, és 3 napig fogva tartották.
Tovább...
 
Nyílt levél a 2006. évi tömeges rendőri brutalitások tárgyában Lomnici Zoltánnak az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökének
2008. március 26.


Nyílt levél a 2006. évi tömeges rendőri brutalitások tárgyában Lomnici Zoltánnak az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökének

 Budapest, 2008. március 6.

Tovább...
 
2006 őszén meghurcolt történész kártalanítási pere kezdődik 2008. március 19-én
2008. március 17.
Az ügy lényege:  2006. szeptember 19-én Rácz Attila történészként (1956-os kutatóként) vett részt Gyurcsány Ferenc öszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követő tűntetésen. Az eredetileg közölt gyanúsítás szerint a Budapest, VIII. kerület Bródy S. utcai tüntetésen garázda társait skandálással, kiabálással buzdította bűncselekmény elkövetésére.
Tovább...
 
Megalakult a 2006 őszi rendőri erőszak áldozatait tömörítő KÖZHATALOM JOGSÉRTETTJEINEK EGYESÜLETE
2008. március 13.

NJA hír, 2008. március 12. www.nja.hu

2008. március 12-én megalakult a 2006 őszi rendőri erőszak áldozatait tömörítő KÖZHATALOM JOGSÉRTETTJEINEK EGYESÜLETE

A szervezet alakuló közgyűlésén Barna Istvánt válsztotta elnökké, Apáthy Istvánnét alelnökké és Göbl Györgyöt titkárrá.

Az eseményen részt vett és felszólalt többek között Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság volt társelnüke , Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője és Gonda László a Magyar Nemzeti Bizottmány elnöke.

Tovább...
 
Adatok a 2006. október 23-án bevetett könnygázgránátokról
2008. március 03.
 
Morvai Krisztina nyílt levele Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek a kommunizmus áldozatainak emléknapján
2008. február 26.

Tisztelt Draskovics Tibor Igazságügyi és Rendészeti Miniszter!


Elődje, Takács Albert egyik pillanatról a másikra, megalázó módon történt menesztésének, majd az Ön kinevezésének hírére megkezdődött a találgatás: miért tartotta szükségesnek Gyurcsány Ferenc ezt a hirtelen lépést. Sokan gyanakodtak arra, hogy Takács miniszter úr nem volt elég „keménykezű”, nem segédkezett a miniszterelnöknek és a kormánynak teljes odaadással a demokrácia és a jogállamiság szétverésében.

Tovább...
 
Válaszok a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Civil Jogász Bizottság 2006. december 10-én levelére, amelyben 2006 őszi jogsértetteknek nyújtandó kártérítést szorgalmazták.
2008. február 19.

A beérkezett válaszok az alábbiakban érhetők el:

Tovább...
 
Újabb ítélet és egyezség alapján kap kártérítést négy meghurcolt a rendőrségtől a 2003-as Kvassay-hídi ügyben
2008. február 19.

A döntés és egyezség hatása a 2006 őszi rendőri jogsértések áldozataink jóvátétetére

 

NJA hír Budapest, 2008. február 19.

 

A Fővárosi Bíróság 2008. február 18-án hozott elsőfokú ítéletével 650 ezer forint nem vagyoni kártérítés és kamatai, továbbá 180 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) a Kvassay-hídnál történt jogellenes intézkedések miatt indított újabb kártérítési perben közel másfél napos fogva tartásért a 9 társával együtt meghurcolt és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Kőszegi M. László felperes javára.

Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 120 / 235
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem