M E G H Í V Ó

M E G H Í V Ó

A

NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT

 

tisztelettel meghívja Önt a 2006 őszi  rendőrterror máig elvarratlan szálai, megoldatlan ügyei

(rendezetlen kártérítések, elmaradt felelősségre vonás, közkegyelem, a szűkre szabott és elakadt semmisség helyett) című

 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRA

helyszín

PARLAMENT CAFE

1054 Budapest, Vértanúk tere 1.

időpont

2011. JÚLIUS 13. (SZERDA) 12:30

 

TÉMÁK

1.  A 2006. őszi rendőri jogsértések áldozatai közül még számosan nem kaptak kártérítést (pl. jogellenesen feloszlatott Kossuth téri tüntetés résztvevői, valamint az idén igényt benyújtók), illetve nemrég egy szemkilőtt tüntető megalázóan alacsony kártérítést kapott jogerős ítélet alapján.

Állítsák helyre a 2010-es országgyűlési határozat és kormányhatározat alapján eredményesen működött kárrendezési bizottság tavaly év végével beszüntetett tevékenységét !

2. Miért maradt el a 2006. őszi jogsértésekért felelős rendőrparancsnokok, bírák, ügyészek és politikai vezetők felelősségre vonása ?

A miniszterelnöki megbízott, Balsai István már több hónapja elkészített vizsgálati jelentését miért nem hozzák nyilvánosságra és miért nem indulnak meg ez alapján a büntetőeljárások mielőtt a bűncselekmények elévülnek? Az Országgyűlés 2006. őszi albizottsága, a  Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület számos feljelentést tett. Miért nem vizsgál ki alaposan minden feljelentést az ügyészség és miért nem lép fel a felelősségre vonás érdekében ?

3. A semmisségi törvény értékelése: Túl kevés személyt érint, elakadt a végrehajtása az alkotmányossági vizsgálat miatt, börtönben ül ma is a 2006. őszi tüntetések egyik elítéltje, ma már egyértelmű, hogy közkegyelem az igazi megoldás a 2006. őszi tüntetések és a 2002.-2010. közötti időszak politikai elítéltjeinek.

 

4. Nemzeti jogvédők szerepe a devizahitelesek ügyeiben.

 

A sajtótájékoztató résztvevői:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, országgyűlési képviselő,

Dr. Grespik László ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat  és a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagja,

Dr.Vajk Kálmán ügyvéd, NJSZ Restituciós Cs. vezető, 

Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület alelnöke,

Dukán Dániel, 2006 őszi koncepciós eljárásban elítélt fiatalember, a semmisségi törvény egyik ihletője.