A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Nagygyűlést tartottak tegnap az egri Markoth Ferenc kórház-Rendelőintézet dolgozói- a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kész a jogvédelemükre PDF Nyomtatás E-mail
2008. május 23.

2008. május 22-ei nagygyűlésen az egri Markhot Ferenc Kórház – Rendelőintézet 1060 aktív dolgozóinak többsége, a munkaszerződés átvételét követő 4 napon belül - már közel 700 fő - aláíratlanul visszaadta, letétbe helyezte a megbízott ügyvédi irodánál, a HospInvest Agria Kórház Kft. által kiküldött előnytelen munkaszerződéseket. A munkaszerződést elutasítók száma azóta is folyamatosan emelkedik. A kórház közalkalmazottainak jogi képviseletét több megbízott ügyvédi iroda látja el. Emellett a szakmailag elismert ügyvédekből álló Nemzeti Jogvédő Alapítvány is kiáll értük, mivel több tekintetben jogsértőnek ítéli a kórházzal és az egészségügyi dolgozókkal történteket. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány kiemelt figyelemmel kíséri az ügyet és az erre a célra létrehozott ügyvédi munkacsoportja a jogi képviselőkkel együttműködve kész a szükséges eszközökkel jogvédő segítséget nyújtani a dolgozóknak.

A kórház dolgozói többször hangsúlyozott - sajnálatos módon a Heves Megyei Közgyűlés többsége által rendre figyelmen kívül hagyott - álláspontjuknak megfelelően jártak el, mivel szeretnék megőrizni közalkalmazotti státuszukat.

„A kórház önkormányzati keretek közötti működésének fenntartása jelentheti az egyetlen garanciáját az állampolgárok stabil megfelelő szakmai színvonalú, kiegyensúlyozott egészségügyi ellátásának, egy olyan helyzetben, amikor a teljes Heves megyei egészségügyi ellátás a szakmailag és pénzügyileg nem megfelelő háttérrel rendelkező HospInvest Zrt. kezébe kerülhet.”- jelentette ki Dr. Mánya Kristóf a Magyar Orvosi Kamara országos titkára, gyermekgyógyász főorvos.

Az eset példanélküli összefogásként és áttörésként értékelhető, mivel Egerben a többség akarata érvényesül a Hospinvest Zrt. minden szakmai véleményt figyelmen kívül hagyó és agresszív piacszerző magatartásával szemben. A megfelelő szakmai létszám hiányában ugyanis a Hospinvest Zrt. nem tudja megszerezni a működtetéshez szükséges szakhatósági engedélyeket.

A kialakult bizonytalanságot csak tovább fokozza, hogy a jogászok álláspontja szerint több tekintetben aggályos és érvénytelen a Heves Megyei Önkormányzat és a HospInvest Zrt. között létrejött vagyonkezelői szerződés is. Ennek megállapítása érdekében már számos közigazgatási eljárás és per van folyamatban. Jogi aggályokat vet fel az is, hogy egy ötszázer forint törzstőkéjű alvállalkozó cég tette az egyébként elfogadásra semmilyen szempontból nem alkalmas munkaszerződési ajánlatot a dolgozóknak, rá pedig nem vonatkozik egyetlen olyan kötelezettség sem, amelyet a HospInvest Zrt. vállalt a vagyonkezelői szerződésben.

Az egri Markhot Ferenc Kórház – Rendelőintézet Kórházvédő Bizottsága ennek megfelelően felszólítja a Heves Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselőcsoportjának felelős tagjait, hogy döntésükkel a kialakult válsághelyzetnek vessenek véget, mivel többször bebizonyosodott, hogy a lakosságot érzékenyen érintő ellátási területeken nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni a szakma álláspontját és a betegek igényeit.

Egri Markhot Ferenc Kórház – Rendelőintézet Kórházvédő Bizottsága


Kontaktszemélyek:

Dr. Kulcsár Dániel

Markhot Ferenc Kórház – Urológiai Osztály vezető főorvosa

Tel.: 20/9839905

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Dr. Mánya Kristóf

Markhot Ferenc Kórház – gyermekgyógyász főorvos

Tel.: 30/9674498

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Dr. Pócs Alfréd

Markhot Ferenc Kórház – ortopéd sebész szakorvos

Tel.: 20/5851658

E-mail Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


 
< Előző
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem