A+ | A- | Alap
2018. március 23.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
A Nemzeti Jogvédők nélkül az ÁVH uralkodna PDF Nyomtatás E-mail
2009. október 28.


A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ma sajtótájékoztatón számol be a 2006. őszi tömeges rendőri brutalitással és egyéb súlyos emberi jogi jogsértésekkel kapcsolatos ügyek állásáról, a bírói bizonyossággal megállapított tényekről, a kifizetett kártérítésekről, a koncepciós büntetőeljárások sokaságáról. Három évvel a véres hétfő után a Civil Jogász Bizottság jelentése és a dokumentumfilmek mellett bírósági ítéletek sora is igazolja: a hatalom és az azt kiszolgáló sajtó hazudott (és még most is hazudik), s az áldozatok, a jogsértések elszenvedői mondtak igazat a kegyetlenkedésekkel kapcsolatban.
A mai helyzet-értékelő, az eredményeket bemutató eseményen örömmel veszek részt, hiszen a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnál fontosabb közszereplő nem létezik a
„rendszerváltás” utáni Magyarországon. Sem politikai párt, sem politikus, sem civil vagy szakmai szervezet nem tett annyit a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok visszaállításáért és megőrzéséért, mint az NJSZ. Az emberi jogok és a magyar nemzet sorsa iránt elkötelezett mintegy nyolcvan ügyvéd kollégám bátor és igen magas szakmai színvonalú munkája nélkül ma Hazánk totális diktatúra lenne, ahol a 2006. őszén a hatalom által kipróbált ÁVH-s módszerek azóta is „virágoznának”. Nem egyik vagy másik párt, nem egyik vagy másik karizmatikus politikus, nem is az Európai Unió, hanem egy csoport hazaszerető és hivatásszerető jogász mutatta meg a diktátoroknak, hogy a magyar emberekkel nem tehetnek meg következmények nélkül bármit.

A koncepciós eljárásokban a Szolgálat munkatársai védték a legtöbb - méltóságában megtaposott, szabadságától megfosztott, jogellenesen bebörtönzött és sokszor durván megkínzott - nőt és férfit . A nemzeti jogvédők követeltek és értek el kártérítést a fogvatartottaknak, az összeverteknek, a meglőtteknek. Ők kezdeményezték a szemkilövők és a szemkilövetők felelősségre vonását. Ők adták vissza egy megsebzett, megalázott ország hitét és reményét abban, hogy élhetünk még önkény helyett jogállamban, s lehet még szabadságunk és méltóságunk. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat mutatott példát minden magyar jogász számára abból, hogyan cselekedhetünk jogászi eskünk szerint a legnehezebb időkben, megfélemlítettségben és elnyomásban is. Nagy utat járt be a magyar jogászi kar 2006 ősze óta. Kezdetben a kollégák csendes rémülettel s tehetetlenül figyelték, hogyan szolgálja ki a hatalmat bíró, ügyész, hogyan hallgat az igazságra esküt tett jogászhivatalnok.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat határozott fellépésének hála egyre többen
bátorodtak fel s álltak az emberi jogok, a demokrácia és a jogállam oldalára az
állampolgárok teljes kiszolgáltatottságával, megfélemlítettségével, a diktatúrával, az önkénnyel szemben. A nemzeti jogvédők bátorító, megerősítő közeget teremtettek az igazság oldalára álló minden jogász számára. Tükröt tartottak és a tükörbe nézést egyetlen jogász sem kerülheti el. Mára igen nagyszámú bírói ítélet, az Ombudsman hivatalának kiváló jelentései, a Független Rendőrségi Panasztestület ténymegállapításai teszik világossá, hogy a hatalom jogsértései 2006. ősze óta folyamatosak. E ténymegállapítások a demokrácia és a jogállam visszaállítása után remélhetőleg a felelősségre vonás, az igazságtétel alapját képezik majd. (Az igazságtétel más összefüggéseiről is hallunk a mai sajtótájékoztatón: az NJSZ beszámol az igazságtalan és jogellenes privatizációs ügyleteket felülvizsgálni szándékozó munkacsoportja tevékenységéről.)
Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén a képviselőket – majd személyes
találkozón Buzek elnök urat – tájékoztatom a Nemzeti Jogvédő Szolgálat
ténymegállapításairól a 2006. őszi jogsértésekkel és az azóta is fennálló emberi jogi krízishelyzettel kapcsolatban. Mint már számos felszólalásomban rámutattam: az egész Európai Unió szégyene, ami Magyarországon történt és történik az emberi jogok megtaposása, a jogállamiság félre tétele terén. Különlegesen nagy szégyen, hogy Göncz Kinga személyében olyan alelnöke van az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának, aki a szemkilövető kormány tagja volt. (A magyarországi emberi jogi krízishelyzettel kapcsolatos felszólalásaim interneten is megtekinthetők: www.morvaikrisztina.hu)
Kérek mindenkit, aki számára fontos, hogy Magyarország demokrácia és jogállam legyen, ahol az emberi jogokat tiszteletben tartják, hogy ismerkedjen meg a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tevékenységével és minden lehetséges módon - így anyagilag is - támogassa azt. Kérem ügyvéd kollégáimat, hogy minél többen csatlakozzanak az NJSZ-hez, s jogászi esküjükhöz hűen álljanak ki az igazság és a magyar emberek mellett. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapja: www.njsz.hu

Budapest, 2009. október 14.

Morvai Krisztina Európai Parlamenti Képviselő, a Jobbik EP delegációjának tagja

 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem