A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
8 millió forint kártérítést fizetett a Készenléti Rendőrség perbeli egyezség alapján egy 2006 őszi károsultnak
2009. június 04.

NJSZ hír, 2009. május 27. Nemzeti Jogvédő Szolgálat www.nja.hu

Kis László ügyében két és fél évvel a károkozás és másfél évvel a perindítás után egyezség született a Készenléti Rendőrség és a károsult között, amelynek keretében a Készenléti Rendőrség 8 millió forint kártérítést fizetett a károsultnak.

Tovább...
 
Jogerősen felmentette a bíróság "Szupernagyit"
2009. április 22.
(NJSZ hír, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, 2008. április 22., www.nja.hu)


A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2009. április 21-én hozott jogerős ítéletével felmentette a "Szupernagyiként" ismertté vált Kondáné Bartal Piroskát az ellene 2006. október 23-án indult eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntettének vádja alól. Az ügyészség a felmentést tudomásul vette, ezért az ítélet azonnal jogerőre emelkedett. Piroska védelmét a Nemzeti Jogvédő Szolgálat látta el Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a szervezet ügyvezetője útján.
Tovább...
 
Másfélmilliós kártérítés a 2006 őszi rendőri brutalitás egyik áldozatának- ez már a hatodik ilyen ügyben született kártérítési ítélet
2009. április 10.

NJSZ hír, 2009. április 10., Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat-  www.nja.hu

A Fővárosi Bíróság 2009. április 9-én hozott elsőfokú ítéletével kötelezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányságot másfélmillió forint nem vagyoni kártérítés, kamatai és a perköltségek megfizetésére Tátrallyay Péter felperes javára.
Tovább...
 
Egy iWiW fotó alapján került rács mögé
2009. március 06.

Kedd, 2009. március 3. 17:39 - Frissítve: Kedd, 2009. március 3. 23:18
Zoom

Tíz napig volt fogságban, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták, most garázdaság miatt áll a bíróság előtt Borsándi Balázs főiskolai hallgató. Egy rendőr ugyanis az iWiW egyik képét látva azt gondolta, hasonlít egy álldogáló személyre egy, a 2006-os zavargások idején készült sajtófotón.
Borsándi Balázs garázdaság miatt állt bíróság elé. A vád alapja két fénykép. Az egyik egy sajtófotó, amelyen egy pajeszos, szőke, rasztahajú férfi érdeklődő tekintettel figyeli, amint valaki követ hajít a körúton a 2006. október 19-i zavargások közepette. A másik egy pajesz nélküli, barna és jóval rövidebb hajú fiatalember iWiW-profilképe, amely húsz nappal az ominózus fotó előtt készült. A fiú a Zoomnak kijelentette: nem ő van a képen.

Tovább...
 
Megszületett az ötödik jogerős ítélet a 2006. őszi rendőri jogsértések miatti ügyben : 1,2 milliós kártérítés a meghurcolt mankós tüntetőnek
2009. február 26.

NJSZ hír, 2009. február 26. www.nja.hu

Egy újabb, 2006. október 23-i rendőri jogsértések miatt indított kártérítési perben 2009. január 29-én meghozott ítéletével 650 ezer forintról összesen 1,2 millió forintra emelte fel a Fővárosi Ítélőtábla a BRFK-t és a Készenléti Rendőrséget terhelő nem vagyoni kártérítés összegét N. Tamás ügyében. Ez már az ötödik jogerős ítélet, amellyel a bíróságok jelentős összegű kártérítésre kötelezték a 2006. őszi tömeges jogsértések miatt a rendőri szerveket.
A REBISZ jogutódja, a Készenléti Rendőrség 500 ezer, míg a BRFK 700 ezer forint és járulékai kártérítési összeget köteles kifizetni N. Tamásnak a másodfokú bíróság jogerős döntése nyomán emberi méltóság és személyes szabadság megsértése miatt. Az Ítélőtábla – N. Tamás keresetének teljes egészében helyt adva - ezzel mintegy kétszeresére emelte az első fokon megítélt összesen 650 ezer forint kártérítést, nem osztva a Fővárosi Bíróság azon álláspontját, miszerint a károsult az őt ért sérelmekben bármilyen mértékben közrehatott volna.

Tovább...
 
Raszta haja miatt vádolnak garázdasággal egy fiatalt
2009. február 23.

MNO 2009.02.18 18:37
Pilhál Tamás

Azért vádolja garázdasággal az ügyészség Borsándi Balázs főiskolai hallgatót, mert egy 2006. szeptember 19-én készült fényképen egy hozzá hasonló hajviseletű fiatalember áll, tőle néhány méterre pedig egy éppen követ dobó férfi látható a Dohány utca és az Erzsébet körút sarkán. A képen szereplő bőrkabátos fiatal azonban a raszta hajviseletét leszámítva egyáltalán nem hasonlít a vád alá helyezett Borsándi Balázsra.

Tovább...
 
Ejtették a vádat egy bántalmazott civil mobiltelefonját 2006. október 23-án lenyúló rendőrrel szemben
2009. február 04.


NJSZ hír, 2009. február 4. www.nja.hu

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség bírósági szakban ejtette a vádat K. Csaba volt Rebiszes rendőrrel szemben, aki a tüntetőkkel szemben bevetetett rendőri egység tagjaként a tömeges rendőri brutalitással járó 2006. október 23-a délutánján a Belvárosban a jogellenesen elfogott és bántalmazott M. Balázs sértett földre eső mobiltelefonját eltulajdonította .

Tovább...
 
Perben a hatalommal
2009. február 03.

Magyar Hírlap Online, Swendt Pál

A 2006 őszén bántalmazott ártatlan civilek kártalanításáért eredményesen küzd a Nemzeti Jogvédő Alapítvány
Eddig több mint nyolcvan jogsérelmet szenvedő állampolgár ügyében indított pert vagy képviselte a büntetőeljárás alá vont áldozatokat a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, mindannyian valamilyen módon a Gergényi Péter volt fővárosi főkapitány nevével fémjelzett 2006. őszi rendőrségi terror áldozatává váltak. Az alapítvány égisze alatt működő jogvédő szolgálat segítséget ajánl azoknak, akiket állampolgári jogaik gyakorlása során jogellenes hatósági intézkedés ért, fogva tartották vagy bántalmazták őket. A jogvédők olyan munkacsoportot hoztak létre, amely megteremtené a nemzeti vagyon védelmének jogi kereteit.

Tovább...
 
A hatóság ismét bukott
2009. január 28.

Magyar Nemzet, 2009. január 28. (Pilhál Tamás) www.nja.hu

Egymillió forint kártérítést, annak kamatait és mintegy 180 ezer forintnyi perköltség megfizetésére kötelezte tegnap a Fővárosi Ítélőtábla a rendőrséget, amiért 2006. október 23-án indokolatlanul fogták el és bilincselték meg a belvárosi Nádor utcában Novák Elődöt, majd ugyancsak ok nélkül tartották fogva közel három napig a Gyorskocsi utcában.
Ezzel az alperesek megsértették Novák emberi méltóság védelméhez és személyes szabadsághoz fűződő személyiségi jogát – mutatott rá a másodfokú, jogerős ítélet. Az ítélőtábla megállapította: a rendőri intézkedés sem szükséges, sem pedig arányos nem volt, mivel a felperes magatartásával erre nem adott okot.

Tovább...
 
Jogellenesen tartották fogva Novák Elődöt a rendőrök
2009. január 27.

MTI 2009. január 27.,

A bíróság az első fokú ítéletet részben súlyosbítva a BRFK-t és a Rendészeti Biztonsági Szolgálatot 700 ezer, illetve 300 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte, kamatokkal terhelve.
Jogerősen pert vesztett a rendőrség egy 2006. október 23-ai előállítási ügyben; a Fővárosi Ítélőtábla keddi másodfokú, jogerős ítéletében egymillió forint kártérítést ítélt meg egy jogtalanul fogva tartott férfi ügyében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 71 - 80 / 235
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem