A+ | A- | Alap
2018. április 20.  
Advertisement
Kezdőlap
Információk
Kapcsolat
Weblaptérkép
Jogvédő Hírek
Tárgyalási Napló
Nemzeti Vagyonvédelmi Munkacsoport
A Magyar Gárda ügyei
Tanúkat keresünk!
2006. szeptemberi és októberi tüntetések és megtorlások
2007 őszi tüntetések
A Lelkiismeret'88 Csoport ügyei
Történelmi Igazságtétel:
- A Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása
- Képíró Sándor Csendőr ügye
- Kristóf László jogi rehabilitációja
Budaházy György ügyei
Választás 2006
A váci nemzeti könyvespavilon ügyirata
Képes Krónika ügy
Kisebbségi Jogvédő Intézet
Próbaperek a délvidéki magyarok állampolgárságáért
Kvassay hídi ügy
Az egri Markoth Ferenc kórház ügye
2008. április 11-i tüntetések
Videók és Képek

Iratkozzon fel heti hírlevelünkre!
Nemzeti Jogvédő Alapítvány: a nemzeti érdekek jogi védelméért - megjelent a Magyarok Lapja c. havilap 2006. februári számában PDF Nyomtatás E-mail
2006. február 06.
NEMZETI JOGVÉDŐ ALAPÍTVÁNY
a nemzeti érdekek jogi védelméért


1990-től szembesülni kellett azzal, hogy a rendszerváltozásnak nevezett folyamat egyrészt orvosolatlanul hagyta az előző rendszerben jogsérelmet szenvedettek ügyeit, másrészt a változások számos új típusú jogsértéssel jártak, elég ha a kárpótlással kapcsolatos ügyekre vagy a privatizációra gondolunk. Ebben a törékeny jogállami keretek között működő országban szinte naponta találkozunk olyan jellegű ügyekkel, ahol személyeket vagy szervezetek kifejezetten azért ér jogsérelem, mert nemzeti ügyekben kiállnak és markáns véleményt képviselnek.

Az alaptalanul, magyarságuk és elveik miatt meghurcolt újságírók, tüntetők, munkavállalók, szervezetek és más érintettek képviselete az évek során összehozta a hazai és a határon túli magyar, nemzet ügyeiért felelősséget érző ügyvédek egy tekintélyes csoportját. Megérett a gondolat, hogy szükség lenne egy olyan jog- és érdekvédő szervezetre, amely a magyarság érdekeinek védelmére helyezi a hangsúlyt és amely tömöríti a már korábban is nemzeti jogvédő tevékenységet folytató ügyvédeket, jogászokat, illetve újabb szakemberek is képes vonzani. Ezt az elképzelést váltotta valóra hosszas egyeztetés és alapos szakmai előkészítő munka után a közhasznú szervezetként működő Nemzeti Jogvédő Alapítvány, amelynek létrehozására 2004. augusztus 19-én került sor.

Feladatát elsődlegesen az általa működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat útján látja el, hazai és határon túli magyar ügyvédek, jogászok közreműködésével.

A cél, hogy hatékony jogi védőernyő kerüljön azok fölé, akik nemzeti ügyekben kiálltak vagy kiállnak, és ezért velük szemben hátrányos jogkövetkezményeket alkalmaznak, legyen az akár büntető, polgári jogi vagy alkotmányos alapjogot érintő egyéb ügy. (pl. gyülekezést betiltó határozat, tüntetés jogellenes feloszlatása, köztisztviselők, közalkalmazottak politikailag motivált elbocsátása, polgári és/vagy büntetőeljárás alá vont újságíró, közéleti ember, jó hírnevében megsértett személy vagy szervezet stb.)
A konkrét jogvédelem biztosítása mellett – amennyiben erőforrásaink lehetővé teszik – a jövőben Kárpát-medence területén élő magyar közösségek jogainak érvényesülését monitorozó és védő szervként, és egyúttal szakmai fórumként, szakmai érdekképviseleti szervezetként is kívánunk működni. A különböző jogterületeken javaslatokat kívánunk tenni a magyar jogalkalmazás és jogalkotás jobbítása érdekében, amelyekbe sokkal hatékonyabban kellene beépüljenek a nemzetstratégiai szempontok.
Együtt tudunk működni az alkotmányos alapjogok védelme érdekében mindazokkal a jogvédő szervezetekkel, amelyek szintén fontosnak tartják ezen értékek védelmét függetlenül a világnézeti beállítottságtól. Példa erre a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetet, amely hozzánk hasonlóan már többször kifejezte elítélő véleményét a rendőrség tüntetésekkel kapcsolatos helytelen gyakorlatáról, sőt Lamperth Mónika lemondását is követelte.
Hazánkban még nem volt az utóbbi időkben olyan hatékonyan működő szervezet, amely azon ügyekben ad védelmet, amelyek ugyan alkotmányos alapjogokat érintenek, de ezek mögött valójában a nemzeti ügyekben való kiállásért következik a retorzió. Eddig már több ügyben sikerrel álltunk a jogsértettek mögé: a 2003. december 1-ejei gesztenyéskerti tüntetés rendőri feloszlatását bíróság előtt jogerősen jogellenesnek nyilváníttattuk, hatályon kívül helyeztettük a váci nemzeti könyvespavilonnak a szocialista polgármester által közterületről történő kitiltását kimondó határozatát, kedvező egyezséget értünk el a Képes Krónikát kiadó Nemzeti Kincseinkért Egyesület ellen az Országos Széchényi Könyvtár által több tízmilliós kártérítés és jogsértés megállapítása iránt indított perben, M. Szabó Imre újságíró jogerős felmentését harcoltuk ki.

A direkt jogvédelmen túl célunk, hogy a jogsérelmek feltárásra kerüljenek és az egyes jogsértő esetekből levonható általános érvényű tapasztalatok és tanulságok a közvélemény, a jogalkotók és jogalkalmazók elé kerüljenek.

Ahhoz, hogy alapítványunk valóban hatékony munkát tudjon végezni nagyon komoly pénzügyi erőforrásokra van szüksége, ezért várja mindazon jószándékú személyek és szervezetek támogatását, akik fontosnak és kézzelfogható segítségre érdemesnek tartják ezt, a nemzeti szolidaritás és önvédelem új szintjét jelentő kezdeményezést.

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a jogi védelemre szorulóknak, jogaikban sértetteknek oly módon segít, hogy a kuratórium által támogatott, nemzeti jogvédelem körébe tartozó ügy érintettjének a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnerének jogi segítségét biztosítja. A kuratórium tagjai: dr. Zétényi Zsolt ügyvéd, dr. Balás István ügyvéd, dr. Galla János jogász, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, dr. Grespik László ügyvéd, Makovecz Imre építész és dr. Szeszák Gyula ügyvéd.
Dr. Zétényi Zsolt a kuratórium elnöke, jómagam az Alapítvány kuratóriumi ügyvezetője, mindketten az Alapítvány önálló képviseleti joggal rendelkező törvényes képviselői. A felügyelő bizottság elnöke dr. Zacsek Gyula.
Együttműködő ügyvéd partnereink többek között: dr. Bakondi György, dr. Balás István, dr. Balsai Szabolcs, dr. Éva Maria Barki (Ausztria), dr. Futó Barnabás, dr. Gaudi-Nagy Tamás, dr. Grespik László, dr. Szeszák Gyula, dr. Szabó Olga (Felvidék) és dr. Zétényi Zsolt.
A Magyarok Lapja által felajánlott lehetőséget megragadva e lap hasábjain havi rendszerességgel jelentkezünk a jövőben a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyeivel, illetve olyan témákkal, amelyek a nemzeti jogvédelem területére tartoznak.
 
< Előző   Következő >
buy generic bactrimn online http://infopillsrx.com/buy-generic-bactrim-cheap.html
metronidazole cost at http://bestpillsforsale.com
buy ivermectin
buy wellbutrin online

Nemzeti Jogvédő Alapítvány © 2010. - Legfrisebb jogvédő hírek, magyar nemzeti jogvédelem