Tüntetés az ukrán oktatási törvény és kárpátaljai testvéreink jogfosztottsága ellen az ukrán nagykövetsége előtt (2017.10.13. 18 óra)

október. 11. 2017. 20:20 Nemzeti Jogvédő Hírek

Ifj. Hegedűs Loránt, a Nemzet tiszteletesének felhívása alább olvasható

Legyünk ott minél többen és mutassuk meg, hogy kiállunk kárpátaljai magyar testvéreink és az összes többi jogfosztott nemzeti közösség mellett!

Porosenko ma az Európa Tanács Parlamenti Közygűlésén nem átallotta azt hazudni, hogy "egy szavuk sincs a nemzeti kisebbségek nyelvei ellen, sőt nagyon boldog vagyok, hogy saját nyelvüket tanulják." Neki "csupán" annyi a kérése, hogy "tanuljanak ukránul, amely megvédi a gyermekeik jogait és védi őket a diszkriminációtól." Ezt is kibírta a strasbourgi ülésterem boltozata, mint annyi más magyarellenes hazugságot, amelyet megtapasztaltam 2010-2014 között, amikor 16 ülésszakon át küzdöttem az elcsatolt magyar milliók jogaiért, önrendelkezéséért. Ma egyetlen nemzeti radikális képviselő sem szegezett kérdést az ukrán bábállam fejéhez, már nem vagyok ott

"Magyar Testvéreim!

​Kárpátalja magyarságáért, nemzeti önrendelkezésünkért történő hitvalló kiállásra hívom honfitársaimat 2017. október 13-án, pénteken 18 órára az ukrán nagykövetség elé. (Cím: Budapest XII. kerület, Istenhegyi út 84/B.)

​Felkérésemre felszólal velem együtt az idén szeptember 1-ejétől az EU társult tag Ukrajnából jogállamiságot megcsúfoló módon hozzám hasonlóan öt évre kitiltott két nemzeti jogvédő: dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő, valamint dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. Fábián Zoltán (Hungarica) pedig lengyel barátaink üzenetét tolmácsolja majd !

​Tiltakozzunk együtt a jogtipró ukrán oktatási törvény és a kárpátaljai magyarok jogfosztottsága ellen, a puccsisták barbarizmusa ellen, akik túszul ejtették Ukrajnát és vele együtt magyar nemzettestvéreinket, megtiltva gyermekeinknek, hogy édes anyanyelvükön tanulva és gondolkodva válhassanak teljes emberré és magyarrá.

​Önrendelkezést Kárpátaljának! Szabadságot a jelenlegi Ukrajna területén élő magyar, ruszin, lengyel, bolgár, román és örmény nemzeti közösségeknek!

Budapest, 2017. október 9.

Ifj. Hegedűs Loránt

A Hazatérés Temploma lelkésze