A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Lovas istvánnak a Kossuth Rádió Vasárnapi Újságbeli jegyzete (Elhangzott: 2006. március 5.) PDF Nyomtatás E-mail
2006. március 05.
"De vannak más okok is. Míg a bűncselekmények üldözésére nincs rendőr, addig arra van, hogy előállítsanak és fogdába zárjanak jogosan tüntetőket, főként a nemzeti lobogó alatt vonulnak amelyet az SZDSZ különösen nem kedvel. Konkrétan a Lelkiismeret csoportról van szó amelynek vezetője Kocsis Imre most egymillió forintos kártérítést kap a rendőrségtől, így ítélt a bíróság mert jogtalanul jártak el vele a belügy emberei. " Lovas István jegyzete


Nagyon jó lenne, ha e jegyzeten nem sértődnének meg a tisztességes és sokat dolgozó közrendőrök vagy azok a rendőrök, akik tisztességesen sokat és hatékonyan dolgoznának, ha tehetnék. Az viszont egyáltalában nem baj, ha a legfelsőbb rendőri vezetőség megsértődik.

Demokráciában nemcsak a bírálathoz, de a sértődéshez is mindenkinek joga van. Sőt az utóbbihoz még olyan korlátozott demokráciákban is, mint amilyen a miénk. Amely korlátokat sajnos a belügyi vezetőség is egyre magasabbra emeli. Kezdjük egy kollegánkat ért tragédiával. Igaz, rövid ideig, de rádióknak dolgozott Tom Kennedy, aki élete utolsó napjáig írta cikkeit, nemcsak a hazai, de a kanadai lapoknak is. Elsősorban a kőolajról, mert a világpolitikát is megszabó folyékony anyaggal már évtizedeken át foglalkozott, az 1990-es fordulat előtt a kanadai médiában. Tom Kennedyt tavaly december 7-én délután 6 óra előtt gázolta el egy, mint a boncolás megállapította teherautó. Aki nem jegyezte volna meg e dátumot még egyszer, december 7-én. A 2-es főúton állt a drégelypalánki kereszteződésben a baloldalon, tehát ott ahol a magyar-szlovák határon lévő parassapusztai átkelőhely felé hajtanak a kocsik és kamionok. Tom elfelejtett leszállni a buszról, az érte jövő feleségét várta, aki Trabantjába pakolva két kisgyermekét elindult, hogy Tomot felvegye. Helyette azonban csak elütött holttestére találtak. A rendőrség nyomozott. Nyomozott? Január 30-i dátummal kiállított határozatával úgy döntött, hogy felfüggeszti a nyomozást. Ezt magyarra úgy is fordíthatjuk, hogy a nyomozás lezárva. A feleség a felfüggesztés elleni panaszával az Ügyészséghez fordult. Panaszának végén megemlítette, hogy mivel elhunyt férje kettős állampolgár, kanadai és magyar, ezért a határozat elleni panaszról értesíti a kanadai nagykövetséget. A világért sem akarnám azt állítani, hogy a mondat nagyobb súlyt adott az egyedül maradt feleség és anya panaszának, de tény, hogy helyt adtak neki.

A panaszban egyébként egy olyan mondat is olvasható, amely szerint a nyomozást felfüggesztő határozat valótlanul idézi a panaszost, amely szerint ő, a Tomért vezető feleség nem figyelte a szembejövő járműveket. Márpedig ennek az ellenkezője volt az igaz és a teherautókról leírást is adott. Most pedig egy találós kérdés következik. Önök szerint cserbenhagyásos gázolás ügyében mennyi ideig nyomoznának a rendőrök, ha az áldozat a kormányzópárt egyik magas rangú tagja lenne? Csak másfél hónapot, mint Tom esetében? Márpedig az alkotmány szerint minden ember egyenlő. Lehet, hogy a rendőrségnek nincs elég embere, ezért érzik azt ma Magyarországon száz és százezrek, hogy reménytelen feljelentést tenniük lopás, betörés vagy akár kisebb fajsúlyú rablás esetében. A méltó büntetés a bűnözőbarát igazságszolgáltatás miatt amúgy is várhatóan elmarad, a bűnözők percek alatt kikerül az utcára a bírósági forgóajtón.

De vannak más okok is. Míg a bűncselekmények üldözésére nincs rendőr, addig arra van, hogy előállítsanak és fogdába zárjanak jogosan tüntetőket, főként a nemzeti lobogó alatt vonulnak amelyet az SZDSZ különösen nem kedvel. Konkrétan a Lelkiismeret csoportról van szó amelynek vezetője Kocsis Imre most egymillió forintos kártérítést kap a rendőrségtől, így ítélt a bíróság mert jogtalanul jártak el vele a belügy emberei. A belügy amelynek egyenruhába bújtatott alkalmazottjaiból négyet is elküldött nemrégiben, hogy törvénytelenül szakítsa félbe a Jobbik közterületi sajtótájékoztatóját miközben olvashatóan Jobbik felháborodott közleményében az SZDSZ közterületi sajtótájékoztatóját ugyanez a rendőrség nem rekesztette be. Vagyis politikai rendőrségként működött. A szabadságjogok máskor akár kitalált megsértéséért - emlékezzünk Zámolyra - krokodilkönnyeket hullató és a világot fellármázó baloldali sajtó most némán és sunyin kushadt. A mai koalíció rendőrsége már Berkesz Mária gyalázatos testi motozása óta egyre inkább politikai szerepet vállal. Tagjainak legnagyobb részét a belügyi vezetés a közutakon ítéli látszattevékenységre.

Az Unióban hazánkon kívül nincs még egy ország, ahol annyit vegzálnák az autósokat, annyiszor állítanák meg, legtöbbször felesleges akadékoskodással, fenntartva a forgalmat, sőt néha balesetet is okozva. Állítólag a közlekedésbiztonsága növeléséért. Csakhogy mint nemzetközi statisztikákból kiderül, mégis az utolsók között kullogunk a közúti halálos és sérülést okozó balesetek terén. A helyzet annyira rossz, hogy a napokban a finn közszolgálati televízió erről külön műsort sugárzott. Mármint a magyar közúti közlekedés gyászos mutatóiról és állapotáról. Közvélekedés szerint a rendőrök abszurdan túlzott közúti szerepeltetésének oka az, hogy pénzt gyűjtsenek. Csakhogy ez nem igaz. A pénz beszedése csupán járulékos haszon. A valódi ok az, hogy az emberek érezzék, a hatalom mindenütt ott van és figyeli őket.

Kár, hogy Tom Kennedy erről már nem írhat cikket saját példája alapján. Mindenesetre javasoljuk, hogy a magyar zászlók látványára vagy az ellenzéki sajtótájékoztatók félbeszakítására kivonuló rendőröket vezetőik sürgősen csoportosítsák át Tom elgázolása ügyében nyomozni. A közutakon, autójukban ücsörgő rendőröket pedig küldjék el bűnözőket fogni. Ami a bíróságokat illeti, őket a tavaszi választások szerencsés fordulata esetén talán szintén a mainál jóval nagyobb mértékben áldozatpártivá lehet majd áthangolni. Az egész Unióban ugyanis mind a belügyben, mind a bíróságoknál a keményedés az uralkodó irányzat függetlenül a kormány politikai színezetétől. Az alvilággal viszont oly erős ellenszélben küzdő mi rendőreink előtt ugyanakkor mély főhajtás.

Lovas István
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem