A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Kvassay hídi ügy
Kártérítés az újságírónak PDF Nyomtatás E-mail
2008. október 16.


Jogellenes rendőri intézkedés miatt 650 ezer forint kártérítést ítélt meg tegnap a Fővárosi Ítélőtábla a Hungária Televízió munkatársának.

Magyar Nemzet, 2008. 09.12, Kulcsár Anna


Kőszegi M. László 2003. október 2-án a Kvassay hídon kamerával rögzítette,
hogy néhányan békés sétával tiltakoztak a csepeli kórház tervezett bezárása ellen. A felvonuló személyek nemzetiszínű zászlót vittek magukkal. A rendőrség ezt megengedhetetlennek tartotta és szabálysértés miatt eljárást indított ellenük. Intézkedés alá vonták a rendőrök a riportert is, noha látták, kamera van nála, Kőszegi emellett újságíró igazolvánnyal is bizonyította, hogy tudósítást készít az esetről.

Tovább...
 
Újabb ítélet és egyezség alapján kap kártérítést négy meghurcolt a rendőrségtől a 2003-as Kvassay-hídi ügyben PDF Nyomtatás E-mail
2008. február 19.

A döntés és egyezség hatása a 2006 őszi rendőri jogsértések áldozataink jóvátétetére

 

NJA hír Budapest, 2008. február 19.

 

A Fővárosi Bíróság 2008. február 18-án hozott elsőfokú ítéletével 650 ezer forint nem vagyoni kártérítés és kamatai, továbbá 180 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK) a Kvassay-hídnál történt jogellenes intézkedések miatt indított újabb kártérítési perben közel másfél napos fogva tartásért a 9 társával együtt meghurcolt és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Kőszegi M. László felperes javára.

Tovább...
 
A Legfelsőbb Bíróság hatályában fenntartotta a Kvassay-hídi perben egy meghurcolt tüntetőnek félmilliós kártérítést megállapító jogerős ítéletet. PDF Nyomtatás E-mail
2007. november 27.
NJA hír Budapest, 2007. november 27.

A Legfelsőbb Bíróság 2007. szeptember 19-én hozott és nemrég kézbesített Pfv. IV. 20.549/2007. számú felülvizsgálati ítéletében (az ítélet letölthető itt: Pfv. IV. 20.549/2007. számú ítélet) a Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.910/2006/5. számú, felperesi keresetnek helyt adó, jogerős ítéletét hatályában fenntartotta, ennek megfelelően a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közel másfél napos fogva tartásért 500 ezer forint nem vagyoni kártérítés és kamatai összeget kellett megfizessen a 9 társával együtt meghurcolt és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Fekete László felperes javára. Miután a jogerős ítélet szerinti kártérítést az akkor még Gergényi Péter vezette BRFK nem fizette meg önként, így azt azonnali beszedési megbízás (incasso) útján a károsult már behajtotta.

Tovább...
 
Sikerre vezetett az újabb inkasszó is a BRFK ellen PDF Nyomtatás E-mail
2007. február 14.
Fekete László ellen 2003. október 2-án intézkedtek jogellenesen a BRFK rendőrei a csepeli Kvassay-híd környékén 9 társával együtt, akik között volt Kőszegi M. László sajtómunkát kamerájával végző újságíró is. Előállították, őrizetbe vették őket, majd szabálysértési feljelentést is tettek velük szemben, a bíróság azonban mindannyiukkal szemben megszüntette az eljárást. Az egyik felmentett személy, Fekete László ügyében a Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberi jogerős ítéletével ötszázezer és kamatai összegű kártérítést ítélt meg személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatt.
Tovább...
 
Az alábbi linken olvasható Fekete László felperes és BRFK alperes között személyhez fűződő jog megsértése miatt folyt perben hozott jogerős ítélet teljes szövege! PDF Nyomtatás E-mail
2006. december 01.
Az alábbi linken olvasható Fekete László felperes és BRFK alperes között személyhez fűződő jog megsértése miatt folyt perben hozott jogerős ítélet teljes szövege!

 
 
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem