Felháborító, hogy a hatalom mennyire fél a Magyar Gárdától – harmadszor is megtiltották a vonulást!

március. 11. 2009. 9:09 A Magyar Gárda ügyei

2009-03-06 19:50 barikád.hu

Ahogy arról már hírt adtunk betiltotta a hatalom a Gárda és a Jobbik március 15-i vonulását (részletek itt)

 A Fővárosi Bíróság a március 15-i Gárda avatás újabb bejelentése alapján hozott újabb rendőrségi tiltó határozatot a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által benyújtott felülvizsgálati kérelem ellenére is jóváhagyta. Ezen bejelentés szerint a gárdisták vonulása a Kós Károly sétány Széchenyi fürdőtől Hősök térig tartó szakaszát érintené legfeljebb fél óráig. Korábban azt a változatot tiltották be, amikor a gárdisták az Andrássy úton a Kodály Köröndtől vonultak volna a Hősök terére.
Erre mondja azt a rendőrség és a bíróság minden jogállami normát kirívóan megsértő módon, hogy e miatt – vasárnap kora délután, amikor amúgy is nemzeti ünnepnapról van szó és köztudottan gyér a forgalom – a közlekedés még tereléssel sem oldható meg más útvonalon, így a rendezvény megtiltásának van helye.

Emlékezetes, hogy napokkal korábban a Jobbik Deák téri ünnepi nagygyűlését is a bíróság által megerősített módon tiltotta meg a BRFK, mivel a Hősök terétől a gyűlés helyszínére történő vonulást is közlekedést megbénítónak minősítették, dacára annak, hogy az utóbbi években tucatnyi vonulásos rendezvény valósulhatott meg az Andrássy úton. Ismét emlékeztetünk arra, hogy tavaly júliusban a meleg büszkeség menete elnevezésű, társadalmilag széles körben elítélt, deviáns magatartásokat, szexuális aberrációt, öncélú magamutogatást népszerűsítő, tömeges közszeméremsértést megvalósító rendezvényt először a rendőrség hasonló okkal megtiltotta, majd politikai nyomásra azt tudomásul vette. Tanulságos ismét felidézni milyen, egyébként teljes helyes indokkal vonták vissza az akkori tiltást:
„Amennyiben meghatározott közlekedésrendészeti intézkedések foganatosításával, megfelelő létszámú rendőri erő igénybevételével – jóllehet a közúti közlekedés általános rendjében fennakadásokat okozva – a két alapjog (gyülekezés illetve a mozgás szabadsága) érvényesülése egyszerre és egyidőben biztosítható, a rendőrhatóság nem mérlegelheti a körülményeket akként, hogy valamely alapjog érvényesülését – megfelelő indoklás nélkül – előnyben részesíti a másikkal szemben, hiszen akkor mérlegelési jogkörben hozott döntése jogszabálysértővé válik.”
Nyugodtan kijelenthetjük megint a kettős mérce működött, amit másság bajnokainak lehet, azt a a nemzeti értékeket és érdekeket hangsúlyozottan vállaló, jogszerűen működő, társadalmi együttélési normákat betartó tagsággal rendelkező szervezetek nem tehetik meg.
Mindez amellett, hogy a politikai szabadságjogok egyik legfontosabbikát jelentő gyülekezési jogra vonatkozó nemzetközi emberi jogi egyezmények és hazai alkotmányos előírások durva sárba tiprása, de az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét is gátlástalan módon sérti. Emlékeztetnünk kell arra is, hogy a Gárda avatási rendezvény szervezője a Jobbik, továbbá a mozgalommal egyébként nem azonos Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület ellen tavaly decemberben sokak számára politikai megrendelésre hozottnak tűnő, egyesülési jogot semmibe vevő ítélet sem jogerős, mivel az egyesület joghatályos fellebbezéssel élt.
Őszintén reméljük, hogy az emberi jogok iránti elkötelezettséget hangoztató pártok és szervezetek fel fogják emelni hangjukat ezen durva jogsértések miatt, különösen elvárható ez a FIDESZ soraiban ülő Balog Zoltántól, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnökétől. Várjuk mielőbbi és azonnali fellépését, mivel ez az önkényuralmi rendszerekre emlékeztető jogkorlátozó gyakorlat elharapózása mindenkinek a szabadságjogait fenyegeti. Maholnap a FIDESZ is szembesülhet egy ilyen, jogszabályi követelményeket totálisan figyelmen kívül hagyó, abszurd döntéssel.
Az igazságot kimondó és a szabadság iránt elkötelezett, nemzeti radikális erőktől hisztérikusan rettegő hatalom, úgy mint 1956-ban Piros belügyminiszter elvtárs már csak a tiltás eszközét tudja alkalmazni, de ez akkor sem jött be és most sem fog.
Minderről a mostani népnyúzó hatalommal elégedetlen magyarokat ciánnal halálba küldeni kívánó "sztárriporter", ki tudja kit képviselő Kuncze Gábornak egy – az eredetileg 2002-ben a választások kapcsán az SZDSZ parlamenti bejutását reálisan fenyegető, megalapozott jogorvoslatokra akkor alaptalanul használt, de most erre az esetre tökéletesen alkalmazható – mondata jut eszünkbe: "ez jogi gengszterizmus".
De meg kell nyugtatnunk az aggódókat és egyúttal üzenjük mindenkinek: a Gárda az ünnepi avató rendezvényét méltó módon megtartja. A Hősök terén 600 új gárdista tesz majd esküt nemzeti ünnepünkön, március 15-én arra, hogy hazájához, a nemzetéhez, a magyar néphez mindörökké hű lesz és történelmünk nagyjait példaképnek tekintve a nemzet, a haza haladását, szabadságának, értékeinek, hagyományainak védelmét élete végéig tartó feladatának fogadja el.

barikád.hu