A+ | A- | Alap
2018. március 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
2005. március 4-én megtartotta második sajtótájékoztatóját "Veszélyben a jogállam- tömeges jogsértések Magyarországon" címmel a Nemzeti Jogvédő Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail
2005. március 04.

A Magyarok Háza, CSONTVÁRY termében megtartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Jogvédő Alapítvány a résztvevőknek bemutatta a céljait, feladatát, működése első félévének tapasztalatait és néhány folyamatban lévő nemzeti jogvédő jogi eljárást, amelyekben veszedelmesen „feszegetik" a jogállami kereteket. 

Ezen túlmenően az Alapítvány beszámolt a sajtó tisztelt képviselőinek néhány, a közéletet foglalkoztató üggyel kapcsolatos jogi álláspontról (pl. a december 5-i népszavazás tanulságai és következményei, a választási eljárási törvény tervezett módosítása, az Egyenlő Bánásmód Hatóság felállítása, a gazdamozgalom követelései és az állam felelőssége)
A sajtótájékoztatót dr. Balsai Szabolcs, dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Grespik László tartotta.
Rövid ízelítő az ismertetett nemzeti jogvédő ügyekből:

1. A váci magyar könyvespavilon elleni diszkrimináció avagy a Gondos Béla ügy megismétlődése ezúttal vidéken, avagy magyar kulturális értékeket hordozó kiadványokat árusító pavilon ellehetetlenítése terület-felhasználási engedély megtagadásával.

2. A Képes Krónika ügy, avagy az Országos Széchenyi Könyvtár szereptévesztése?

Az állam üzleti megfontolásokból – szerzői jogi jellegű igényeket támasztva - megtilthatja-e, hogy hozzájárulása nélkül a Képes Krónikáról bárki a Helikon Kiadó által 1964-ben és 1987-ben megjelentetett hasonmás kiadások alapján, saját átdolgozásban kiadványt készítsen ? Az OSZK jogi ámokfutása a Képes Krónika hasonmás kiadását Pap Gábor és Szántai Lajos hiteles történelmi hátteret bemutató tanulmányaival együtt publikáló közhasznú egyesülettel szemben.

3. A gyülekezési joggal kapcsolatos önkényes és visszaélésszerű rendőrségi gyakorlat

Az utóbbi években a rendőrség számos esetben bizonyította, hogy önkényesen, a jogállami normákat és a hatályos magyar jogszabályokat figyelembe nem vevő módon kezeli a demonstrációkat, és jogalap nélkül tilt meg tüntetéseket, oszlatja fel azokat, illetve jár el a tüntetésen résztvevőkkel szemben. Felvillant néhány ilyen eset, közte a 2003. december 1-ejei jogellenesen feloszlatott gesztenyéskerti tüntetéssel, a jogellenesen betiltott 2004. május 23-i Erzsébet téri rendezvénnyel, továbbá a 2004. december 10-i Gyurcsány villa elé bejelentett, szintén jogalap nélkül megtiltott tüntetéssel kapcsolatos, jelenleg is folyó hazai és nemzetközi jogi eljárásokat.
4. A kárpótlási folyamat teljes kártalanítással történő lezárása

Az önkényuralom időszakában az állam által végrehajtott tömeges és kártalanítás nélküli vagyonelvonással (államosítás) sújtott - kárpótlási jogszabályok által csupán részlegesen kárpótolt - károsultak igazságos, teljes kártalanításának ügye, próbaper előkészítése, a felvidéki kitelepítettek elmaradt kárpótlása és egyéb kapcsolódó témák.

A sajtótájékoztatóról készült, a Magyar Rádióban 2005. március 6-án sugárzott Vasárnapi Újságban elhangzott rádiótudósítás hanganyaga meghallgatható itt. 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem