A+ | A- | Alap
2018. március 23.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Dr.Zétényi Zsolt, dr. Gyulai Zoltán és Simon Wiesenthal 1992-ban folytatott bécsi beszélgetése, amely üzen a mának PDF Nyomtatás E-mail
2007. április 26.
Dr. Zétényi Zsolt akkori országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik kezdeményezője és elnöke 1992. májusában a Bécsi Zsidó Dokumentációs Központban Simon Wiesenthallal és dr. Gyulai Zoltán riporterrel folytatott beszélgetésének részletei a Heti Magyarország c. lap 1992. május 15-én megjelent cikke alapján

Dr.Zétényi Zsolt akkor országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik alapítója és elnöke 1992. májusában a Bécsi Zsidó Dokumentációs Központban Simon Wiesenthallal folytatott beszélgetés során teljes egyetértésre jutott a rettegett "nácivadásszal" abban, hogy, mint Wiesenthal mondotta:

"Ha valaki ártatlan embereket gyilkol, akkor nincs különbség. Sztálin és Hitler ugyanazt követték el, csak éppen Sztálinnak nem voltak gázkamrái. De más módon szintén embereket ölettet meg. Valószínűleg ötször annyit, mint Hitler. A jogszerűség nem egyirányú utca, hogy csak a nácikat lehet és kell megbüntetni. Mindenkire vonatkozik. Kétségtelen: ez a jogszerűség alapelve."

A magyarországi baloldaliak a mai napig nem fogadták meg a tanácsot. Már akkor arról cikkezetek, hogy a nagy nemzetközi ügyek (shoa, holocaust) nem tévesztendők össze a kis törzsi háborúkkal (mint a kommunizmus magyarországi rémtettei). Így lehet háborús bűnös dr. Képíró Sándor, akinek egyetlen bizonyított bűne az, hogy csendőrtiszt volt, de nem háborús bűnösök az ötvenezer - 1944-ben meggyilkolt - magyar gyilkosainak népes csoportja. Ezt a téveszmét Wiesenthal nem fogadta volna el, mert ő okos ember volt. A kommunista gyilkosok - kivéve a sortűzvezénylőket - a mai napig nem büntethetők Magyarországon, hála a felelősségrevonási törvényt 1992-ben megsemmisítő alkotmánybíróság elnökének, egyben a megsemmisítő határozat előadójának, dr. Sólyom Lászlónak és az ismert politikai és társadalmi erőknek.

A televízióinterjúból összevágott tv. riport készült, amelynek egy részletét közöljük.

"Jogi és erkölcsi parancs Figyelmeztetni a holnap gyilkosait"

Simon Wiesenthal, a bécsi Zsidó Dokumentációs Központ igazgatója:

- Az most tehát itt az alapkérdés, hogy lehet-e különbséget tenni a nácik és az új politikai diktatúrák bűntettei között.

- Mármint a kommunisták bűncselekményeire gondol?

- Igen, például. Semmi különbséget nem látok. Ha valaki ártatlan embereket gyilkol, akkor nincs különbség. Sztálin és Hitler ugyanazt követték el, csak éppen Sztálinnak nem voltak gázkamrái. De más módon szintén embereket ölettet meg. Valószínűleg ötször annyit, mint Hitler. A jogszerűség nem egyirányú utca, hogy csak a nácikat lehet és kell megbüntetni. Mindenkire vonatkozik. Kétségtelen: ez a jogszerűség alapelve.

A Hét c. TV műsor kérdésére a riporthoz kapcsolódóan dr.Földvári József pécsi büntetőjogászprofesszor - aki nem volt jelen Bécsben - így nyilatkozott:":
- A magam részéről meg vagyok ryöződve arról, hogy az államhatalomnak a bűncselekmények üldözése nemcsak joga, hanem kötelessége is. És ha egy államhatalom ezt a kötelességet politikai célból nemcsak, hogy nem teljesíti, hanem szinte ki is építi az állami bűnelkövetések, az állami bűnözés rendszerét, akkor nem lehet olyan következményekhez jutni, hogy ezeknek a bűncselekményeknek az üldözhetősége egyszer megszűnik. A második világháború utáni nemzetközi egyezmények, ENSZ-határozatok kimondták: egyes, korábban elkövetett bűncselekmények üldözhetősége nem szűnhetik meg soha. Ma sem évülnek el bizonyos, akkor született határozatokban megfogalmazott bűncselekmények.

Simon Wiesenthal:
- A gyilkosság mindig gyilkosság. Mindegy, ki követi el. Ártatlan emberek gyilkosait meg kell büntetni! Ez ellen sem a kormány, sem egy parlament nem cselekedhet. Ez természetes.

Dr. Zétényi Zsolt országgyűlési képviselő (MDF):
- Mi ebben élen járunk. Azt kell mondanom, hogy legelőször hoztuk ki ezt a törvényt. Tudomásunk szerint sem Lengyelországban sem...

Simon Wiesenthal:
- Ezt az egész világ csak üdvözölni fogja. Száz százalékosan mindenki, ha önök ezt a törvényt megalkotják. Nézzék! Ezzel föl fognak zárkózni az egész civilizált világhoz. Ott voltak az 1956-os borzalmak; szörnyű bűncselekmények történtek. És most ezeket a szőnyeg alá söpörnék? Az ilyesmire föl kell készülni. Ám ha érvényben van az elévülés, a magyar nép ellenségei azt tehetik, amit akarnak. De ha valaki megalkotja a törvényt, lehet ellenük cselekedni.

Dr. Zétényi Zsolt:
- Azon munkálkodunk, hogy újra törvényt terjeszszünk a parlament elé.

Simon Wiesenthal:
- Igen, ez természetes és teljes joggal teszik.

Dr. Zétényi Zsolt:
- Ez számunkra jogi és erkölcsi parancs.

Simon Wiesenthal:
- Teljesen egyetértek. Nem lehet a meggyilkoltak sírjaihoz menni, virágot helyezni rájuk és más semmi.

Dr. Zétényi Zsolt:
- Én elmondtam ezt a magyar parlamentben.

Simon Wiesenthal:
- Ha a jogról és a jogszerűségről beszélünk, még azok is, akik nem ismerik egymást, egyformán gondolkodnak. Kívánom, hogy a törvényt fogadja el a parlament!

(Részletek) Gyulay Zoltán

HETI MAGYARORSZÁG 1992. május 15.

Image

 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem