A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Megfigyelőkkel készül Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Civil Jogász Bizottság PDF Nyomtatás E-mail
2007. október 23.

origo.hu nyomán, 2007. október 22., hétfő, 14:13

A rendőri túlkapások megelőzése érdekében megfigyelő szolgálatot indít a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Civil Jogász Bizottság. A bizottság bejelentette azt is, hogy feljelentést tesznek az úgynevezett Papp-jelentésben elmrasztalt rendőri vezetők ellen.


Megfigyelő szolgálatot indít a Civil Jogász Bizottság (CJB) és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA), hogy ne fordulhassanak elő a tavaly október 23-aihoz hasonló események - jelentette be Morvai Krisztina, a CJB társelnöke és Gaudi-Nagy Tamás a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője a két szervezet hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tavaly október 23-án a jogsértő utcai demonstrációk feloszlatásánál a rendőrök sok esetben indokolatlanul erőszakosan intézkedtek, például ártalmatlanná tett embereket bántalmaztak.


A megfigyelő szolgálat már hétfőn megkezdi működését.Morvai Krisztina elmondása szerint körülbelül 80 jogász segíti munkájukat. Munkatársaik egy központi irodában fogadják a befutó információkat, amelyeket elemeznek, és ha kell, az illetékes szervekhez fordulnak. Egyúttal figyelik és elemzik azoknak a közterületi kameráknak a felvételeit is, amelyek az interneten keresztül nyomon követhetőek.


A megfigyelő szolgálat felhívását feltették az internetre is, és külföldieket is, elsősorban idegenbe szakadt magyarokat várnak, akik munkájukat segítik majd, a tömegben elvegyülve, október 23-án. Ezek a magyar származású külföldi állampolgárok Morvai Krisztina elmondása szerint a külképviseleteken jelzik, hogy itt tartózkodnak.


Völgyei Miklós, a Civil Jogász Bizottság másik társelnöke egyúttal bejelentette, hogy legkésőbb december 10-ig, az Emberi Jogok Napjáig, büntetőfeljelentést tesznek az úgynevezett Papp-jelentésben elmarasztalt rendőri vezetők ellen, mert a felelősség megállapítása eddig mindig megállt a "kisrendőrök" szintjén. A feljelentésben Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány kivételével viszont senkit nem nevesítenek külön. Elmondása szerint erre nincs szükség, mert a jelentés közokirat és hivatalból el kell járni ebben az ügyben.


Az [origo] korábban kiderítette, hogy több olyan rendőri vezetőt is előléptettek, akiket a Papp-jelentés elmarasztalt. A rendészeti minisztérium később még külön méltatta is ezeket a rendőrtiszteket, és nem látott kivetnivalót az előléptetésükben..

 
< Előző
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem