Büntető feljelentés Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen

július. 22. 2009. 13:13 A Magyar Gárda ügyei

www. magyargarda.hu 2009. Július 04.

Ezúton kívánok büntető feljelentést tenni Bencze József országos rendőrfőkapitány ellen a Btk. 225. §-ába ütköző hivatali visszaélés bűntette miatt az alábbi tényállás alapján:

2009. július 4-én 9 óra 14 perckor felhívtam az ORFK központi ügyeletét a 443-5500 telefonszámon és rögzítettem a telefonbeszélgetést. A telefonbeszélgetést fogadó rendőrtisztet arról tájékoztattam, hogy én a betiltott Magyar Gárda Mozgalom volt tagjaként a mai napon el szeretnék menni a feleségemmel vásárolni és a vásárlás során a Magyar Gárda Mozgalom egyenruháját szeretném viselni. A rendőrtiszt tájékoztatott arról, hogy ez tilos, mert az országos rendőrfőkapitány azt olvasta ki a Magyar Gárda Egyesület elleni másodfokú bírói döntésből. Elmondtam az ügyeletes tisztnek, hogy az említett bírói határozat arról rendelkezett, hogy a Magyar Gárda Egyesületet és a bírói megítélés szerint annak részeként működő Magyar Gárda Mozgalmat feloszlatja, szervezett kereteit megszünteti. Nem rendelkezett azonban arról, hogy a feloszlatott és betiltott Magyar Gárda egyenruhájának viselését nyilvánosság előtt, közterületen megtiltsa. A rendőrtiszt megerősítette, hogy az egyenruha viselését az országos rendőrfőkapitány parancsa alapján a rendőrség mégis megtiltja.

Megjegyzem, erre vonatkozóan sem a police.hu, sem pedig a brfk.hu rendőrségi honlapokon nem találtam tájékoztatást. Ezt egyébként jeleztem az ügyeletes tisztnek is, valamint megosztottam vele abbéli aggályomat, hogy egyrészt a másodfokú bírói döntésen az ORFK vezetőjének belső utasítása túlterjeszkedik, másrészt arról semmilyen formában nem tájékoztatják az állampolgárokat, hogy velük szemben a Magyar Gárda egyenruhájának viselése miatt rendőri intézkedésre kerül sor.

Mivel a Bencze József által a rendőri állomány részére kiadott utasítás miatt alkotmányos jogaim sérülnek, kérem nevezett ellen büntető eljárás megindítását.

Budapest, 2009. július 4.

Volner János