A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Budaházy György ügyei
Április 19-én 9 órakor másodfokú döntés a Budaházy-Hunnia ügyben- legyünk ott minél többen! PDF Nyomtatás E-mail
2018. április 18.
Közel tíz keserves év, sokesztendős rabság és meghurcoltatás, és közel 150 tárgyalási nap után elérkezett a napja annak, hogy a Fővárosi Ítélőtábla (1055 Budapest, Markó u. 16.), Díszterem) meghozza a másodfokú döntést a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt egy törvénytelen elsőfokú ítélettel összesen 125 év fegyházra ítélt Budaházy György és 16 társa ügyében. Mindezek az évek emberfeletti megpróbáltatást jelentettek a vádlottaknak, hozzátartozóiknak (köztük 25 gyermek) és védőik számára. Ők minden tőlük telhetőt megtettek: a törvényes határozat most már csak egyedül a bíróságon múlik.

Legyünk ott a tárgyaláson minél többen, mutassunk a meghurcoltakkal szolidaritást !

A hazafias közösség számára Budaházyék sorsának tisztességes rendezése alapvető elvi kérdés, amelyet ha jogi mederben nem sikerül most csütörtökön elérni egy törvényes felmentő ítélettel, akkor a közkegyelem megkerülhetetlen és mielőbbi feladata lesz a nemzeti radikális közösség százezreinek támogatását a mostani választáson elnyerő kormánytöbbség számára.

És közben persze ne felejtsük: közben folyamatban van a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) feljelentése kapcsán a nyomozás a Budaházy-Hunnia ügy elsőfokú ítéletét övező bírói és ügyészi bűncselekmények gyanúja miatt...

A Budaházy-Hunnia ügy részletei 52 percben a legilletékesebb tolmácsolásában.

A másodfokú döntés előtti esélylatolgatásom Budaházy Györggyel 5 percben itt látható:
 
Elrendelték a nyomozást a Budaházy-Hunnia per drákói elsőfokú ítéletének hamisítása miatt! - A szemkilövetőkkel, bevándorláspártiakkal pedig nincs alku! PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 07.

A nyomozás ténye egy újabb biztató fejlemény a már közel tíz éve gyurcsányi koncepció mentén zajló koncepciós eljárásban: közeleg a meghurcoltak megszabadulása, majd szükségképpeni jóvátétele. És kézre kerülhetnek végre az ítélethamisítók !

Eközben persze halljuk a tipikus gátlástalan gyurcsányi hazugságot: egy álbaloldali "kolléga" elleni sokmilliárdos adócsalásos köztörvényes ügy kapcsán politikai koncepciós jelleget emleget... Hisz ismerjük a szemkilövetők észjárását: "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal..." Majd jött a tiltakozáshullám vérbefojtása és utána futószalagon a megtorlásos koncepciós perek. Bizonyítékunk van bőven az állami terrorizmusra. Le is tettük az ügyészség asztalára. Mi nemzeti jogvédők nagyon jól tudjuk milyen volt ez. Kemény jogi küzdelmek százaival védtük akkor a hazafiakat.

De most 12 évvel később mégsem GYF áll terrorizmus miatt vád alatt, hanem a magyarellenes gyurcsányi rezsim hazafias ellenállói: Budaházy György és 16 társa, ahelyett, hogy már 8 éve amnesztiát kaptak volna és aktív nemzetépítő, családteremtő munkájukat végezhetnék. Bizonyára most már a felelős, nemzetben gondolkodók elsöprő többsége egyetért velem abban, hogy ez több volt mint hiba...

Látjuk mire készül megint a migránspárti öszödi böszme: a korábbi internacionalista, magyarellenes és jövőfelélő rendszer restaurációja és azt védő diktatúra körvonalai látszódnak a népámító ígéretek és a jogállamiság visszaállításáról szóló mantra leple alatt. És ehhez úgy tűnik sokszínű koalícióba rendeződni látszó szövetségesei, bűnsegéd-jelöltjei is akadnak a 2006 őszi rendőrterrort tagadó Hellerrel és parlamenti igazságbeszéd miatt kamarai kizárásomat követelő Magyar Györggyel az élen, egyre bővülő körben, onnét is, ahonnét senki nem gondolta volna... Vagy mégsem ?

E téren (is) tiszta víz kell a pohárba: nemzeti köreinkben ezt elvárjuk. Egyenes beszéd és egyértelmű tettek. Együtt a kettő. Nincs helye maszatolásnak. És különösen nincs helye a 2006 őszi rendőrterror relativizálásának és tagadásának. És ebből fakadóan nincs helye semmilyen együttműködésnek a szemkilövetőkkel és szemkilövés tagadókkal, illetve bevándorláspártiakkal. Ezt semmilyen cél nem igazolhatja. Ez a nemzeti minimum. Nincs alku. Ezt a Rubicont átlépni nem lehet büntetlenül. A nemzethűség előbbre való bármilyen párthűségnél.

A vádemelés a hibbant Néró és társai ellen egyébként még pótolható: a 2006 őszi állami terror okán terrorcselekmény miatt a felelősökkel szemben erre még 2026-ig mód van ! Csak végre akarat és elszántság kell hozzá ! Iliescu és társai az 1990-es romániai bányászjárás után 27 évvel álltak bíróság elé...

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat képviseletében 2017. december 22-én tettem feljelentést a Budaházy-Hunnia ítéletet övező bírói és ügyészi bűncselekmények gyanúja miatt a legfőbb ügyésznél (háttér: https://goo.gl/sq9Va9).

Örömmel értesültem arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya már 2018. február 19-én elrendelte a nyomozást, miután kértem, hogy zárják ki a feljelentés kivizsgálásából a vádat elsőfokon képviselő ügyészséget.

Ha szakmailag korrekt lesz a nyomozás és teljesen felderítik a tényállást, akkor komoly esély van arra, hogy kiderüljön, kik és milyen körülmények között gyártották le példátlan módon, feltehetőleg bűncselekmények útján, utólag a Budaházyékat 125 év fegyházzal sújtó, törvénysértő elsőfokú ítéletet a tárgyaló bíró távozása után.

Nemcsak a meghurcolt vádlottak, de minden polgár és az igazságszolgáltatás érdeke is, hogy az ítélethamisítást elkövetőket felderítsék, tisztségükből mielőbb eltávolítsák és felelősségre vonják. És azonnal fel kell függeszteni a Fővárosi Ítélőtáblán már zajló másodfokú eljárást, és meg kell szüntetni minden kényszer-intézkedést a vádlottakkal szemben.

Ha bebizonyosodik, hogy bűncselekmény(ek) útján született az ítélet, akkor meg is kell szüntetni a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházyék ellen zajló büntetőeljárást.

Mi, nemzeti jogvédők minden segítséget készek vagyunk megadni a nyomozó ügyészségnek az eddigieken túl is a bizonyítékok rendelkezésre bocsátásával. Mielőbb ki kell hallgatni dr. Kenéz Andreát az ügy volt bíróját is. Hangfelvétel, több tanú, továbbá maga az ítélet egyes képtelen részei támasztják alá, hogy jogállamban megengedhetetlen gaztett történhetett, visszaélve a bírói hatalommal.

Eljött az ideje annak, hogy a hazánk elleni sorozatos támadásokat elősegítő, migránsokat védő és adócsalók jogaira annyira érzékeny liberális jogvédők és baloldali közéleti szereplők is felemeljék végre hangjukat ebben botrányos ügyben és velünk együtt követeljék az igazságtételt.

Csak a Nemzet !

Budapest, 2018. március 7.

Honfitársi üdvözlettel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,
a NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT (www.njsz.hu) ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu
www.facebook/gaudinagytamas

Ps. Alább olvasható a pestisracok.hu erről szóló cikke.
 
Enyhített és megszüntetett kényszer-intézkedések: Budaházyék egy lépéssel közelebb a szabadsághoz PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 02.

Mai döntésével a Budaházy-Hunnia büntetőper másodfokú szakaszában a Fővárosi Ítélőtábla dr. Lassó Gábor bíró által vezetett tanácsa időmúlásra tekintettel megszüntette Budaházy György és hét vádlott-társa házi őrizetét és a kényszerintézkedést lakhely-elhagyási tilalomra enyhítette, továbbá eddig lakhely-elhagyási tilalom alatt álló hét vádlott esetében megszüntette a kényszerintézkedést.
Az ügyész indokolás nélkül fellebbezést jelentett be, a vádlottak és védők tudomásul vették a döntést, amely a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható. Részletek: https://goo.gl/p4Gy1M

Ráadásul a bírói tanács bejelentette, hogy érdemi döntését előreláthatóan április 17-én hozza meg, tehát a választások után, addig még két további tárgyalást tűzött ki: március 20. és 27-re.

Ezzel Budaházyék egy újabb lépéssel közelebb kerültek a szabadsághoz ebben a már több mint 9 éve tartó képtelen koncepciós eljárásban, amelyben első fokon 125 év fegyházat szabtak ki rájuk és amelynek során már éveket ültek előzetes letartóztatásban és házi őrizetben.

A baljós indulás után(https://goo.gl/mNZFQR) ez egy kedvező előjelnek tekinthető, mivel nem kizárhatóan a bírói tanács - az eddig megismert vádlotti és védői fellebbezések miatt - már tisztán látja az elsőfokú ítélet jogellenességét és megalapozatlanságát és erre figyelemmel enyhíteni kívánta a vádlottak szenvedéseit. A döntésre éppen Budaházy már második tárgyalási napot kitöltő, az ítéletet ízekre szedő, rendkívül alapos fellebbezési indokolását követően került sor a tárgyalási nap végén. A bíróság ezek szerinti a választás eredményét is kivárja: egy nagyon nem kívánatos balliberális győzelem üzenete elképzelhetjük milyen hatással lehet... Mindenesetre fontos, hogy megtorpant a Budaházyékból mindenáron, a tények és a jog ellenére terroristákat faragni kívánó gépezet.

Közben pedig Budaházy-Hunnia ítéletet övező bírói és ügyészi bűncselekmények gyanúja miatt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) által tavaly december 22-én a legfőbb ügyésznél tett feljelentéssel kapcsolatban (háttér: https://goo.gl/sq9Va9) már több mint két hónapja lényegében nem történt semmi érdemleges, de aggasztó esemény annál inkább.

Tegnap értesültem a Központi Nyomozó Főügyészségtől (KNYFÜ), hogy a az NJSZ feljelentés kivizsgálását botrányos módon - azon túl, hogy már eleve abszurd, hogy az elsőfokon a vádat képviselő KNYFÜ hatáskörébe utalták az ügyet - arra az ügyészre bízták, aki a feljelentéssel is érintett dr. Prancz Balázs ügyész mellett a vád képviseletében tevőlegesen is részt vett.

Dr. Bródi Béla már a nyomozati szakban is elutasított több gyanúsítotti indítványt, majd több első fokú tárgyaláson egyedül képviselte vádat, de volt, hogy dr. Prancz Balázs ügyésszel együtt is. Nyilvánvaló, hogy így tőle elfogulatlan eljárás nem várható (Be. 31. § (1) d/ pont) , sőt ő nem kizárhatóan - akár gyanúsítottként, de tanúként mindenképpen - összefüggésbe hozható a feljelentés tárgyát képező hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás bűncselekményekkel. A feljelentés nem megfelelő ügyészségre bízása miatt február 19-én a KNYFÜ kizárását kértem, de most ezt a kiegészítem az érintett ügyész kizárására vonatkozó indítvánnyal.

Budaházy György mai rövid értékelése: "Szorgos népünk győzni fog."

A mai történésekről így nyilatkoztam a Pesti Srácoknak:

https://pestisracok.hu/megszuntettek-budahazy-gyorgy-hazi-orizetet/

Budapest, 2018. február 26.

A NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT (www.njsz.hu) nevében is:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető
www.gaudinagytamas.hu
www.facebook/gaudinagytamas

 
Budaházyék terroristának minősítése a Soros-terv része, ezért ennek is megálljt kell parancsolni! PDF Nyomtatás E-mail
2018. február 23.


2018. február 22-én Kubinyi Tamással az Álmos Király TV élő világhálós adásában beszélgetett dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a végkifejlet felé tartó és baljós jelekkel kísért Budaházy-Hunnia büntetőperről. Tavalyelőtt nyár végén a terrorizmussal is vádolt 17 hazafit első fokon összesen 125 év fegyházra ítélték egy súlyosan törvénytelen és hatálytalan ítélettel. A másodfokú eljárás szakmai elemzése itt olvasható (szerző: dr. Gaudi-Nagy Tamás).
Kinek az érdeke az,  hogy már több mint 9 éve igyekeznek minden követ megmozgatva terroristának minősíteni nemzeti érzelmű ellenállókat, akik a hazánk függetlenségéért és szabadságáért küzdöttek ? Miért akarják azt, hogy a terrorizmus ne a valódi terroristákkal (iszlám szélsőségesek - legújabban pl. nálunk Ahmed H.,  a gyurcsányi időszak 2006 őszi állami terrorizmusa rendőri segédlettel) legyen a társadalmi tudatban összekapcsolva, hanem nemzetükért áldozatokra is kész hazafiakkal ?
Milyen példátlan törvénytelenségek és milyen bűncselekmények megalapozott gyanúja lengi körül az elsőfokú ítéletet ? Hogy áll a másodfokú eljárás és mi várható ?


Ezekről a témákról is szól a beszélgetés.
(Ez a kérdés feszegeti dr. Morvai Krisztina nemzeti jogvédő európai parlamenti képviselő is minapi tv-interjújában)
George Soros emberei nem csak az Európai Unió vezető testületeiben, számos tagállam kormányában, és hazai nemzetellenes pártokban, álliberális-álcivil-áljogvédő szervezetekben vannak jelen, de a nemzeti jogvédők keserű tapasztalata szerint beszivárogtak a magyar államszervezet számos ágába, így az ügyészségbe és bíróságba is. Így válik lehetővé az, hogy a nemzetállamok felszámolását célzó Soros terv végrehajtását szolgáló koncepciós perek zajlanak magyar bíróságokon a Soros terv ellen küzdő hazafiakkal szemben. Céljuk az, hogy a tömeges bevándoroltatás eszközével is szolgált új, egyformásított, nemzetállamoktól mentes, nemzeti kultúráktól és hagyományoktól megfosztott, kevert népességű Európában teret nyerjen az új embertípus, a homo sorosiensis, amely már tökéletesen alkalmas a háttérhatalmak ördögi terveinek végrehajtására. Céljuk az is, hogy álcázott jogi és politikai módszerekkel, a patrióta európaiakat is megtévesztve  leszámoljanak azokkal, akik készek és képesek határozott és kemény ellenállásra a nemzeti függetlenség és nemzeti értékek megóvása érdekében.  Céljuk, hogy elvegyék a kedvét az ellenállástól azoknak, akik szeretett hazájukat a végveszélyből menteni szeretnék. Ezért akarják Budaházyékat évtizedekre fegyházba csukni terroristának alaptalanul minősítve őket. És ezért mentegetik minden létező fórumon a 2015-ös röszkei, valódi  terrorcselekmény iszlamista elkövetőjét.

A Budaházy-Hunnia koncepciós eljárás folytatása és a vádlottak terroristának minősítése és emiatt drákói megbüntetése  nem nemzeti érdek, nem lehet a kormány érdeke sem. Ezzel szemben kifejezetten Magyarország ellenségeinek érdeke, ezért annak megálljt kell parancsolni. STOP SOROS-ra van szükség tehát nem csak az Országgyűlés napirendjén szereplő, egyébként helyeselhető törvényjavaslatok keretei között, de elengedhetetlen,  hogy STOP SOROS törvénycsomag része legyen a Soros terv ellen harcoló és meghurcolt Budaházyéknak biztosított közkegyelem és jóvátételük.
A BUDAHÁZY ÉS TÁRSAI SZABADSÁGÁÉRT INDÍTOTT PETÍCIÓ ITT ÍRHATÓ ALÁ.

A már csaknem egy évtizede törvénytelenül, Soros érdekeinek megfelelően meghurcolt Budaházy György és 16 társának ügye egész Magyarország ügye !

Budapest, 2018. február 23.

A NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT (www.njsz.hu) nevében is:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető
www.gaudinagytamas.hu
www.facebook/gaudinagytamas
 
Budaházy-Hunnia per 2. fok: a Lassó tanács eddig minden megalapozott védelmi indítványt lesöpört, baljósak az előjelek - dr. Gaudi-Nagy Tamás jogi tudósítása az első napról PDF Nyomtatás E-mail
2018. február 14.

Ma, 2018. február 13-án megkezdődött a Budaházy-Hunnia per másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán. A Kúria dísztermében nagyszámú érdeklődő – köztük dr. Morvai Krisztina független EP képviselő, dr. Schiffer András, Novák Előd, Varga Domokos György és jómagam) és újságíró jelenlétében zajló tárgyaláson eddig sajnos minden a papírforma szerint alakult. A védelem sorait számos nemzeti jogvédő ügyvéd erősíti és ott van a védők között dr. Szikinger István ügyvéd is. Jelen írás alapvetően egy jogi-szakmai beszámoló, amely a történteket és a felmerült eljárási jogi és anyagi jogi kérdéseket nem a napi sajtó szintjén, hanem jogi alapossággal igyekszik, jogszabályi hivatkozásokkal bemutatni a történeti hűség kedvéért, remélhetően közérthetően. Elnézést, ha ez nem mindig sikerült.


Összegzés

A nap összegzéseként megállapítható, hogy a dr. Lassó Gábor bíró által vezetett háromtagú bírói tanács felületes és téves indokolásokkal elutasította a védelem kőkemény jogi megalapozottságú, nyilvános ülés elején előterjesztett indítványait az eljárás felfüggesztésére és az eljáró tanács ellen előterjesztett kizárási indítványokon is átlépve tolja az ügyet előre. Több eljárási hibát is vétett a bírói tanács a mai ülésen, amelyen az V. r. vádlottig jutott a sor, aki hosszú perceken át ismertette a többi vádlotthoz hasonlóan rendkívüli alapossággal az elsőfokú ítélet megalapozatlansági körülményeit és az elsőfokú eljárás, továbbá az ügyészségi nyomozás ötvenes éveket idéző visszásságait. De úgy tűnik a gépezet halad előre. Mi zárja ki, hogy itt sem az első fokon tapasztaltak szerinti végkifejlet lesz ? Az eddig történtek nem biztatóak. Folytatás február 15-én 9 órakor, majd 20-án és 27-én 9 órakor.

A védelem eljárás felfüggesztési indítványai és azok elutasítása

Az ülés elején a felek számba vételét követően mindjárt Budaházy György első fokon 13 évre ítélt I.r. vádlott ismertette és átadta a bírói tanács részére a Nemzeti Jogvédő Szolgálatunk 2017. december 22-én Legfőbb Ügyészséghez benyújtott, bizonyítékokkal alátámasztott feljelentését, amelyet az elsőfokú ítéletet övező hivatali bűncselekmények (bírói és ügyészi bűncselekmények: hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás) megalapozott gyanúja miatt terjesztettünk elő. A Legfőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya 2018. január 8-án kelt tájékoztatása szerint a feljelentést a "további esetleges intézkedések megtétele érdekében" a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbították, amely ügyészi szervnél a büntetőeljárás jelenleg folyamatban van. Mivel három napon belül sem elutasítás, sem feljelentés kiegészítés nem érkezett, ezért úgy kell tekinteni, hogy a nyomozás folyamatban van.
Hamar Budaházyba fojtotta a szót a tanácselnök, de erre reagálva dr. Szikinger István ügyvéd, Budaházy védője az eljárás felfüggesztését indítványozta a Be. 266. § (1) bek. a) pontján keresztül alkalmazandó Be. 188. § (1) bekezdés d) pontja alapján, mivel addig a másodfokú eljárás lefolytatásának akadálya van, amíg nem tisztázódik külön büntetőeljárás keretében, hogy egyáltalán formailag joghatályos elsőfokú ítéletről van-e szó, vagy esetlegesen hivatalos személyek által elkövetett hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás bűncselekményei útján előállított, ítéletnek nem tekinthető iratról. Utóbbi esetben nincs miről tárgyalni, nem létezőnek minősül az ítélet és az eljárás megszüntetésének van helye.

Mindenesetre egy ilyen kivételes és súlyos igazságszolgáltatási visszásság felmerülése egyrészt jogállami botrány, másrészt emiatt nem szabadna folytatni ezt a másodfokú eljárást, amíg ezen lényeges előzetes kérdésben a büntetőeljárás jogerősen be nem fejeződik. Ez pedig akár több év is lehet.
Ezt követően dr. Manger Marcell ügyvéd, III. r. és XV. r. vádlottak védője (NJSZ együttműködő ügyvéd) két másik jogcímen is indítványozta az eljárás felfüggesztését. Egyrészt a Be. 266. § (1) bek. d) pontja alapján az Európai Bíróságnál indítandó előzetes döntéshozatali eljárás kezdeményezése okán, másrészt indítványozta, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz a Btk. terrorcselekményt szabályozó 261. §-ának nemzetközi egyezménybe ütközésének megállapítását célzó eljárás lefolytatása érdekében a Be. 266. § (1) bek. b) pontja alapján.

Az Európai Unió Működéséről szóló Szerződés 267. cikke értelmében, az Európai Bíróság előzetes döntést akkor hozhat, amennyiben a tagállami bíróság előtt felmerült uniós jogkérdés eldöntése szükséges a határozathozatalhoz.

Az Alaptörvény 24. cikk (2) f) pont szerint az Alkotmánybíróság vizsgálja a jogszabályok nemzetközi szerződésbe ütközését. Az alkotmánybíróságról szóló 2011. évi CLI. törvény (AB tv.) 32. § (2) bekezdése szerint a bíró – a bírósági eljárás felfüggesztése mellett – az Alkotmánybíróság eljárását kezdeményezi, ha az előtte folyamatban levő egyedi ügy elbírálása során olyan jogszabályt kell alkalmazni, amelynek nemzetközi szerződésbe ütközését észleli. Jelen esetben éppen erről van szó.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 9 / 64
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem