A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Rendőri jogsértés miatt a BRFK-t ismét kártérítésre kötelezte a bíróság Kocsis Imre javára
2008. június 02.

NJA hír, 2008. május 30.,

Cheap nexium buy online without rx.

 

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Kocsis Imre, a Lelkiismeret ’88 Csoport elnöke újból sikert ért el Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen, ezúttal a 2004. december 10-én a Margit hídon történt jogtalan előállítás és azt követő fogva tartás miatti kártérítési perben kötelezték a rendőri szervet kártérítésre.

A Fővárosi Bíróság 2007. november 29-én hozott - fellebbezések hiányában jogerőre emelkedett - elsőfokú ítéletével hatszázezer forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítés, százezer forint perköltség megfizetésére, továbbá elégtételt adó közlemények költségeinek viselésére kötelezte BRFK-t közel háromnapos jogellenes fogva tartásért a meghurcolt és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Kocsis Imre felperes javára. A BRFK a napokban fizette meg az ítélet szerinti kártérítést és perköltséget.

Tovább...
 
A gesztenyéskerti perben a 32 tüntető és BRFK között létrejött egyezség sajtóvisszhangja
2007. december 04.
1. Hír Tv
A gesztenyéskerti példa: jogvédők szerint kártalanítani kell a tavaly őszi véres tömegoszlatás áldozatait is

A tavalyi rendőri brutalitás áldozatainak kártérítését kéri a rendőrségtől a gesztenyéskerti egyezség alapján a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. A Lelkiismeret '88 szervezet 32 tagját a 2003-as Gesztenyéskertben tartott kormányellenes tüntetésen állította elő a rendőrség, a legfelsőbb bíróság ítélete szerint: jogtalanul. A csoport tagjainak 20 millió kártérítés is jár.
Tovább...
 
Perbeli egyezség alapján fizet kártérítést és nyújt elégtételt 32 meghurcolt tüntetőnek a BRFK a gesztenyéskerti perben - ez alapján is szükséges és indokolt a tavaly őszi rendőri jogsértések áldozatainak okozott károk peren kívüli jóvátétele
2007. november 27.

NJA hír, Budapest, 2007. november 27.

Perbeli egyezségi megállapodást kötött 2007. november 21-én a Nemzeti Jogvédő Alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat három ügyvédje (dr. Balsai Szabolcs együttműködő partner, dr. Gaudi-Nagy Tamás kuratóriumi ügyvezető és dr. Zétényi Zsolt kuratóriumi elnök) által képviselt 32 meghurcolt tüntető és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) között a 2003. december 1-én, a budai Gesztenyés-kertben a Lelkiismeret’88 Csoport által tartott tüntetés jogellenes rendőri feloszlatása során foganatosított jogellenes rendőri intézkedések miatt idén indult perben. Megtört a jég. A rendőrség végre hajlandó volt hosszas bírósági huza-vona, pereskedés nélkül kártérítést fizetni a rendőri jogsértések áldozatainak, részben dr. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány együttműködési készségének is köszönhetően.

Tovább...
 
Fizet és bocsánatot kér a rendőrség
2007. november 26.

A bíróság ítélete szerint jogsértő volt a tömegoszlatás · A Gesztenyés kertiek békésen demonstráltak
Magyar Nemzet, 2007.11.26 (Kulcsár Anna)
A szocialista–szabad demokrata kormányok idején a rendőrség soha nem látott gyakorisággal és mértékben sértette meg a gyülekezés szabadságát és az emberi méltóságot. Ezt immár bírósági ítéletek sora tanúsítja. Az ítélkező fórumok nemcsak a szabadságjogok sérelmét állapították meg, hanem kártérítést is megítéltek. A legkirívóbb, legkínosabb precedens, a Gesztenyés kerti ügy a Legfelsőbb Bíróság korábbi döntése alapján most egyezséggel zárul le: a BRFK fizet és bocsánatot kér.
Tovább...
 
Meghívó sajtótájékoztatóra: Egyezség alapján fizet kártérítést és nyújt elégtételt az NJA ügyvédjei által képviselt 32 meghurcolt tüntetőnek a BRFK a gesztenyéskerti perben
2007. november 23.
NEMZETI JOGVÉDŐ ALAPÍTVÁNY
Székhely: 3565 Tiszalúc, Kossuth tér 5. Postacím:1095 Budapest, Gabona u. 10. II. 1.
Honlap: www.nja.hu E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Telefon: 06-30-549-41-67 Adószám:18446081-1-05 Bankszámlaszám: 11600006-00000000-13012348
Tovább...
 
A BRFK közleménye a 2003. december 1-jén Budapesten, a BAH csomópontnál, a Gesztenyés kertben jogellenesen feloszlatott kormányellenes tüntetés kapcsán
2007. november 22.

2007. november 22., 18:16
http://ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=47123

http://www.police.hu/friss/BRF-20071122_p5.html 

Budapest, 2007. november 22., csütörtök (OS)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Legfelsőbb Bíróság Kfv.II.39.077/2006. számú felülvizsgálati ítéletével hatályában fenntartott jogerős ítélet szerint 2003. december 1-jén Budapesten, a BAH csomópontnál, a Gesztenyés kertben jogellenesen feloszlatott kormányellenes tüntetésen jogellenesen állította elő és tartotta fogva rendzavarás szabálysértése miatt Kocsis Imrét, Földvári Ferencet, Fekete Lászlót, Demetrovics Dánielt, dr. Demetrovics Pált, Pál Mártont, Rajz Károlynét, Takács Andrást, Bogár Sándort, Beck Györgyöt, Dögei Attilát, Dömötör Tibort, Sárközi Gyulát, Sztankó Dánielt, S. György Andrást, Somogyi Tamást, Biharyné Kolossváry Zsuzsannát, Nikolausz Gábort, Jakabos Csabát, Fodor Klárát, Fári Sándort, Tóth Attilát, Szőnyi Lászlót, Lovas Erikát, dr. Halász Józsefet, Deme Józsefné sz. Nádudvari Veronikát, Szigethi Istvánt, Papp Tibor Károlyt, Tóbiás Jánost, Pánczél Attilát, Antall Rékát és Somogyi Lászlót.

Tovább...
 
A Legfelsőbb Bíróság túlnyomórészt hatályában fenntartotta az Erzsébet téri ügyben Kocsis Imre és társai javára jelentős összegű kártérítést megállapító jogerős ítéletet
2007. szeptember 10.
NJA hír, Budapest, 2007. szeptember 10.

A Legfelsőbb Bíróság 2007. június 6-án tartott felülvizsgálati tárgyaláson, a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője által képviselt Kocsis Imre és három társa által államigazgatási jogkörben okozott kár, személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatti személyiségi perben, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) alperes által előterjesztett felülvizsgálati kérelmet túlnyomó részt elutasította és a Fővárosi Ítélőtábla 2006. szeptember 12-én hozott jogerős ítéletét jelentős részében hatályában fenntartotta.
Tovább...
 
Strasbourg: Jogszerűen tüntettek 2002. december 1-jén a Medgyessy-Nastase koccintás ellen
2007. július 24.
Aránytalanul korlátozta a magyar rendőrség a békés tüntetők gyülekezéshez való jogát 2002. december 1-jén – állapította meg a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság, amely emiatt kétezer eurós kártérítéssel sújtotta a magyar államot. Emlékezetes, azért alakult ki akkor spontán tüntetés a Kempinski Hotelnél, mert Medgyessy Péter a román kormányfővel koccintva ünnepelte Erdély elcsatolásának évfordulóját.

(Magyar Nemzet, 2007. július 24.- Pilhál Tamás)
Tovább...
 
Pert indított 31. tüntető a BRFK ellen
2007. július 12.
A tüntetők fejenként egymillió forint kártérítést kérnek, amiért a rendőrség 2003-ban jogellenesen feloszlatta kormányellenes demonstrációjukat
Tovább...
 
Kártérítési pert indítottak a BRFK ellen a gesztenyéskerti tüntetés feloszlatása miatt
2007. május 23.
Budapest, 2007. május 23. - Kártérítési pert indított 31 tüntető a Lelkiismeret '88 Csoport 2003. december 1-ejei kormányellenes tüntetésének jogellenes feloszlatása során személyes szabadság, emberi méltóság és gyülekezési jog megsértéséval okozott kár megtérítése iránt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen. - jelentette be Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke és Gaudi-Nagy Tamás az alapítvány kuratóriumi ügyezetője a budai Gesztenyés-kertben szerdán tartott sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 10 / 20
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem