INGYENES civil szervezeti jogsegélyszolgálat választási csalás gyanús esetekhez

április. 1. 2006. 2:02 Választás 2006

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány civil szervezetként ingyenesen ellátja a választásokkal kapcsolatos csalás gyanús esetek jogi képviseletét. 2006. április 9-én és 10-én (vasárnap és hétfőn) egész nap ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtanak a választók számára A Nemzeti Jogvédő Alapítvány jogászai a következő elérhetőségeken keresztül:

mobiltelefon: 06 30-54-94-167 vagy 06 30-9-515-345 számokon.

elektronikus levélküldés: njsz@nemzetijogvedo.hu

E-mail küldés előtt feltétlenül szükséges a telefonon történő kapcsolatfelvétel!

Felhívjuk a bejelentést tevő állampolgárok figyelmét, hogy kifogást csak bizonyíték beterjesztésével fogad el az illetékes választási bizottság, bizonyíték hiányában nem tárgyalnak kifogásokat! Ezért kérjük, hogy panaszaikat támasszák alá tanúk írásos igazolásával, illetve fényképek, videofelvételek elkészítésével vagy egyéb más bizonyítékkal (okiratokkal).Minden gyanús esetet jegyzőkönyveztetni kell a szavazatszámláló bizottságnál, és a jegyzőkönyv másolatát el kell kérni. Amennyiben ennek a követelésnek a szavazatszámláló bizottság nem tesz eleget, ezt is jelentsék be a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársainak! A kifogást minél hamarabb,az országgyűlési választások esetén 1 napon belül, meg kell fogalmazni és be kell nyújtani a helyileg illetékes egyéni, vagy területi választási bizottsághoz (egyénihez, ha az egyéni választókerületi eredményt kifogásolják, területi választási bizottsághoz, ha a listás választási eredményt kifogásolják).
Az elsőfokú eljárásban nem kötelező az ügyvédi képviselet. Bejelentéskor kérjük adják meg, hogy melyik helységben, annak mely választókörében tapasztaltak rendellenességet.

Ezen kívül szükség van a bejelentést tevő választó nevére, címére és telefonszámára, hogy vissza tudjuk hívni személyes megbeszélés egyeztetése céljából, illetve ha faxon vagy e-mailen történt bejelentés, akkor a még szükségesnek bizonyuló adatok egyeztetésére.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány honlapján (http://www.nemzetijogvedo.hu) megtalálhatóak a választási csalások ellen utóbbi napokban benyújtott beadványaink és az arra született OVB által kiadott válaszok, állásfoglalások.

A választások tisztaságának megőrzése mindannyiunk közös érdeke!

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd – kuratóriumi ügyvezető elnök nevében, dr. Fórizs Eszter

Nemzeti Jogvédő Alapítvány