JÚNIUS 16. A Rákóczi szabadságharc ünnepe

június. 18. 2013. 19:19 Nemzeti Jogvédő Hírek

 1703. JÚNIUS 16.

Gaudi-Nagy Tamás: A dicsőséges Rákóczi szabadságharc a mának is üzent (videóval)

2013, június 18 – 17:02

Gaudi-Nagy Tamás a II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharcra emlékezett a Parlamentben. Üzenete szerinte ma is aktuális: a más népek általi leigázás ellen küzdött, ugyanakkor a szabadságszerető nemzetekre egyre gyakrabban próbálják rákényszeríteni a külföldi befolyást.

Közölte: méltatlan, hogy az idei év Rákóczi-emlékévvé nyilvánítsa elbukott, június 16-át, a szabadságharc kitörésének időpontját azonban nemzeti ünneppé kellene nyilvánítani, üzenve: nem hagyjuk, hogy nemzetünk szabadságát leigázzák.


Rétvári Bence államtitkár elmondta: Kassán rengetegen adóznak Rákóczi sírjánál. Bár elbukott a szabadságharc, a legjobb békét kötöttük – emlékeztetett a történelmi múltra, amely megakadályozta, hogy Magyarország, tartományként része legyen a Habsburg Birodalomnak.

Belső, erős gazdaság nélkül nem tudunk hosszú távon magyar szuverenitást szolgálni – fűzte hozzá.

http://www.gaudi.jobbik.hu/gaudi-nagy_tam%C3%A1s_dics%C5%91s%C3%A9ges_r%C3%A1k%C3%B3czi_szabads%C3%A1gharc_m%C3%A1nak_%C3%BCzent_vide%C3%B3val  

Rákóczi ma is üzen a magyarságnak

2013, június 17 – 07:47

A II. Rákóczi Ferenc Öröksége Egylet és a Rákóczi Lovasai Hagyományőrző Egyesület szervezésében – a Rákóczi szabadságharc kezdetének 310. évfordulója alkalmából – nemzeti szervezetek emlékeztek Budapesten. Az Oktogontól a Hősök teréig vonuló több száz fős emlékmeneten részt vettek a Jobbik, az Új Magyar Gárda és a Magyar Nemzeti Gárda tagjai is, de többen érkeztek a Csonka-Magyarország határain túlról, az elszakított területekről is.

http://www.gaudi.jobbik.hu/r%C3%A1k%C3%B3czi_ma_%C3%BCzen_magyars%C3%A1gnak

Tisztelgő emlékmenet a Rákóczi-szabadságharc kezdetének 310. évfordulóján

2013, június 16 – 21:02

A II. Rákóczi Ferenc fejedelem vezette szabadságharc kezdetének 310. évfordulója alkalmából tartottak tisztelgő emlékmenetet nemzeti szervezetek Budapesten.

A rendezvényen – amely az Oktogontól indult, majd a Hősök terén zárult a felszólalók beszédeivel – több hagyományőrző egyesület, valamint az Új Magyar Gárda és a Magyar Nemzeti Gárda is részt vett. Az összesen körülbelül kétszáz – jobbikos, árpádsávos és magyar nemzeti zászlókkal felszerelkezett – érdeklődőt lovas hagyományőrzők és egy zenekar is kísérte, majd a Hősök terén egy ágyúlövéssel emlékeztek a szabadságharc kezdetére.

A rendezvényen ezt követően többek között Gaudi-Nagy Tamás és Szávay István országgyűlési képviselők, Hegedűs Loránt református lelkész, illetve az Új Magyar Gárda valamint a Magyar Nemzeti Gárda vezetői is beszédet mondtak.

Gaudi-Nagy Tamás arról beszélt: Rákóczi-szabadságharcra van szükség ma Magyarországon, hiszen "a nemzet jogai jelenleg is le vannak tiporva", a nemzeti vagyont átjátszottak idegenszívűeknek, az emberek pedig egyre nehezebb helyzetben vannak. Szerinte ha élne a fejedelem, akkor nem tűrné azt a szellemi terrorizmust, ami jelenleg Magyarországon folyik.

 http://www.gaudi.jobbik.hu/tisztelg%C5%91_eml%C3%A9kmenet_r%C3%A1k%C3%B3czi-szabads%C3%A1gharc_kezdet%C3%A9nek_310_%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n