Székely önrendelkezési diskurzus Székelyország Tündérkertjében Gaudi-Nagy Tamással

május. 10. 2017. 13:13 Nemzeti Jogvédő Hírek

Érdekes és fontos elvi tisztázást eredményező kerekasztal beszélgetésre került sor a székely önrendelkezésről többek között dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjének, Borsos Gézának, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnökének és Dabis Attila, Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottjának részvételével április 7-én Kispesten, a Székelyország Tündérkertje Látványparkban. Kiemelt köszönet Bacsó Andrásnak, a Tündérkert megálmodójának és létrehozójának, aki helyt adott ennek a rendezvénynek és végtelen kitartással, s elkötelezettséggel szolgálja a székelységet!

Akit érdekel a székely múlt, a székely jelen és leginkább a székely jövő esélye, az nézze végig a beszélgetést.
· Élni a népeknek kijáró önrendelkezési joggal, avagy kisebbségi jogokért kilincselni a megszálló román hatalomnál?
· Melyik a járhatóbb út a székely közösség (nép, nemzet) számára?
· Milyen feltételeknek kell eleget tegyen a székely nép, hogy ráléphessen az önrendelkezés útjára?
· Kik segítik, kik akadályozzák és hogyan abban, hogy elindulhasson az önrendelkezés útján?
· Jelenthet-e veszélyt avagy épp ellenkezőleg, katalizátora lehetne a magyar nemzeti egység megvalósulásának?

Akit a lehetséges válaszok érdekelnek, az ne mulassza meghallgatni el ezt a beszélgetést, tanulságos beszélgetés és vita volt. Kattintás ide, vagy a képre.

Székely önrendelkezési diskurzus részvevői balról jobbra: Gaál István, a Székelyország Tündérkertje Látványpark kulturális szervezője, moderátor, György-Mózes Árpád, a Székelyföldi Társaság elnöke, Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alapítója, egyben alelnöke, dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, Bálint Zsuzsa felvezető, Kabarcz Zoltán író.