A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Lovas István nyílt levele Orbán Viktorhoz PDF Nyomtatás E-mail
2006. április 27.
(megjelent a Magyar Demokrata 2006/19. heti számában)

ORBÁN VIKTOR
elnök
Fidesz


Tisztelt Elnök Úr!

Az internet jóvoltából az Egyesült Államokban olvashattam azt a beszédét, amelyet május 1-én mondott el a Várban.
Ebben a jobboldali sajtó évek óta hangoztatott aggodalmának immár visszhangot adva „trójai falónak” minősítette a Magyar Demokrata Fórumot.
Természetesen annak jobban örültem volna, ha a jobboldalon hangoztatott aggodalmak bizonyulnak tévesnek, de legalább annyi a vigasz, hogy immár a Fidesz vezetése sem tükör által homályosan tekint az MDF-re.
A jelenlegi, meglehetősen sötét helyzetben az viszont valódi örömmel töltött el, hogy Önök – mint a Magyar Nemzet beszámolójában olvasható -
„mindenkit meg akarnak védeni, akit meggyőződése, politikai nézetei miatt támadnak vagy háttérbe szorítanak (és) ezért a Fidesz létrehoz egy társadalmi önvédelmi testületet, mely összegyűjti az ilyen eseteket, és megadja a szükséges jogi védelmet.”

Bejelentése nem csak azért jó hír, mert nagyon sokan vannak, akik az Ön által említett okokból védelemre szorulnak, de azért is, mert így sokkal könnyebben dokumentálható és mutatható be a szélesebb világnak is, hogy a Gyurcsány-kormány milyen jogsértéseket követ el.

A Fidesz munkáját ugyanakkor talán egy információval megkönnyíthetem.
Ugyanis 2005 márciusa óta már létezik egy ilyen szervezet, amelynek pontosan az a célja, mint amit Ön megjelölt. Még pontosabban: e szervezet annyit markolni nem tud, hogy a háttérbe szorítottaknak is igyekezzen jogsegélyt szolgáltatni, de azokon minden erejével és szerény forrásaival igyekezik segíteni, akik emberi- és szabadságjogait durván megsértik.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a kitűnő Európa-jogi szakjogász vezetésével működő Nemzeti Jogvédő Alapítványáról van szó.

E szervezet megalakulását a Vasárnapi Újságban azon nyomban egy jegyzetben jelentettem be és – ösztönzésként - azt is, hogy a jegyzetekért kapott honoráriumomat a Magyar Rádió közvetlenül utalja az alapítványnak, ami azóta is érvényben van.

Az alapítvány rövid működése alatt igen sok sikert ért el és a bíróságon szerzett elégtételt a Medgyessy/Gyurcsány-féle rendőri önkény áldozatainak, elsősorban olyanoknak, akiket azért hurcoltak meg, amiért gyakorolták a tiltakozáshoz való jogukat.

Úgy érzem, hogy talán érdemes lenne egy sikerét már bebizonyított alapítványon segíteni, mint sem egy új szervezetet létrehozni, amelynek működése oly sok, nem egyszer kiszámíthatatlan tényezőtől függ.

Meggyőződésem, hogy pártjának választási eredménye olyan tényezőkön is múlhat, mint a betartott ígéretek és elsősorban a sikeresen betartott ígéretek.

Ennek ellenkezője pedig negatív hatású lehet és egyesekben apátiát eredményezhet.

Egyetlen példa: a 2002-es választási kudarc után augusztusban a Magyar Televízió mellett rendezett nagy tömegtüntetésen az a megtiszteltetés ért, hogy a dobogón az Ön közvetlen közelében állva hallhattam ígéretét, amelynek lényege az volt: a Fidesz a parlamentben követelni fogja, hogy osszák fel a közszolgálati televíziót kormánypárti és ellenzéki csatornákra. (Ami Olaszországban vagy Hollandiában egyébként nem újdonság.)
Az ígéret azonban sajnos csak ígéret maradt olyannyira, hogy a Fidesz szimpatizánsai később magyarázatot sem kaptak arra, miért felejtődött el az eredeti ígéret. Vagyis azt, hogy az netán átgondolatlan volt, vagy pedig a Fidesz vezetése meggondolta magát.

Az alapítvány postacíme egyébként 1121 Budapest, Törökbálinti út 49. Ez éppen úgy, mint egyéb adat a www.nemzetijogvedo.hu címlapján megtalálható.Tisztelettel,

Lovas István

(U.I. Arra kérem a Fidesz sajtósait, illetve Orbán Viktor közeli munkatársait, hogy az itt ismertetett alapítvány létezésére hívják fel figyelmét, ha feltételezhető, hogy a párt elnökének figyelmét  távolléte vagy egyéb okok miatt az e levélben foglalt információ elkerülheti).
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem