A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Pert indított 31. tüntető a BRFK ellen PDF Nyomtatás E-mail
2007. július 12.
A tüntetők fejenként egymillió forint kártérítést kérnek, amiért a rendőrség 2003-ban jogellenesen feloszlatta kormányellenes demonstrációjukat
Kártérítési pert indított 31 tüntető a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ellen, mivel a rendőrség 2003. decemberében jogellenesen feloszlatta Budapesten kormányellenes tiltakozó akciójukat - közölte szerdán Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője. A 31 tüntető személyes szabadság, emberi méltóság és gyülekezési jog megsértésével okozott kár megtérítése címén fejenként egymillió forint kártérítést kér.

A tüntetők 2003. december elsején a XII. kerületi Gesztenyés-kertből kívántak Medgyessy Péter akkori miniszterelnök házához vonulni, tiltakozásul amiatt, hogy a volt kormányfő egy évvel korábban részt vett azon a fogadáson, amelyet Adrian Nastase román miniszterelnök adott Románia budapesti nagykövetségén az ország nemzeti ünnepe alkalmából. Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett rá, hogy a "nemzeti érzületet sértő magyar-román kormányfői koccintás miatt" szervezett tiltakozó akciót a rendőrség feloszlatta. 51 embert előállítottak, őket 7-8 órán át fogva tartották.

Kocsis Imrét, a szervezet vezetőjét 72 órás őrizetbe vették, majd gyorsított eljárásban figyelmeztetésben részesítették, míg a többi előállított tüntetővel szemben rendzavarás és gyülekezési joggal visszaélés miatt indított szabálysértési eljárást azóta jogerősen megszüntették.

Politikai indíttatásból, jogellenesen oszlatta fel a rendőrség a tüntetését - mondta Gaudi-Nagy Tamás, hozzátéve, hogy ezt a Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében állapította meg, amit a Legfelsőbb Bíróság múlt év novemberben felülvizsgálati ítéletében megerősített.

MTI/hirado.hu
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem