Holnap a Kúrián felülvizsgálati ítélet várható Gaudi elleni (Pásztor-féle) koncepciós perben

október. 9. 2017. 3:03 Nemzeti Jogvédő Hírek

Ezúton tájékoztatom a hazafias közvéleményt, hogy a Kúrián (1055 Budapest, Markó u. 16. fszt 9.)  2017. október 10-én 9 órától kezdődő nyilvános ülésen az ellenem és két aktivista ellen egy 2014-es földvédő tüntetés és Pásztor István leköpése kapcsán indított koncepciós büntetőeljárásban felülvizsgálati ítélethozatal várható. 

A Fővárosi Törvényszék 2016. szeptember 23-án hozott bátor és korrekt jogerős ítéletében a Pásztor István VMSZ elnök 2014. május 6-i földvédő tüntetésen történt leköpése kapcsán indított koncepciós eljárásban bűncselekmény hiányában felmentett az ellenem felbujtói minőségben elkövetett személyes szabadság megsértése és garázdaság minősített esetei miatt emelt vádak alól. Helyben hagyta tehát a dr. Csákány Ildikó vezette háromtagú bírói tanács (dr. Koós Béla Gergely, dr. Keszthelyi Csaba) meggyőző és részletesen indokolt jogerős felmentő ítéletében  a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2015. szeptemberi  elsőfokú felmentő ítéletét, miután egyetértett velünk abban, hogy a bizonyítási eljárásban sikerült rendőr és civil tanúkkal, illetve felvételekkel cáfolnunk a képtelen vádakat: senki sem észlelt közvádas bűncselekményeket és lincshangulatot, senki nem látott okot rendőri közbeavatkozásra, Pásztorral kapcsolatos nyilatkozatom, a vélemény-nyilvánításra való felhívás nem volt felbujtás, így nem valósítottam meg bűncselekményt. 

Az elsőfokú és másodfokú bíróság által szétzúzott vádak miatt felsült ügyészség a jogerős felmentő ítélet ellen a hat hónapos törvényes határidő utolsó napjaiban felülvizsgálati indítványt nyújtott be, kérve csoportos garázdaság bűntette felbújtójaként történő megbüntetésemet. Az ügyészség ráadásul megismételt eljárást kért, bár semmilyen okot és körülményt nem jelölt meg abban a körben, hogy milyen bizonyítási cselekmény elvégzését kéri, sőt hosszan érvel amellett, hogy a feltárt tényállás alapján kell engem mindenképpen megbüntetni, dacára egyébként a két felmentő ítéletnek, amelyek büntetőjogi felelősségemet egyértelműen kizárták.

Védőim: dr. Manger Marcell ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere és dr. Kovacsics László ügyvéd.

Kérem, hogy aki szolidáris velem, és megteheti, jöjjön el a tárgyalásra, köszönöm az eddigi kiállást is!

 

Honfitársi üdvözlettel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő