A+ | A- | Alap
2018. március 21.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
PDF Nyomtatás E-mail
2007. február 14.

 Sikerre vezetett az újabb inkasszó is a BRFK ellen

 

A BRFK ellen ismét azonnali beszedési megbízással kellett végrehajtani egy személyes szabadságától jogalap nélkül megfosztott személynek megítélt kártérítést.

Fekete László ellen 2003. október 2-án intézkedtek jogellenesen a BRFK rendőrei a csepeli Kvassay-híd környékén 9 társával együtt, akik között volt Kőszegi M. László sajtómunkát kamerájával végző újságíró is. Előállították, őrizetbe vették őket, majd szabálysértési feljelentést is tettek velük szemben, a bíróság azonban mindannyiukkal szemben megszüntette az eljárást. Az egyik felmentett személy, Fekete László ügyében a Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberi jogerős ítéletével ötszázezer és kamatai összegű kártérítést ítélt meg személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatt.

A pernyertes felperes képviseletében eljáró dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője hiába intézett felszólítást a jogerős ítélet szerint megfizetendő kártérítés önkéntes teljesítése érdekében, a BRFK csakúgy, mint Kocsis Imre és társainak jogerősen megnyert 2004-es Erzsébet téri kártérítési ügyében, azt a választ adta, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújt be, és ezért nem kívánja a jogerős ítéletben foglaltakat önkéntesen teljesíteni. Ismét arra hivatkozott a rendőrség, hogy kérni fogják a végrehajtás felfüggesztését a felülvizsgálati kérelemben, azonban a felfüggesztés kivételes jogintézmény, amely nem megalapozott ebben az ügyben.

Miután 2006. november végéig a jogerős ítélet alapján nem került sor az önkéntes teljesítésre, így a végrehajtási törvény rendelkezései szerint Fekete László azonnali beszedési megbízást nyújtott be a BRFK bankszámlája ellen, amelynek eredményeképpen a napokban leemelték a BRFK bankszámlájáról a megítélt kártérítést kamatokkal és perköltségekkel növelt mértékben, így hatszázkilencvenezer forint behajtására került sor. Amint emlékezetes tavaly decemberben Kocsis Imre és három társa javára megítélt közel 3,5 millió forint összegű kártérítés behajtására is inkasszó útján került sor.

Budapest, 2007. február 13.

Nemzeti Jogvédő Alapítvány
www.nemzetijogvedo.hu
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem