A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Kártérítésre kötelezték a BRFK-t 2006. szeptember 13. (3. oldal) PDF Nyomtatás E-mail
2006. szeptember 13.
Kulcsár Anna

Jogerõsen két és fél millió forint nem vagyoni kártérítésre ítélte tegnap a bíróság a Budapesti Rendõr-fõkapitányságot. Az indokolás szerint a rendõrség az emberi méltóságot sértõ, aránytalan intézkedést alkalmazott a Lelkiismeret ’88 egyesület vezetõjével és három szimpatizánsával szemben.

Izrael állam fennállásának évfordulóját ünnepelte a Zsidó Közösségek Európai Tanácsának III. kongresszusa által meghirdetett rendezvényen a tömeg az Erzsébet téren 2004. május 23-án. A rendõrség megtiltotta, hogy a Lelkiismeret ’88 csoport a tér egy másik részén ugyanebben az idõben megtartsa a Fõvárosi gojtalálkozó elnevezésû kulturális programját. Kocsis Imre, az egyesület vezetõje azért érkezett oda, hogy a tiltást közölje azokkal, akik mégis megjelennének a helyszínen.
Késõbb az ünnepi programokról érdeklõdött a rendezõktõl. A rendõrség három napra õrizetbe vette, s bíróság elé állította. Három társát a tér különbözõ részeirõl szintén a rendõrautóhoz hurcolták az egyenruhások. A bíróság szabálysértési tanácsa mindannyiukat felmentette a rendzavarás vádja alól. A polgári tanács pedig februárban kártérítést ítélt meg részükre. Az indokolás szerint a BRFK munkatársai megalázó módon bántak jogsértõ magatartást nem tanúsító emberekkel szemben. „A tömegbõl kiemelve, lerohanó akcióval megbilincselték, s testi kényszert alkalmazva vezették, vonszolták át õket a téren” – állapította meg az ítélet. Kocsist bilincsben, vezetõszíjon vitték a szabálysértési tárgyalásra.
A Fõvárosi Ítélõtábla tegnap helybenhagyta az elsõfokú ítéletet, és Kocsisnak egymillió, társainak pedig 500-500 ezer forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg. A fellebbviteli tárgyalás elõtt a BRFK ügyvédet váltott: saját jogtanácsosa helyett Bárándy Györgyöt bízta meg a képviselettel. Az ügyvéd az ítélethirdetés után azt mondta: rendkívüli perorvoslatért a Legfelsõbb Bírósághoz fordul, mert a rendõrség magatartásának ilyen megítélése mellett nem csoda, ha zsidóznak a Fradi-pályán és más hasonló helyeken.
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem