A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
Budaházy nem tartja illetékesnek a bíróságot
2010. február 03.
Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyész Budaházy Györgyre a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán. Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy ügyvédje szerint védencét inkább kitüntetésben, örök életre szóló életjáradékban kellene részesíteni tettéért.


http://fmh.hu/belfoldi/20100202_budahazy_per
2010. február. 02. kedd | Szerző: MTI


Felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyész Budaházy Györgyre a  budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB).

Végül ötszázezer forint pénzbüntetésre ítélték Budaházy Györgyöt. A harmadrendű vádlott ugyanennyi pénzbüntetést kapott, a bíróság szerint mindketten bűnösek jelentős kárt okozó rongálásban, amelyet társtettesként követtek el.
Tovább...
 
Jogerős felmentés a 2006-os MTV-ostrom miatti büntetőügyben
2010. január 19.

 NJSZ hír, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, 2010. január 19. www.nja.hu

A Magyar Televízió Szabadság téri székházánál 2006. szeptember 18-ról 19-re virradó éjszaka történtekkel kapcsolatban indult büntetőügyben 11 vádlott esetében a Pesti Központi Kerületi Bíróság idén január 15-én pénteken hirdetett ítéletet.
Hét vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre, egy vádlottat - aki egy másik ügyben már büntetve volt - végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, három vádlottat pedig felmentett a bíróság.
Egyiküket, Rózsási Attilát Gyurta Tibor Roland ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja védte.
Tovább...
 
Hétfőn ítélet várható a 2006 őszi MTV székházostrom miatt Toroczkai László ellen indított kártérítési perben.
2010. január 17.

NJSZ hír, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, 2010. január 15. www.nja.hu

A Fővárosi Bíróság a 2010. január 18-án 13 órakor kezdődő tárgyaláson várhatóan ismét ítéletet hirdet a Toroczkai László ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)  által a 2006. szeptember 18-i MTV székházostrom során a rendőrségi eszközökben keletkezett károk megtérítése iránt indított perben.
Tovább...
 
A TV 2 Mokka című műsorának vendége volt Gaudi- Nagy Tamás ügyvéd és az NJSZ ügyvezetője 2009. november 13-án, aki a 2006 őszi jogsértésekről beszélt
2009. november 20.

A TV 2 Mokka című műsorának vendége volt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és NJSZ ügyvezetője, valamint két 2006 őszi jogsértett Zajácz László személyesen, míg telefonon Tátrallyai Péter.
A téma a 2006 őszi tömeges jogsértések és azok utóélete volt.

A videó itt tekinthető meg.

 
Az MTV történetében először beszélt stúdióban Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és az NJSZ ügyvezetője a 2006 őszi jogsértésekről és a nemzeti jogvédők által ellátott ügyekről a 2009. november 4-én
2009. november 20.

Az M1 Ma Reggel c. műsorának vendége volt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és NJSZ ügyvezetője, aki a 2006. őszi tömeges jogsértésekről és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által ellátott ügyekről beszélt a szervezet történetében az MTV stúdijában első alkalommal.

A videó itt tekinthető meg.

 
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság az MTV-székház ostromlóit
2009. november 13.


Összesen  hat vádlott esetében állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság  a közérdekű üzem működésének megzavarását, továbbá a vádlottak egy részénél a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, másoknál pedig a lopás bűntettét.

NJSZ hír, Hírszerző nyomán 2009. november 12. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu


 Hat vádlottat első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) székházának három évvel ezelőtti ostroma ügyében közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt csütörtökön.

A szabadságvesztések időtartama egy, illetve két év, a felfüggesztéseké 3 és 5 év közötti, és több vádlottat előzetes mentesítésben is részesített a bíróság, azaz mentesítette a büntetett előélethez, elítéléshez fűződő joghátrányok alól.

Tovább...
 
Közel 3 millió forint kártérítésre kötelezték a rendőrséget 2006 októberi erőszak miatt, ez a nemzeti jogvédők ilyen ügyeiben született hatodik jogerős ítélet
2009. november 05.

NJSZ hír, 2009. november 5. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu

 
A Fővárosi Bíróság 2009. április 9-én hozott elsőfokú ítéletével kötelezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányságot másfélmillió forint nem vagyoni kártérítés, kamatai és a perköltségek megfizetésére a 2006. október 24-én hajnalban rendőrök által brutálisan megvert Tátrallyay Péter felperes javára.
A Fővárosi Ítélőtábla 2009. október 29-én meghozott jogerős ítéletével az első fokú bíróság ítéletét megváltoztatta, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányságot 2.500.000,- Ft és kamatai összegű nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte, azaz a kártérítés összegét 1.000.000,- Ft-tal megemelte, továbbá kártérítésre kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, 300.000,- Ft és kamatai mértékben, mivel a súlyosan bántalmazott felperessel nem úgy bántak a BRFK rendőrei, ahogy azt a felperes egészségi állapota szükségessé tette volna, és ez a körülmény első alkalommal járt kártérítési következményekkel.
Tovább...
 
Újabb marasztaló ítélet a Magyar Állammal szemben, a 2006-os őszi események kapcsán
2009. október 28.

NJSZ hír, 2009. október 22. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu


A Pesti Központi Kerületi Bíróság a múlt héten hozott ítéletében a 10 nap előzetes fogvatartásért 1.200.000-Ft, azaz egymillió kettőszázezer Ft kártalanítási összeg megfizetésére kötelezte a Magyar Államot Karch László javára.

Az ügy előzményeihez tartozik,hogy az NJSZ elnökségi tagja, dr. Novozánszki Ilona által képviselt Karch László, gazdálkodó foglalkozású fiatalembert, 2006. szeptember 21.-én 00. óra 20 perckor fogta el  a  Készenléti Rendőrség jogelődje a REBISZ, majd  a több, mint 1 napos bűnügyi őrizet után,  a Pesti Központi Kerületi Bíróság  2006. szeptember 22.-én 16 óra 20 perckor előzetes letartóztatásba helyezte, mely végzést,  fellebbezés folytán a Fővárosi Bíróság  2006. október 3.-án tartott tárgyalásán megváltoztatta és nevezettet azonnali hatállyal szabadlábra helyezte.

Tovább...
 
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat sajtótájékoztatót tartott "Számvetés a 2006 őszi tömeges rendőri erőszak 3. évfordulóján" címmel
2009. október 15.

NJSZ hír, 2009. október 15. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu

2009. október 14-én Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) sajtótájékoztatót tartott a budapesti Nemzeti Kávéházban: Számvetés a 2006 őszi tömeges rendőri erőszak 3. évfordulóján címmel. Mi lett a sorsa a koncepciós perek meghurcoltjainak, a megvert, megkínzott és jogellenesen fogva tartott áldozatoknak és a mindezért felelős tetteseknek ? Mit lehet és kell tenni az igazságtétel (felelősségre vonás és jóvátétel) érdekében ?

Tovább...
 
A Fővárosi Bíróság 1,6 millió forintos kártérítési összeget ítélt a 2006 őszén meghurcolt tanárnak rendőri bántalmazás és bűnügyi őrizet miatt
2009. október 15.

NJSZ hír, 2009. október 15. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu

Zajácz László 2006. őszén meghurcolt pedagógus kártérítési perében nyolcszáz-nyolcszázezer + kamatai nem vagyoni kártérítés megfizetésére, illetve száz-százezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a Készenléti Rendőrséget a tegnapi tárgyaláson kihirdetett nem jogerős ítéletével, amiért 2006 szeptemberében a rendőrök rátámadtak, elfogták és jogtalanul őrizetben tartották őt, és eközben súlyos kézsérülést is szenvedett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 51 - 60 / 235
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem