A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2006. Igazságát meg kell védeni!
2011. július 14.

NJSZ sajtótájékoztató

2011. július 13. dr. Gaudi - dr. Grespik - Göbl – Dukán

NJSZ sajtótájékoztató - 2011. július 13. dr. Gaudi - dr. Grespik - Göbl - Dukán

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat a 2006 őszi rendőrterror máig elvarratlan szálairól, megoldatlan ügyeiről tartott sajtótájékoztatót 2011. július 13-án a Parlament Caféban.

A sajtótájékoztatót dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, országgyűlési képviselő, dr. Grespik László ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, dr. Vajk Kálmán ügyvéd, NJSZ Restituciós Cs. vezető, Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület alelnöke, Dukán Dániel, 2006 őszi koncepciós eljárásban elítélt fiatalember, a semmisségi törvény egyik ihletője tartották.

Három téma köré

- rendezetlen kártérítések,

- elmaradt felelősségre vonás,

- szűkre szabott és elakadt semmisségi törvény

csoportosították a kormányváltást követően megígért, de elmaradt intézkedéseket.

 

A 2004 óta működő NJSZ munkatársai egyértelművé tették, hogy a közel 5 éve történt rendőrterror tragikus, véres megtorlásával kapcsolatban mind a mai napig nyitott, megoldásra váró kérdések vannak.

Rendezetlen kártérítési ügyek

A 2006. őszi rendőri jogsértések áldozatai közül mai napig számos áldozat nem kapott kártérítést (pl. jogellenesen feloszlatott Kossuth téri tüntetés résztvevői, valamint az ez évben igényüket benyújtó sértettek). Valamint a közelmúltban az egyik tüntető, akinek a szemét lőtték ki, megalázóan alacsony kártérítést kapott jogerős ítélet alapján.

Szükséges követelmény, hogy a 2010-es országgyűlési határozat és kormányhatározat alapján eredményesen működő Kárrendezési Bizottság tavaly év végével beszüntetett tevékenységét állítsák helyre.

Ezért az NJSZ levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz annak érdekében, hogy további 500, még rendezetlen kárigényt méltányos alapon elégítsenek ki. Eddig 131 ember kapott összesen 245 millió 72 ezer forint kártérítést a 2006-os őszi tüntetéseken történt rendőri túlkapások miatt.

Elmaradt felelősségre vonás

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr ígéretet tett, a 2006 őszén történtek kapcsán a felelősök felkutatására, és a felelősségrevonásra, mégis, az, a mai napig várat magára. Jogosan merül fel a kérdés, “Miért maradt el a 2006. őszi jogsértésekért felelős rendőrparancsnokok, bírák, ügyészek és politikai vezetők felelősségre vonása ? “

A miniszterelnöki megbízott, dr.Balsai István már több hónapja elkészített vizsgálati jelentését nem hozták nyilvánosságra, és nem indultak meg a jelentés alapján a büntetőeljárások. Noha az idő sürget mert a bűncselekmények 5 év leteltével elévülnek. Az Országgyűlés 2006. őszi albizottsága, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület számos feljelentést tett. Az ügyészség nem minden feljelentést vizsgált ki kellő alapossággal, és nem lépett fel a felelősségre vonás érdekében. A feljelentések iktatásával is problémák merültek fel, valamint a rendőrök hamis tanúvallomásával is.

Gaudi-Nagy Tamás szerint "akadozik és gyenge lábakon áll" az ügyben érintett rendőri és más vezetők felelősségre vonása. Az ügyészségeknek csak szeptemberig van módjuk vádat emelni, mert elévülnek az 5 évvel korábbi ügyek.

A semmisségi törvény értékelése 

 Az Országgyűlés márciusban nyilvánította semmisnek a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság vádjával meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket. A döntés csak a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik.

Ez a megoldás túl kevés személyt érint, de elakadt a végrehajtása is az alkotmányozási munkálatok miatt. Még ma is börtönben ül a 2006. őszi tüntetések egyik elítéltje, ma már egyértelmű, hogy közkegyelem lenne az igazi megoldás a 2006. őszi tüntetések és a 2002 - 2010. közötti időszak politikai elítéltjeinek.

Gaudi-Nagy Tamás szerint egyértelmű, hogy ez a törvény megbukott, ezért az érintetteket közkegyelemben kell részesíteni.

2006 igazságát meg kell védeni!

Külön is figyelemre méltó, amit Dukán Dániel - a 2006 őszi koncepciós eljárásban elítélt fiatalember - mondott. A fiatalember kint élő ’56-osok segítségével kijutott Amerikába. Az idős ’56-osok arról próbálták meggyőzni, hogy ne térjen haza, mert a magyar igazságszolgáltatás kísértetiesen hasonlít az 50 évvel ez előttire, vagyis a kádári koncepciós, kegyetlen megtorlásra.

Meggyőződésem, hogy az idős ‘56-osok nagyon is rátapintottak a lényegre. Az 50. évfordulón történtek kísértetiesen emlékeztettek ’56 leverésére. Nem lehet nem meglátni az összefüggéseket 1956 és 2006 történései között.  2006 bírái – tisztelet a kivételnek, ha volt – hasonlóan ’56 vérbíráihoz politikai koncepciós ítéleteket hoztak, koholt vádak, hamis tanúvallomások alapján. Az igazságszolgáltatásba vetett hitet rendítették meg, és a magyar igazságszolgáltatás szégyene, hogy ilyen megtörténhetett, és mai napig a helyükön maradhattak, és ítélkezhetnek.

Duka Dánielnek pedig, jelen állapotok alapján, hazatérésének következményeit sajnos viselnie kell.

Orbán Éva

 
FRISS NJSZ HÍREK
2011. július 14.
Tovább...
 
M E G H Í V Ó
2011. július 14.

M E G H Í V Ó

A

NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT

 

tisztelettel meghívja Önt a 2006 őszi  rendőrterror máig elvarratlan szálai, megoldatlan ügyei

(rendezetlen kártérítések, elmaradt felelősségre vonás, közkegyelem, a szűkre szabott és elakadt semmisség helyett) című

 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRA

helyszín

PARLAMENT CAFE

1054 Budapest, Vértanúk tere 1.

időpont

2011. JÚLIUS 13. (SZERDA) 12:30

 

TÉMÁK

1.  A 2006. őszi rendőri jogsértések áldozatai közül még számosan nem kaptak kártérítést (pl. jogellenesen feloszlatott Kossuth téri tüntetés résztvevői, valamint az idén igényt benyújtók), illetve nemrég egy szemkilőtt tüntető megalázóan alacsony kártérítést kapott jogerős ítélet alapján.

Állítsák helyre a 2010-es országgyűlési határozat és kormányhatározat alapján eredményesen működött kárrendezési bizottság tavaly év végével beszüntetett tevékenységét !

2. Miért maradt el a 2006. őszi jogsértésekért felelős rendőrparancsnokok, bírák, ügyészek és politikai vezetők felelősségre vonása ?

A miniszterelnöki megbízott, Balsai István már több hónapja elkészített vizsgálati jelentését miért nem hozzák nyilvánosságra és miért nem indulnak meg ez alapján a büntetőeljárások mielőtt a bűncselekmények elévülnek? Az Országgyűlés 2006. őszi albizottsága, a  Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület számos feljelentést tett. Miért nem vizsgál ki alaposan minden feljelentést az ügyészség és miért nem lép fel a felelősségre vonás érdekében ?

3. A semmisségi törvény értékelése: Túl kevés személyt érint, elakadt a végrehajtása az alkotmányossági vizsgálat miatt, börtönben ül ma is a 2006. őszi tüntetések egyik elítéltje, ma már egyértelmű, hogy közkegyelem az igazi megoldás a 2006. őszi tüntetések és a 2002.-2010. közötti időszak politikai elítéltjeinek.

 

4. Nemzeti jogvédők szerepe a devizahitelesek ügyeiben.

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, országgyűlési képviselő,

Dr. Grespik László ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat  és a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagja,

Dr.Vajk Kálmán ügyvéd, NJSZ Restituciós Cs. vezető, 

Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület alelnöke,

Dukán Dániel, 2006 őszi koncepciós eljárásban elítélt fiatalember, a semmisségi törvény egyik ihletője.

 

 
Jogerős felfüggesztett két bántalmazó rendőrnek: nem maradhatnak a testületnél
2011. január 28.
2006. október 23-án délelőtt a járda szélén békésen haladó R. Istvánt egy álarcot viselő rendőr hátulról fejbe vágta, majd nyakához szorított botjával a földre kényszerítette, s ott társaival együtt bántalmazta.
Tovább...
 
Újra bíróság előtt Toroczkai az MTV-ostroma ügyében
2011. január 14.
A Fővárosi Ítélőtábla Polgári és Közigazgatási Kollégiumában jelent meg Toroczkai László másodfokon a Magyar Televízió ostromának ügyében. Toroczkait elsőfokon felmentették, de a rendőrség fellebbezett.
Tovább...
 
Gaudi-Nagy Tamás kritikai észrevételei a 2006-os állami terrorról szóló parlamenti jelentéssel kapcsolatban
2010. október 31.
Gyurcsányék egyértelmű büntetőjogi felelőssége elkenve, sőt, a Fidesz szerint törvényesen tette tönkre az országot az MSZP-SZDSZ-kormány - derül ki Gaudi alábbi elemzéséból.
Tovább...
 
Véres október
2010. október 28.
Október 21-én Gaudi-Nagy Tamás az MTV Jelfogó című műsorának volt a vendége. A 2006 őszi események és azok kivizsgálása volt a téma. A stúdióbeszélgetés előtt látható összefoglalóban a Gaudi-Nagy Tamás által képviselt sértettek szólalnak meg.


 
Összefoglaló jelentés: az NJSZ a 2006-os rendőrterrorral és megtorlásokkal kapcsolatos jogvédő tevékenységéről
2010. október 28.
Négy év a számok tükrében.
Tovább...
 
NJSZ: további 12 milliós kártérítés a fejbelőtt tanárnak
2010. október 23.
Kis László azóta is rokkant.
Tovább...
 
Révész: "minden jelentésnél van jobb jelentés"
2010. október 22.
Rendkívül hiányos a 2002-10 közti hatalmi jogsértéseket, rendőrterrort összegző parlamenti jelentés, miután a Gaudi-féle részt (2006 előtti és utáni időszak) annak a határidő lejárta utáni beérkezése ürügyén a Fidesz már nem volt hajlandó beilleszteni a végső változatba. Nincs még veszve azonban az ügy, részletek alább.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21 - 30 / 235
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem