A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
A MAGYAR JELEN-ben 2005. február 10.-én megjelent cikket a Nemzeti Jogvédő Alapítványról PDF Nyomtatás E-mail
2005. február 10.
Rovatcím: Kitekintő

Cím:

„A Nemzeti Jogvédő Alapítvány létrehozásának a gondolata már régóta érlelődött azoknak az ügyvédeknek, jogászoknak az agyában, akik felelősséget éreznek a nemzet ügyeiért. A kilencvenes évek elejétől kezdve szembesülni kellett azzal, hogy a rendszerváltozásnak nevezett folyamat egyrészt orvosolatlanul hagyta az előző rendszerben jogsérelmet szenvedettek ügyeit, másrészt a változási folyamat számos új típusú jogsértést hozott, elég ha a kárpótlással kapcsolatos ügyekre vagy a privatizációra gondolunk. Ebben a törékeny jogállami keretek között működő országban szinte naponta találkoznak olyan jellegű ügyekkel, ahol személyeket vagy szervezetek kifejezetten azért ér jogsérelem, mert nemzeti ügyekben kiállnak és markáns véleményt képviselnek” – mondta Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, aki kezdeményezésére a közelmúltban létrehozták a Nemzeti Jogvédő Alapítványt, illetve Szolgálatot.

A hangsúlyosan nemzeti szellemiségű jogvédő szervezettel együttműködő ügyvédek, jogászok korábban számos kiemelt súlyú jogvédő ügyben jártak már el önállóan vagy részben együtt. Ilyen volt például a sértettek képviselete a sortűzperekben, jogi védelem biztosítása a kiszolgáltatott embereknek lakásmaffia ügyekben, alkotmányos alapjogok sérelme esetén történő fellépés hatósági túlkapások esetén: különösen gyülekezést betiltó határozatokkal és tüntetés jogellenes feloszlatásával kapcsolatos eljárásokban. Jogvédelmet biztosítottak köztisztviselők, közalkalmazottak politikailag motivált elbocsátásakor, vagy említhetjük a polgári és büntető jogi személyiségvédelmi ügyeket újságírók, közszereplők esetén.

Az említett ügyek az Alapítvánnyal kapcsolatban álló ügyvédek praxisában egyre nagyobb gyakorisággal fordultak elő. - Ezek a személyek nagyon védtelenek. Sokszor se információval, se anyagi forrásokkal nem rendelkeznek ahhoz, hogy megvédjék magukat a jól szervezett, tudatos eljárásokkal szemben, amely a tönkretételükre irányul – mondja Dr. Gaudi-Nagy Tamás. – 1990 óta – függetlenül attól, hogy állítólag rendszerváltozás történt - nálunk folyamatosan és mára egyre kézzelfoghatóbban észlelni azt, hogy aki munkája, társadalmi tevékenysége, életvitele során fokozottabb hangsúlyt fektet a nemzeti értékekre, annak minden átlagot meghaladóan kell szembenéznie olyan eljárásokkal, amelyek valamilyen hátrányos jogkövetkezménnyel fenyegeti ők. Ez a jelenség tapasztalható munkahelyeken, tudományos és kulturális szervezetekben, a közélet és társadalmi élet minden szintjén. Meglehetősen jó szervezettséget mutatnak ezek az eljárások , amelyek célja a megfélemlítés és ezáltal az elrettentés attól, hogy a nemzetstratégiai érdekek védelmében markánsan fellépjen a társadalom nemzetér felelősséget érző része.– folytatja.

Az Alapítvány jogászainak tapasztalata azt mutatta, hogy korábban nem volt olyan védőernyő, amely kormányváltásoktól függetlenül védelmet adott volna ezek ellen, és amely azok fölött nyílt volna ki, akiket karakterisztikusan nemzeti ügyért való kiállásuk miatt megtámadtak Most ezen hangsúlyozottan magyar szellemiségű emberjogi szervezet segítségével ezentúl a jogsérelmet szenvedők számíthatnak arra, hogy hatékony védelemben részesülnek.

Az Alapítvány tagjai szerint napjainkban egyre gyakrabban észlelhető az alkotmányos alapjogok megsértése az állami szervek részéről. Például az utóbbi évek rendőrségi – bírósági gyakorlata a gyülekezési joggal kapcsolatban kifejezetten visszalépést jelent a jogállamiság követelményeihez képest és kezd hasonlóságot mutatni a Kádár-éra rendőri gyakorlatához. Rendkívül cinikus és önkényes jogértelmezéssel például a rendőrség érzékelhetően világnézeti és politikai megközelítés mentén bírálja el az egyes demonstrációk bejelentéseit, és tiltja meg vagy veszi tudomásul azokat. Emlékezzünk az – azóta egyébként bíróság által nem jogerősen törvényellenesnek minősített – rendőri fellépésre a Medgyessy-Nastase koccintás ellen szervezett tüntetés ellen. Legutóbb a népszavazásban tanúsított alkotmánysértő és nemzeti érdekeket eláruló kormányzati manipulációk ellen szervezett tüntetés Gyurcsány villa előtti részét – nem jogszerű törvényi hivatkozással – megtiltották, hét embert minden alap nélkül gyülekezési joggal visszaélés és rendzavarás miatt szabálysértési eljárás alá vontak és ráadásul a szervezővel akarták – jogszabályi felhatalmazás nélkül – megfizettetni a Gyurcsány villa rendőri biztosításának költségeit. Ezen alkotmányos alapjogokat fenyegető jelenségek ellen határozottan fel fogunk lépni, a konkrét ügyekben adott jogi segítségen túlmenően a jogalkalmazásért és jogalkotásért felelős szervezetekhez, nemzetközi szervezetekhez és a hazai, illetve a külföldi sajtóhoz intézett megkeresésekkel. Ebben minden más jogvédő szervezettel is készek vagyunk az együttműködésre.

Az Alapítvány munkatársai eddig önálló praxis keretében látták el az említett ügyeket, de véleményük szerint igenis szükség van egy olyan intézményre, amely összefogja ezeket és egy központi iroda segítségével gyűjti be és tartja a kapcsolatot a jogvédelmet keresőkkel.

A jelenleg folyó ügyek közül Dr. Gaudi-Nagy Tamás példaként hozta fel annak a Vácott könyvárusító pavilont működtető, vállalkozás esetét, amely hazánk történelmét bemutató könyveket és máshol nehezen hozzáférhető, hiánypótló jellegű, nemzeti értékeket hordozó kiadványokat árusít. . A városvezetés most a terület-felhasználási engedély megvonásával próbálja ellehetetleníteni, amely mögött jól érzékelhető az a motiváció, hogy nem tekintik kívánatosnak azt a boltot, amely nemzeti kiadványokkal látja el a várost és környékét. Emlékezetes, hogy Gondos Béla boltját hasonló módszerrel távolította el a közterületről a liberális fővárosi vezetés.

A liberális értékek védelmére szerveződött jogvédő, jogsegélyt nyújtó szervezetek mellett hazánkban még nem volt olyan hatékonyan működő szervezet, amely azon ügyekben ad védelmet, amelyek ugyan alkotmányos alapjogokat érintenek, de ezek mögött valójában a nemzeti ügyekben való kiállásért éri retorzió a polgárt.

A konkrét jogvédelem biztosítása mellett – amennyiben erőforrásaik lehetővé teszik – a jövőben szakmai fórumként, egyfajta szakmai érdekképviseleti szervezetként is kívánnak működni, illetve a közjogi területen szakértőik segítségével javaslatokat is kívánnak tenni a a magyar jogalkalmazás és jogalkotás jobbítása érdekében, amelyekbe sokkal hatékonyabban kellene beépüljenek a nemzetstratégiai szempontok

Együtt kívánnak működni az alkotmányos alapjogok védelme érdekében mindazokkal a szervezetekkel, amelyek szintén fontosnak tartják ezen értékek védelmét függetlenül a világnézeti beállítottságtól. Véleményük szerint egy adott alapjog védelme érdekében a politikában tapasztalt szembenállás helyett a jogvédő szervezetek számára az együttműködés célravezetőbb, ez minden jogállami elveket komolyan vevő polgár érdeke. Dr. Gaudi-Nagy Tamás példaként hozta fel a Társaság az Alapvető Szabadságjogokért nevű szervezetet, amely hozzájuk hasonlóan kifejezte elítélő véleményét a rendőrség tüntetésekkel kapcsolatos helytelen gyakorlatáról, sőt nemrég Lamperth Mónika lemondását is követelte.

Együttműködő ügyvéd partnereik a határon túli magyarok köréből is vannak, például Eva Maria Barki asszony Bécsből vagy Szabó Olga a Felvidékről, valamint több erdélyi és délvidéki kollégájukkal is tárgyalnak az együttműködésről, hiszen az Alapítvány az egész Kárpát-medencére kiterjedően végzi tevékenységét a magyar nemzetközösség egésze érdekében. A kuratórium tagjai többek között: dr. Zétényi Zsolt elnök, Makovecz Imre, dr. Törőcsik Mihály, dr. Szeszák Gyula, dr Grespik László és dr. Gaudi-Nagy Tamás. A felügyelő bizottság elnöke dr. Zacsek Gyula. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a jogi védelemre szorulóknak, jogaikban sértetteknek oly módon segít, hogy a kuratórium által támogatott ügy érintettjének a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnerei útján jogi segítségét biztosít.

Ahhoz, hogy ez a közhasznú szervezet valóban hatékony munkát tudjon végezni nagyon komoly pénzügyi erőforrásokra van szüksége, ezért várja mindazon jószándékú személyek és szervezetek támogatását, akik fontosnak és kézzelfogható segítségre érdemesnek tartják ezt , a nemzeti szolidaritás és önvédelem új szintjét jelentő kezdeményezést.

Várjuk támogatását annak érdekében, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat megkezdhesse érdemi munkáját!

A közhasznú alapítványunknak természetes személyek által nyújtott pénzügyi támogatás 30%-a levonható az adóból, társasági adóalanyok a támogatás 20 %-ával csökkenthetik az adóalapot!

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Alapítvány még nem jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadására. Amennyiben az Alapítvánnyal fel kívánja venni a kapcsolatot, úgy kérjük írjon a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre, ahová várjuk megkereséseit, észrevételeit.
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem