A+ | A- | Alap
2018. március 18.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Tovább küzdenek a nemzeti jogvédők PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 19.
(Magyar Nemzet, november 5., Nagy Áron)
 
A 2006-os tüntetések után ártatlanul elítéltek többsége elkerülte a felelősségre vonást, a jogsértések áldozatainak pedig összességében százmillió forintos kártalanítást ítéltek meg a bíróságok – közölte tegnap a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetősége. Szerintük ez is bizonyítja, hogy a szervezet sikeresen végezte munkáját. A jogvédők ugyanakkor csalódottak, mert a politikai és rendőri vezetők elszámoltatása a kormánypárti ígéretek ellenére nem történt meg.
 
Csalódtak a kormánypártokban a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetői, akik azt remélték, hogy a Fidesz–KDNP öt és fél évvel ezelőtti választási győzelme után végre elhárult az akadály a 2006-os tüntetések szétveréséért felelős rendőri és politikai vezetők elszámoltatásának útjából – derült ki a szervezet sajtótájékoztatóján. Gaudi-Nagy Tamás és kollégái szerint elképesztő, hogy Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik társát pusztán megrovásban részesítette a 2006 őszén történt eseményekkel összefüggésben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa. Ugyanakkor azt is elmondták: az ügyészség roszszul összerakott vádirata az első perctől kezdve magában hordozta a kudarc lehetőségét. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat egyebek között ezért jelezte korábban, hogy a sértettek képviselőjeként beszállna az eljárásba, és ezzel segítené a hatóság munkáját. Ezt azonban az ügyészség elutasította.
Az enyhe ítéletért tehát Gaudi-Nagyék szerint elsősorban az ügyészséget terheli a felelősség, de a kormány, illetve a Belügyminisztérium is hibázott, mert 2010-ben nem állított fel bizottságot vagy szervezetet a rendőrségen belül, amely tárgyilagosan kivizsgálhatta volna a jogsértéseket, és összegyűjthetett volna minden szükséges adatot Gergényi Péter és társai elszámoltatásához. – A történtek ellenére nem adjuk fel, tovább fogunk küzdeni. Egészen addig, amíg el nem nyerik büntetésüket – szögezte le az ügyvéd.
Megjegyezték ugyanakkor, hogy a jogvédő szolgálat által vállalt ügyek többségét siker koronázta. Az általuk képviseltek zömmel mentesültek a tüntetéseken való részvételükkel összefüggésben kiszabott büntetések alól, öszszességében pedig körülbelül százmillió forint kártalanítást is megítéltek a bíróságok a rendőri brutalitás miatt – foglalta össze az eredményeket Grespik László és Novozánszky Ilona. Grespik hozzátette: a kártérítési perek még nem értek véget, és reményeik szerint további 100 millióra számíthatnak a sértettek.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetői megemlékeztek az ’56-os forradalom leveréséről is, és kijelentették: november 4. a szabadságáért küzdő nemzet gyásznapja. Zétényi Zsolt ennek kapcsán megjegyezte: addig nem tudja Magyarországot valóban szuverén államnak tekinteni, amíg a Szabadság téren ott áll a megszálló szovjetek „hősi” emlékműve. Szerinte tárgyalni kéne Moszkvával az obeliszk elszállításáról, és egy orosz kulturális park kialakításáról. Mint mondta, ez olyan javaslat, amely nem sértené az oroszok önérzetét, éppen ezért érthetetlen, hogy a kormány miért nem hajlandó vállalni az elképzelést.
 
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem