A+ | A- | Alap
2018. március 17.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
- Képíró Sándor Csendőr ügye
Vádirat
2011. február 15.

VÁDIRAT

DR. KÉPÍRÓ SÁNDOR

vádlott részére

Tovább...
 
dr. Képíró Sándor büntető ügye
2009. szeptember 16.

A Jeruzsálemi Simon Wiesenthal iroda igazgatója, dr. Zuroff a magyarországi zsidószakértők által is bírált az „utolsó esély” ún. nácivadász akció keretében Dr. Képíró Sándor személyében 2006-ban háborús bűnöst vélt találni, s így emberek tömeges kivégzésével vádolja.

Tovább...
 
Legújabb fejlemények Képíró Sándor ügyében
2008. október 10.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat, 2008. szeptember 24.

Zuroff úr, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal iroda igazgatója a magyarországi zsidószakértők által is bírált az „utolsó esély” ún. nácivadász akció keretében Dr. Képíró Sándor személyében háborús bűnöst vélt találni, s így emberek tömeges kivégzésével vádolja. Ezek úgy foglalhatók össze, hogy: 1942-ben, az 1941-ben Magyarországhoz visszacsatolt Újvidék városában csendőrtisztként részt vett zsidók és szerbek kivégzésében és kivégeztetésében, hogy részt vett továbbá a délvidéki zsidó deportálások lebonyolításában 1944-ben,s hogy a felelősségrevonás elől 1944-ben a nemzetiszocialista Németországba menekült, s hogy 1946-ban háborús bűncselekmény miatt elítélték.
Ennek kapcsán azt állítja, hogy Dr. Képíró Sándor a harmadik legkeresettebb háborús bűnös Dr. Efraim Zuroff tízes listáján. Számos alkalommal közöltük és bizonyítottuk, hogy dr. Képíró nem követett el bűncsekményt, terhére elkövették a hamis vád bűntettét, s folyamatosan elkövetik a rágalmazás bűntettét.

Tovább...
 
Közlemény
2007. november 08.

A mint korában hírtadtunk róla, dr. Képíró Sándor ny. csendőrszázados sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt - mert az újvidéki razziában való részvétele miatt hamisan vádolták meg háborús és embeiesség elleni bűntettel, deportálásban való részvétellel, hamisan állították, hogy a népbíróság a nevezettet elítélte - büntető feljelentést tettünk

Tovább...
 
Pert nyert Képíró Sándor a Népszava ellen
2007. július 23.
Egy pontban helyreigazításra kötelezte a Népszavát első fokon a Fővárosi Bíróság szerdán abban a sajtóperben, amelyet Képíró Sándor volt csendőr százados indított a lap ellen. A szerdai ítélet jogerőre emelkedése esetén a lapnak azt kell közétennie: megalapozatlanul állította, hogy a ma kilencvenes éveiben járó férfit 1946-ban háborús bűntettek miatt elítélték. Budapest, 2007. július 23. (MTI hír alapján, NJA hír)Tovább...
 
Fővárosi Bíróság 2007. május 30-án 15 órára kitűzte dr. Képíró Sándor felperesnek - Népszava Szerkesztősége alperes ellen, sajtó-helyreigazítás iránti perében az első tárgyalást
2007. május 31.
A Fővárosi Bíróság a 27.P.22.257/2007. számú eljárásban dr. Képíró Sándor felperesnek - Népszava Szerkesztősége alperes ellen, sajtó-helyreigazítás iránti perében a 2007. év május hó 30. napjának 15.00 órájára tárgyalást tűzött ki, melyre a feleket és jogi képviselőiket megidézte.
Tovább...
 
Fővárosi Ítélőtábla 5.Bkf.l0.281/2007/3. számú végzésével megállapította, hogy a felperes, dr. Képíró Sándor az utóbbi évtizedekben nem állt végre nam hajtott büntető ítélet hatálya alatt, és mindvégig büntetlen előéletű volt.
2007. május 29.

A Fővárosi Ítélőtábla 5.Bkf.l0.281/2007/3. számú végzésével megállapította, hogy a felperes, dr. Képíró Sándor az utóbbi évtizedekben nem állt végre nam hajtott büntető ítélet hatálya alatt, és mindvégig büntetlen előéletű volt. A végzés szövege: A Fővárosi ítélőtábla mint másodfokú bíróság Budapesten, a 2007. év május hó 11. napján tartott tanácsülésen meghozta a következő

VÉGZÉST:

Tovább...
 
Képíró Sándor - Életrajz
2007. május 17.
Dr. Képíró Sándor: Életem 1914. február 18-án születtem református családban, apám neve: Képíró Sándor, anyám neve: Kovács Róza volt.

Az elemi iskola első 4 osztályát a sarkadi református iskolában végeztem. Majd a gimnázium 3 osztályát a mezőtúri református iskolában, a gimnázium 4-8. osztályát a békéscsabai evangélikus iskolában fejeztem be, ahol 1932-ben érettségiztem. 1932 és 1933. október 1. között a nyíregyházi 6. Tüzér Osztálynál szolgáltam, ahonnan 1933. október 1-én mint hadapród tűzmester szereltem le.
Tovább...
 
Képíró Sándor helyreigazítási pert indított a Népszava ellen
2007. május 17.
Tisztelt Fővárosi Bíróság!

Az alperes által szerkesztett „Népszava” c. napilap A Népszava 2007. április 13-i, 86.számának 16. oldalán megjelent „Két magyar háborús bűnös is van Zuroff tízes listáján” c. tudósítása „Az ötödik legkeresettebb háborús bűnös dr.Képíró Sándor”, majd „körözött bűnös” szóhasználattal él és idézi Zuroff urat aki szerint „Képíró 1942 januárjában résztvett a délvidéki vérengzésben”, továbbá „Képírót 1946-ban tizennégy év börtönre ítélték háborús bűnök elkövetése miatt.” Az előbb idézett közlések és a közlemény címe valamint tartalma - mert valótlan, súlyosan becsületcsorbító tényt híresztel - súlyosan sérti jóhírnévhez, s ezáltal a becsülethez és emberi méltósághoz való jogomat.
Tovább...
 
Dr.Zétényi Zsolt, dr. Gyulai Zoltán és Simon Wiesenthal 1992-ban folytatott bécsi beszélgetése, amely üzen a mának
2007. április 26.
Dr. Zétényi Zsolt akkori országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik kezdeményezője és elnöke 1992. májusában a Bécsi Zsidó Dokumentációs Központban Simon Wiesenthallal és dr. Gyulai Zoltán riporterrel folytatott beszélgetésének részletei a Heti Magyarország c. lap 1992. május 15-én megjelent cikke alapján
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11 - 20 / 23
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem