Brutálisan megkínzott 2006-os áldozat ügye szeptember 10-én a bíróságon

Hosszasan kínozták, félholtra verték Gyurcsányék ávósai. Ítélethozatal várható.

 A Fővárosi Bíróság a holnapi napon (2010. szeptember 10-én) tárgyalja a 2006. év őszi eseményei egyik polgári áldozatának ügyét, melyben az első tárgyalást a vádirat benyújtását követően 2 évvel tűzték ki. Az ügy sértettje egy békés, bejelentett rendezvény után élettársával tartott hazafelé a budapesti Rákóczi úton, amikor társaikkal együtt az utcára kivezényelt rendőri erők sorfalába ütköztek. Annak ellenére, hogy a sértett semmilyen tevőleges ellenállást, vagy provokatív magatartást  nem tanúsított, a helyszínen intézkedő rohamosztagosok felszólítás nélkül a földre teperték, majd tonfával mért ütésekkel, rúgásokkal brutálisan bántalmazták, melynek következtében – a számos felületi zúzódás és sérülés mellett – bordatörést szenvedett.

A szinte eszméletét vesztett sérültet csak a helyszínre érkező mentősök tudták kiszabadítani a készenléti rendőrök kezei közül, majd sürgősségi ellátását követően visszaadták őt a hatóságoknak. Ezután a sértettet az ismeretlen tettesek járőrkocsiba tuszkolták (mely során további sérülést szenvedett), majd a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították, ahol az udvaron több sorstársával együtt ismételten kegyetlen bántalmazásnak vetették alá.

A büntetőeljárás során foganatosított sértetti és tanúmeghallgatások alátámasztották, hogy az I. és II. rendű vádlottak ököllel több ízben megütötték, pofozták, rugdosták a már súlyosan sérült áldozatukat, annak mellkasára térdelve illetve meztelen lábfejét taposva órákon keresztül kínozták, emberi méltóságában megalázták. A vádlottak ellen az áldozat sorstársai tettek feljelentést, hogy tanúvallomásukkal hozzájáruljanak az igazság feltárásához, az elkövetők felelősségre-vonásához.

A holnapi tárgyaláson várható ítélet példaként szolgálhat a 2002 és 2010 közötti időszakban a karhatalmi erők által elkövetett törvénytelenségek elkövetőinek felelősségre-vonása érdekében indult, illetve a jövőben induló eljárások esetében.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője képviseli a 2006. őszi brutális rendőri vérengzés áldozatának ügyét a bíróság előtt

(NJA)