Morvai Krisztina felhívása a Nemzeti Jogvédő Alapítvány támogatására

február. 7. 2008. 10:10 Nemzeti Jogvédő Hírek

Kedves Barátaim!

Ismét eljött a személyi jövedelemadó bevallás ideje. A kevés megmaradt "szabadság-morzsánk" egyike, hogy SZJA-nk 1%-ával támogathatunk olyan szervezetet is, amely Magyarország és a magyar emberek szabadságáért, emberi jogaink védelméért kűzd. Én magam a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak (NJA) ajánlom fel ezt az összeget s Benneteket is erre szeretnélek kérni, bíztatni. Az NJA – Zétényi Zsolt és Gaudi-Nagy Tamás vezetésével s az együttműködő jogászkollégák nagylelkű és rendkívül magas szakmai színvonalú munkájával – felbecsülhetetlen érdemeket szerzett egyebek mellett a 2006. őszi tömeges rendőri brutalitás áldozatainak jogvédelme terén. Az NJA ügyvédei védték a legnagyobb számban a koncepciós eljárások alá vontakat, képviselték a jogellenesen bebörtönzötteket, megkínzottakat s a súlyosan sérült embereket. Komoly erőfeszítéseket tettek és tesznek a rendőrbűnözők felelősségrevonása érdekében is. Mindezek az eljárások ma is igen nagy számban vannak folyamatban. Emellett szabadságjogaink újabb és újabb formákban sérülnek, ezért újabb és újabb ügyek indulnak, ahol a nemzeti érzelmű, magasan képzett ügyvéd kollégáknak helyt kell állniuk honfitársaink emberi méltóságának és jogainak védelmében.

Kérlek Benneteket, hogy látogassatok el a Nemzeti Jogvédő Alapítvány honlapjára, ahol számos értékes ismeretre lelhettek munkájukról, s így a nemzeti jogvédelem aktuális kérdéseiről. Itt találhatók az SZJA 1% felajánlásához szükséges adatok (adószám) is – az Információk rovatban. A honlap címe: www.nja.hu.

Megragadom az alkalmat, hogy felhívjam figyelmeteket a Ne Féljetek Alapítványra is, amely a 2006. őszi tömeges rendőri brutalitás sérültjeinek anyagi támogatására jött létre. Noha a vonatkozó jogszabályok alapján e szervezet még nem jogosult az 1%-ok gyűjtésére az adományozás más formájára lehetőség van. Erre is kérlek Benneteket. Amennyiben rászántok egy kis időt, hogy meglátogassátok a www.nefeljetek.hu oldalt, megismerhetitek Valódi Emberek Valódi történeteit, tragédiáit, a tavalyelőtti vérengzés megrázó következményeit a sérültek és családjaik életében.

Nagyon köszönöm!

Szeretettel
Morvai Krisztina