A+ | A- | Alap
2015. október 04.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Ítélet nélkül ért véget Budaházy mai tárgyalása, Gaudit pénzbírságra ítélték véleménye miatt PDF Nyomtatás E-mail
2009. november 04.

http://szentkoronaradio.com
csekel, k, 2009/11/03 - 13:33


Ítélet nélkül ért véget Budaházy György mai tárgyalása a szovjet emlékmű megrongálása miatti perben. Gaudi-Nagy Tamást viszont pénzbírságra ítélték, miután kijelentette: "...vannak olyan dokumentumok, amelyekből megállapítható, hogy hol került a méltó helyére a címer."

Csalódniuk kellett azoknak a szimpatizáns hazafiaknak, akik a szokásos órákig tartó tárgyalásra készültek ma délelőtt, ugyanis az egész egy órán belül véget ért. Budaházy egy korábbról elhúzódó perének a folytatására került ma sor, de csak egy tanút hallgattak meg. A többiekre már nem jutott idő, mert Gyuri és az ügyvédek egységes felszólalása után Gaudi-Nagy Tamás bejelentette, hogy a bírónő elfogultsága miatt nem várható igazságos ítélet, sem Gyuri, sem a többi vádlott esetében, ezért kérte a tárgyalás elnapolását. (Az új időpontot később tesszük majd közzé.)

Érezhető volt a feszültség már az első percekben. Az egész azzal kezdődött, hogy miután egy negyedórás késéssel bekísérték a kommandósok Gyurit, akit hangos taps és ováció fogadott, ő kérte a bilincs levételének engedélyezését, mire a bírónő azt válaszolta, hogy azt nem lehet és különben is már rég el kellett volna kezdeni a tárgyalást, a hallgatóságot pedig rendre utasította a véleménynyilvánítás miatt. Tudomására hozta mindenkinek, hogy a kamerára is azért van szükség, hogy ha rendbontás fordulna elő, akkor legyen bizonyítékuk. Megdöbbentő volt a megalázó rendőri jelenlét, mintha egy sorozatgyilkos lenne a vádlott:a Gyurira vigyázó öt kommandóson kívül, akik közül kettőnél gépfegyver is volt, további öt rendőr állt sorfalat a tárgyalóteremben, a bejárati ajtó előtt, további 10-15, pedig odakint várakozott.

Behívták az első tanút, aki egy szakértő volt. Őt az emlékmű felújításának körülményeiről kérdezték. Ő végig a "szovjet hősi emlékműről" beszélt és megtudhattuk tőle, például azt, hogy az egész felújítás, amit a Budapest Galéria, mint az emlékmű kezelője rendelt meg, több, mint 9 millió forintba került! A kőmunkálatok 2 millió 996 ezer forintba, míg a bronzmunkálatok további 6 millió 796 ezer forintba. Úgy tűnik ahelyett, hogy egyszerűen csak lemosták volna a festéket és visszatették volna a levert címert, felújították az egész emlékművet. Nem néztek utána, hogy hol van a címer eredeti öntőformája, (pedig 1972-ben már volt egy felújítás) ehelyett a másikat vették le és használták fel egy teljesen új öntőforma elkészítéséhez. Továbbá a felújítás során abból is vita támadt, hogy mi a különbség "betű" és "karakter" között, ugyanis az emlékművön 3050 vésett írásjel található, köztük cirill betűk is. Ezek az apróságok az árkalkulációnál számítanak sokat. A tanú nem tudott arról, hogy az emlékmű védetté lenne nyilvánítva.

Az egyik ügyvéd azon kérdésére, hogy tud-e arról tanú, hogy mondjuk Moszkvában ma található-e a Magyar Királyi Honvédségnek emlékműve, a tanú nem felelhetett, mert a bírónő nem engedélyezte.

A címerrel kapcsolatosan szóba került még, hogy az eredeti, miután eltűnt, a felújítással megbízott szakemberek nem tudták, hogy hova lett, hol is kellene keresni? Gaudi-Nagy Tamás ekkor közölte a tanúval, hogy pedig "...vannak olyan dokumentumok, amelyekből megállapítható, hogy hol került a méltó helyére a címer." Ezután a bírónő pénzbírsággal fenyegetőzött, mire Gaudi kijelentette, hogy alkotmányos joga van véleményt nyilvánítani. Dr. Szabó Noémi bírónő ekkor, 200 ezer forint pénzbírságra ítélte, majd megkérdezte, hogy van-e valakinek még kérdése?

Ekkor Budaházy Gyuri felállt és elmondta, hogy szerinte a bírónő elfogult az üggyel kapcsolatban. Bizonyítékként erre a bírónő viselkedését hozta fel, nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi tárgyalások alkalmával is. Gaudi-Nagy Tamás ezután 10 perc szünetet kért a többi ügyvéddel való konzultációra, majd bejelentette, - később kollégái is követték - hogy a bírónő elfogultsága miatt nem várható el az igazságos ítélet sem Gyuri, sem a többi vádlott esetében, ezért kéri a tárgyalás elnapolását.

A bírónő kitűzte az új időpontot, majd a tárgyalás véget ért. A szimpatizánsok hangos "Budaházy! Budaházy!" skandálással búcsúztak Gyuritól.

A hallgatóság, miután elhagyta a termet, odakint még zúgolódott pár percig, ezért a bírónő nem mert kijönni.
Rendőrök érkeztek a segítségére, akik sorfalat álltak, nehogy a tömeggel kerüljön szembe. Miután kilépett a teremből, a tömeg hangos "Vérbíró! Vérbíró!" skandálással tette emlékezetessé számára a mai napot.

A bírónő valószínűleg zokon vette a neki szánt üzenetet, hiszen ma kiderült: Eljárás lett a "vérbírózásból".

Az esetet, - csak úgy, mint a tárgyalás fontosabb részeit - megörökítettük, az alábbi videó végén megtekinthető.

 
< Előző   Következő >
http://rxonepill.com/category/mans-health/ http://rxonepill.com/category/antibiotics/ http://rxonepill.com/category/womans-health/ http://rxonepill.com/category/general-health/
Ventolin inhaler buy Xenical buy Order prilosec Buy advair cheap Clonidine online purchase Buy roche accutane online uk Order nexium Doxycycline no prescription Diflucan online purchase order zoloft online elavil without prescription prometrium online dutasteride price generic zofran cost buy keflex

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem