A+ | A- | Alap
2018. március 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Ítélet nélkül ért véget Budaházy mai tárgyalása, Gaudit pénzbírságra ítélték véleménye miatt PDF Nyomtatás E-mail
2009. november 04.

http://szentkoronaradio.com
csekel, k, 2009/11/03 - 13:33


Ítélet nélkül ért véget Budaházy György mai tárgyalása a szovjet emlékmű megrongálása miatti perben. Gaudi-Nagy Tamást viszont pénzbírságra ítélték, miután kijelentette: "...vannak olyan dokumentumok, amelyekből megállapítható, hogy hol került a méltó helyére a címer."

Csalódniuk kellett azoknak a szimpatizáns hazafiaknak, akik a szokásos órákig tartó tárgyalásra készültek ma délelőtt, ugyanis az egész egy órán belül véget ért. Budaházy egy korábbról elhúzódó perének a folytatására került ma sor, de csak egy tanút hallgattak meg. A többiekre már nem jutott idő, mert Gyuri és az ügyvédek egységes felszólalása után Gaudi-Nagy Tamás bejelentette, hogy a bírónő elfogultsága miatt nem várható igazságos ítélet, sem Gyuri, sem a többi vádlott esetében, ezért kérte a tárgyalás elnapolását. (Az új időpontot később tesszük majd közzé.)

Érezhető volt a feszültség már az első percekben. Az egész azzal kezdődött, hogy miután egy negyedórás késéssel bekísérték a kommandósok Gyurit, akit hangos taps és ováció fogadott, ő kérte a bilincs levételének engedélyezését, mire a bírónő azt válaszolta, hogy azt nem lehet és különben is már rég el kellett volna kezdeni a tárgyalást, a hallgatóságot pedig rendre utasította a véleménynyilvánítás miatt. Tudomására hozta mindenkinek, hogy a kamerára is azért van szükség, hogy ha rendbontás fordulna elő, akkor legyen bizonyítékuk. Megdöbbentő volt a megalázó rendőri jelenlét, mintha egy sorozatgyilkos lenne a vádlott:a Gyurira vigyázó öt kommandóson kívül, akik közül kettőnél gépfegyver is volt, további öt rendőr állt sorfalat a tárgyalóteremben, a bejárati ajtó előtt, további 10-15, pedig odakint várakozott.

Behívták az első tanút, aki egy szakértő volt. Őt az emlékmű felújításának körülményeiről kérdezték. Ő végig a "szovjet hősi emlékműről" beszélt és megtudhattuk tőle, például azt, hogy az egész felújítás, amit a Budapest Galéria, mint az emlékmű kezelője rendelt meg, több, mint 9 millió forintba került! A kőmunkálatok 2 millió 996 ezer forintba, míg a bronzmunkálatok további 6 millió 796 ezer forintba. Úgy tűnik ahelyett, hogy egyszerűen csak lemosták volna a festéket és visszatették volna a levert címert, felújították az egész emlékművet. Nem néztek utána, hogy hol van a címer eredeti öntőformája, (pedig 1972-ben már volt egy felújítás) ehelyett a másikat vették le és használták fel egy teljesen új öntőforma elkészítéséhez. Továbbá a felújítás során abból is vita támadt, hogy mi a különbség "betű" és "karakter" között, ugyanis az emlékművön 3050 vésett írásjel található, köztük cirill betűk is. Ezek az apróságok az árkalkulációnál számítanak sokat. A tanú nem tudott arról, hogy az emlékmű védetté lenne nyilvánítva.

Az egyik ügyvéd azon kérdésére, hogy tud-e arról tanú, hogy mondjuk Moszkvában ma található-e a Magyar Királyi Honvédségnek emlékműve, a tanú nem felelhetett, mert a bírónő nem engedélyezte.

A címerrel kapcsolatosan szóba került még, hogy az eredeti, miután eltűnt, a felújítással megbízott szakemberek nem tudták, hogy hova lett, hol is kellene keresni? Gaudi-Nagy Tamás ekkor közölte a tanúval, hogy pedig "...vannak olyan dokumentumok, amelyekből megállapítható, hogy hol került a méltó helyére a címer." Ezután a bírónő pénzbírsággal fenyegetőzött, mire Gaudi kijelentette, hogy alkotmányos joga van véleményt nyilvánítani. Dr. Szabó Noémi bírónő ekkor, 200 ezer forint pénzbírságra ítélte, majd megkérdezte, hogy van-e valakinek még kérdése?

Ekkor Budaházy Gyuri felállt és elmondta, hogy szerinte a bírónő elfogult az üggyel kapcsolatban. Bizonyítékként erre a bírónő viselkedését hozta fel, nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi tárgyalások alkalmával is. Gaudi-Nagy Tamás ezután 10 perc szünetet kért a többi ügyvéddel való konzultációra, majd bejelentette, - később kollégái is követték - hogy a bírónő elfogultsága miatt nem várható el az igazságos ítélet sem Gyuri, sem a többi vádlott esetében, ezért kéri a tárgyalás elnapolását.

A bírónő kitűzte az új időpontot, majd a tárgyalás véget ért. A szimpatizánsok hangos "Budaházy! Budaházy!" skandálással búcsúztak Gyuritól.

A hallgatóság, miután elhagyta a termet, odakint még zúgolódott pár percig, ezért a bírónő nem mert kijönni.
Rendőrök érkeztek a segítségére, akik sorfalat álltak, nehogy a tömeggel kerüljön szembe. Miután kilépett a teremből, a tömeg hangos "Vérbíró! Vérbíró!" skandálással tette emlékezetessé számára a mai napot.

A bírónő valószínűleg zokon vette a neki szánt üzenetet, hiszen ma kiderült: Eljárás lett a "vérbírózásból".

Az esetet, - csak úgy, mint a tárgyalás fontosabb részeit - megörökítettük, az alábbi videó végén megtekinthető.

 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem