A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
SORSDÖNTŐ TÁRGYALÁS a KÚRIÁN április 25. 10 óra majd 11 óra 15. Bp, V. ker. Markó u. 16. fszt. 1. PDF Nyomtatás E-mail
2012. április 24.

SORSDÖNTŐ TÁRGYALÁS a KÚRIÁN április 25. 10 óra majd 11 óra 15.

Bp, V. ker. Markó u. 16. fszt. 1.

http://gaudi.jobbik.hu/%C3%A1prilis_25-%C3%A9n_k%C3%BAri%C3%A1n_budah%C3%A1zy_gy%C3%B6rgy_%C3%A9s_t%C3%A1rsainak_meghurcol%C3%A1sai_miatti_k%C3%A1rt%C3%A9r%C3%ADt%C3%A9seket_k%C3%B6vetel_vissza

Április 25-én a Kúria két tárgyalást is tart a rendőrség kormányváltás után benyújtott felülvizsgálati kérelmei alapján Budaházy Györgynek és hazafi-társainak a szocialista pártrendőrség által okozott jogsértések ügyeiben. A 2003-as EU csatlakozási népszavazási kampány során a NEM-re buzdító kampányplakát miatt Budaházyékat (többek között Novák Előd jelenlegi jobbikos képviselőt is) meghurcolták, több ezer plakátot lefoglaltak: elítélték, majd végül jogerősen felmentették őket (részletek). 2008. április 11-én a Clark Ádám téren tüntetni készülő Budaházyt és még több mint 50 embert körbezárt és bilincsbe verve előállított a gyurcsányi rendőrség, de itt is felmentették a hazafiakat (részletek). Személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatt mindkét ügyben jelentős összegű kártérítéseket ítélt meg jogsértetteknek a Fővárosi Ítélőtábla, a jóvátételeket ki is kellett fizesse a rendőrség, de most szeretnék azt visszaszerezni és a meghurcolások jogszerűségét kimondatni. Budaházyék képviseletét Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és országgyűlési képviselő látja el.

Mindkét ügyet (a plakátos 10-kor, a Clarkos 11:15 órától, helyszín: Budapest, V. ker. Markó u 16. fszt 1.). az a Mészáros Mátyás bíró által vezetett tanácsa tárgyalja, aki már elvett hazafiaktól ilyen jogerősen megítélt kártérítéseket, Toroczkai Lászlót a 2006 szeptemberi tévéostrom káraiért egyedül tette felelőssé (részletek itt). Legutóbb viszont ugyanez a tanács (soraiban Baka András volt főbíróval) két hete helyben hagyta a 2007-es kuruc.info hídblokád kapcsán szintén rendőrségi jogsértés áldozatává vált Gőbl Györgynek és társának jelentős kártérítést megítélő jogerős ítéletet. Pár hete a Clark Ádám téri rendőri akció alkalmával elfogott további jogsértetteknek harcolt ki Gaudi-Nagy Tamás jogerősen kártérítést.

Budaházy Györgynek már több fél éve törvénye indok nélkül fenntartott házi őrizete miatt nincs lehetősége dolgozni. Amennyiben a Kúria a jóvátételek visszafizetésre kötelezi a hazafit, amit Budaházy György két és féléves előzetes letartóztatásának ideje alatt kapott meg a családja, még nehezebbé válik az eddig is már amúgy is sok viszontagságon átment család élete.

Megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy a 2010-es kormányváltás után a rendőrség annak ellenére nyújtja be sorra felülvizsgálati kérelmeit az ilyen és ehhez hasonló, szabadságjogaikat gyakorló hazafiak elleni jogsértő, 2002 és 2010 közötti rendőri jogsértések ügyeiben, hogy az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága 2010. december 8-án egyhangúlag elfogadta a fenti időszakban az állam részéről elkövetett szabadságjogi jogsértésekről szóló részjelentést, amelyet Gaudi-Nagy Tamás készített és amely a tucatnyi ilyen jogsértést tartalmaz, közte a két tárgyalandó esetet is.

Erre is figyelemmel nagyon fontos, hogy az április 25-én a Kúrián a már jelzett időpontokban sorra kerülő felülvizsgálati tárgyalásokon minél többen legyünk jelen: jogvédők, hazafiak és sajtó munkatársak ezzel is nyomatékot adva a bíróságok és a rendőrség törvénytisztelő eljárása iránti társadalmi igénynek.

 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem